Skip to content

Regele gunoaielor

27 April 2010

Suna a sonet de mahala dar, din pacate, nu e.

Inaugurez astfel, apropos de prahoveanca de care ma dezic uneori, rubrica “impresii coapte, culese din orasul meu”.

Pana mai alaltaieri incolosha, murmuram marunt din dintzi ori de cate ori treceam pe langa pubela mare de gunoi colectiv, amplasata strategic intre blocuri, la bulivar. Ghena langa care-si facuse vila un cosmopolit local (da, aia de fix subgeamurile mele).

Murmuram catre lumea concetatzeana, conlocatara, care arunca la gunoi nu saci frumos legati la gura (ce sa mai vorbim de colectare selectiva a deseurilor!) ci canapele desfundate, saci de moloz, fiare contorsionate si butoaie de plastic cu varza murata stricata. Deja maldarul concura cu un film suprarealist, Groapa-gen.

Murmuram insa si catre prestatorul de servicii de adunat gunoi, care nu se sinchisea catusi de putin sa stranga ce era de strans. Rasturnatul pubelelor pline oricum se facea semiautomat, domnii aceia in portocaliu care le deserveau si insotzeau mai fumau cate un Carpatzi sau scuipau si ei semintze pe langa, de plictiseala.

Intr-o buna zi (ca asa incepe orice poveste cu happy-end), trecand io dis-de-dimineata prin zona special amenajata si numita plastic “la gunoi” (mai tineti minte cum reuseam in copilarie sa ne uschim un pic pe afara? “un’te duci? sa duc gunoiul!”), am observat o luna. Nu, nu era aia de pe cer, ca deja se stralumina de ziua. Era curatzenia luna pe la pubela publica.

Bineinteles ca tot de pe net am aflat ce se intamplase (bueeeey, va zic io ca gunoiu’ n-are coloare, doar iz, ashea ca sa fie intr-un ceas bun!).

PS

Aud acum ca firma cea noo nu are masini mici sa intre printre blocurile mai inghemuite, dar io zic ca se rezolva cumva. Ce, nu gaseste Prigoana neshte masini mai mititele? (hint: le poate inchiria p’alea de la firma de dinainte, Ve*lia cum s-ar spune, hihi)

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: