Skip to content

Dezghetzul din(tre) noi

1 March 2010

Ieri, de pe balcon:

Azi, din balcon:

Intre ieri si azi, o boare de imprimavarare.

Moneda de argint sau de aur, prinsa de-un snur de lana ros-alb, se numeste martisor si este un talisman, un purtator de noroc, un mic miracol.

Mărţişorul se poartă pînă în momentul în care înfloresc trandafirii sau vişinii. Atunci firul roşu se lasă pe un trandafir sau pe o ramură a unui vişin. În alte regiuni, mărţişorul se poartă atît cît durează zilele Babelor sau pînă la Florii, cînd se scoate şi se agaţă de crengile unui copac. Se crede că, dacă pomul va rodi, omul va avea noroc. Mărţisorul este aruncat apoi, în mod simbolic, după o pasăre, pentru ca purtătorul să devină uşor precum pasărea. Este vorba de o modalitate tradiţională, magică de identificare cu înzestrările animalelor, pentru asimilarea în propria fiinţa a calităţilor acestora”

(cetit aici)

Babele – intre 1 si 9 martie. A mea e mereu pe 9. Daca anul asta sunt la Londra, oare trebuie sa ma iau dupa vremea de acolosha?

Floriile – anul asta pica Duminica, 27 martie.

Oare cand or inflori trandafirii?

Advertisements
One Comment leave one →
  1. vera permalink
    2 March 2010 11:08

    mada – eu cred ca, daca esti la Londra, este doar un element pasager fara semnificatzie existentziala in tabloul macro, asha ca vremea lor nu e de luat in seama. Eu m-ash preocupa – pentru termen mediu si lung -de vremea de la Ploiesti si Bucuresti, pe data de 9; si de vremea de la Londra, strict pentru ziua de 9, ca sa stiu cum ma imbrac si ce program cultural imi fac.
    Altfel, gasesc martzishoarele de anul asta inca si mai hidoase decit cele din anii trecutzi (e drept ca nu am vazut foarte multe) si singura chestie agreabila mi se pare faptul ca, in criza si cu toate alea, lumea totushi le cumpara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: