Birthdays and so

La Cernavoda, in biroul de 13, eram vreo patru capricorni in ianuarie: 8 (secretara sefului, care implinea mereu sub 25 de ani, era atata de enervanta dar ne mai scadea si noua melo-dramatic media de varsta per total birou, eram foarte mandrii de chestia asta), 9 (colegul italian), 10 (colega din Constanta cu care dansam La Tortura) si eu.

De fapt chefurile incepeau de pe 7, imposibil sa nu gasesti Ioni, Ioani si Ioane cu bomboane si prajituri pe undeva.

Si o tineam zilele astea tot intr-un chef, la pauzele de pranz ;-). Adriana facea mereu prajituri de casa si cozonac, Miruna facea experimente (de exemplu o praji-turta din fulgi de porumb amestecati cu cacao, unt topit si alte chestii secrete) si nu ii era rusine sa le incerce pe noi (era proaspat casatorita) iar Roberto ne invita la restaurant, la Samsara sau la turcul din centru (Sherif).

Ne faceam, din partea biroului, cadouri simbolice iar eu compuneam, pentru toti sarbatoritii in afara de mine :-), cele mai fanteziste si laudate felicitari, printuri color cu bmp-uri sau jepege-uri or so, gasite prin retele (aveam o baza de date de invidiat), poze decupate si cuvinte maiastre, intoarse ca din condei.

Eu aveam invariabil tort, la venerabila varsta de 35 de ani am pus o lumanare cu 5 si una inainte cu semnul intrebarii.

De atunci numar invers. In fiecare an, cand ma intreaba cineva, tre’sa ma gandesc bine cati ani fac, eu, cu socotelile… Se uita ei cam ciudat la mine, mai ales daca nu le explic… De la un moment (plauzibil) incolo, o sa incep sa numar iar crescator pan’ la 35, apoi iar back, si tot asa… Un fel de calendar madeliniano-babiloniano-zoroastric. O sa-l imprim pe o wool tapestry, forme geometrice, linii valurite si culori vii.

2 thoughts on “Birthdays and so

  1. Multumesc, in avans. Am indus eu in eroare lumea, se pare :-).
    Abia saptamana viitoare trebuie sa fac calculelelele….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s