Skip to content

Retzeta de sambata

26 Octombrie 2009

Se unge tava neagra, patrata, cu unt.

Se tapeteaza cu faina, se bate usor fundul tavii pana faina se aseaza in strat subtire si uniform. Surplusul de faina se arunca.

Se aseaza blatul de aluat fraged si se intinde cu mainile, usor, cu gratie, spre a nu-l rupe sau deteriora. Daca ai suficienta rabdare, blatul isi va dubla suprafata si va acoperi tot fundul tavii.

Se unge cu ulei de masline, deasupra, cu o pensula mare.

Se pune la fiert suc natural de rosii cu sare, piper, cimbru si o lingurita de ulei. Se lasa pana scade. Dupa ce se raceste se unge blatul cu ketchupul rezultat.

Se curata de foi o ceapa. Se curata de cotor si seminte un gogosar, se spala, se scurg. Se taie ceapa rosie, de Buzau, pestisori, se freaca solzii de ceapa cu sare, se storc si apoi se presara pe blat. Se taie cubuletze gogosharul rosu ca pacatul, se presara si cuburile pe blat.

Se taie cerculete carnaciori de Plescoi sau cabanos afumat. Se taie felii subtiri salami uscat si picant. Se aseaza geometric cerculetele si feliile.

Se rade deasupra cascaval, cu atentie sa nu se rada si degetele.

Se dezsamburesc vreo cateva masline mari, negre, se aseaza jumatatile aleator pe deasupra celor de mai sus.

Se bat vro trei oo de casa cu putina apa minerala si un varf de cutit de sare. Se toarna si omleta peste toate celelalte.

Se preincalzeste cuptorul 10 min, apoi se da foc mic.

Se baga tava la cuptor. Se uita la ceas pentru a aproxima ora finalizarii. Se seteaza timerul, aproximativ 35-40 minute.

Se cetesc toate blogurile de la sectiunea Abonament.

Se sare de pe scaunul rotitor ca arsa (sic!) la strigatele copchiilor (mamaaaaaaa, ce-i fumul asta in bucatarie?!?!?).

Nu s-au facut ilustratii fotografice, pentru ca.

Nu va doresc pofta buna.

Noapte buna, dap, zise gospodina inghitind in gol stomac.

Anunțuri
6 comentarii leave one →
  1. 26 Octombrie 2009 19:38

    tare mi-e teama ca nu ai avut grija la aluatul fraged.

  2. 26 Octombrie 2009 20:41

    Va sa zica te râzi de mine. Biiineeee!

  3. nuclearrr permalink
    27 Octombrie 2009 07:53

    Sa spun si eu , care ma descurc,in bucatarie sunt si mai poiet, cum am ars deunazi bunatate de fasole verde frantuzeasca, subtirica si dulce, fiin’ ca am uitat-o pe aragaz ca sa fiaaaarrrrba?:)

  4. 27 Octombrie 2009 20:27

    morala: se va ingusta sectiunea abonament sau se vor seta copiii la un setpoint mai redus

  5. 27 Octombrie 2009 21:48

    🙂 devil eggs al la windy !
    se pun la fiert 10 oua !
    suna la usa cineva nevazut de mult . primit , pupat , bucurat , facut comod si ..hai la povesti !
    deodata , niste pocnituri la interval de cateva secunde, ne intrerupe povestea „:
    „- cine o batea cuie la ora asta ??”
    reintorsi la ..poveste , pe cand ” batutul de cuie , devenea tot mai des .
    brusc , ma pocni revelatia, desigur prin cap!!
    wowww ouale ! impuscau pe pereti in sarituri explodande , in toate colturile !! ( nu vreti detalii de cum arata incinta )
    cred ca de acesta se numesc aici ” devil eggs ” 🙂

  6. madelin permalink*
    27 Octombrie 2009 22:03

    Monica, nu am avut… [oftat]

    Dan, ma jur solemn ca nu ma raz! Azi am pus-o pe mama sa-mi prepare neste clatite la copchii, na! 🙂

    Nuclearr, deci se intampla si la case mai… radiante! 🙂

    Mosu, hihihi!

    Windy, m-o ferit Al de Sus de asa ceva! Pan acuma… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: