Nesolicitati! Nesolicitati! Nesolicitati!

Exhibit number 1

Primesc un emai despre aspartam. Din care aflam definitia stiintifica a acestuia “o bacterie modificata genetic, periculoasa pentru oameni, care a fost hranita cu deseuri toxice foarte gustoase”. Intru de curiozitate pe lincul ce-mi furnizeaza aceasta informatie nesolicitata.

Ei, da, un adevarat spatiu de gandire crestin ortodoxa. In care descoperim informatii la fel de stiintifice despre eclipse, sub titlul de adanca vibratie  “Ignoranta in halat alb“?!?. Cetim ca orientalii ne pot da lectii de wellness cu vibratii si lumanari. Si mai aflam ca homosexualii (ptiu, ptiu, Drace!) s-au inmultit in zilele noastre pentru ca “Femeia nu mai este blîndă, retrasă, sensibilă, supusă, ci întreţine familia, face politică şi nu mai face copii. Pe cînd bărbatul a devenit moale, aşteaptă îngrijit, nu este în stare să-şi întreţină familia, face menajul, creşte copiii, este visător şi excesiv de sensibil

Intotdeauna m-am intrebat ce legatura este intre religie (sau practicantii ei, ma rog) si toleranta atat de trambitata?

***

Exhibit number 2

Primesc un email de la neste pocaiti de la Noul Ierusalim. Cuvantul lui Dumnezeu in mijlocul neamului romanesc (citat). Tehnica moderna in raspandirea cuvintelor fara sens, cu majuscule (E-gen), descarcare de isoane in mepetrei si, bineinteles, nelipsitul linc cu adresele unde se depun contributiile dreptcredinciosilor.

La finalul mesajului de 5 pagini, aceasta fraza care ma doare “Te rugam sa nu consideri spam acest mesaj al Domnului pentru romani. Daca nu te superi, citeste si da mai departe spre mantuirea ta!

Baaiiii, ba da , e spam curat! Acu’ ma supar si va reclam! La Autoritatea Suprema de Lupta Impotriva Spammerilor din Mijlocul Neamului Romanesc si Nu Numai!” Intru mantuirea voastra, buey!

***

Exhibit number 3

Primesc de la paprika latina o invitatie imbietoare:

Cautam fete cu varste cuprinse intre18-25 de ani, care cel putin o data au
fost catalogate de prieteni sau de membrii familiei ca fiind vulgare,
salbatice, lipsite de feminitate, sau chiar violente, pentru a participa
la cursurile primei Scoli de BUNE MANIERE din Romania, prin intermediul
unui nou proiect tv, desfasurat in cadrul postului Pri*a teve
“. Onorariu in euroi, separat un ‘premiul cel mare’.

Despre posibilele prestatii in filme cu trei stelute nu se spune nimic. Sau, daca anuntul e pe bune, de ce nu o invitati pe Nikita (la femme) si gata? Ca face reiting bun.

7 thoughts on “Nesolicitati! Nesolicitati! Nesolicitati!

 1. 1. Fără nici o glumă: Exact ăștia sînt clienții mei de pe pinKpong.
  2. Pentru mîntuirea lor, în sensul a mîntui = a termina. Amin!
  3. Era bancul ăla care începe cu “Aloo, școala de balet sau școala de bune maniere?”
  🙂

 2. Mai corect ar fi fost: “Intru mantuirea voastra, buey, cu neamu’ vostru cu tot!”, pot fi nuante diferite, la urma urmei nu putem vorbi toti la fel, da’ aici diferenta e de fond.

 3. Aveam eu o bănuială, m-am uitat și așa e: Aspartamul e un fel de zaharină, adică o substanță dulce la gust, dar care nu e zahăr. Și e bănuită să provoace cancer. Se pare că creștinii au cam încurcat borcanele 🙂

 4. Ha,ha.Prima e partial ratacire, partial poezie( imi place descrierea barbatului din ziua de azi. Vreau si eu unu care macar “face menajul,creste copiii si e sensibil!”), a doua e sarlatanie. Ultima e frumoasa. e greu sa gasesti pe cineva cu toate calitatile alea. Nikita e unica. Dar marea mea intrebare e cum predau aia la scoala de bune maniere, feminitatea. Cum poti face din Nikita o fiinta feminina? presupunind ca reusesti sa o dezbari de vulgaritate, o imblinzesti cumva si o inveti sa manance cu furculita si sa spuna multumesc.

 5. Eu cred ca te gandesti prea departe. Am facut o expeditie de studiu cu elevii mei acum cativa ani. Nu-ti spun amanuntele, dar am stat numai in manastiri si seminarii teologice. Ar fi trebuit sa scriem o carte dupa experienta asta. Sa-ti povestesc o singura scena. Ajungem la Moldovita, si o tanara calugarita ne serveste de ghid. In muzeu, intr-una din vitrine, vad o reproducere dupa Cina cea de taina a lui Da Vinci. Si intreb ce cauta acolo, eu gandind ca , totusi, respectiva reprezentare nu e ortodoxa. Maicuta, uluita se uita la mine si zice ca e un dar de la niste oaspeti ai manastirii. Si continua explicatiile. Dar, la sfarsit, vine speriata la mine si ma intreaba ce am vrut sa spun. Stiam deja ca toate maicutele erau instruite in “blestematia lui Dan Brown”. Pentru ele, da vinci, era Codul da Vinci, o carte diavoleasca, ignorand insa ca exista un Leonardo da Vinci si o pictura celebra, a carei reproducere se afla in acea vitrina. A stat un elev sa-i povesteasca ce si cum. Dar nu cred ca ea a inteles. Probabil a fugit la stareta sa-i spuna ca au blestematia in vitrina. Vorbind cu unul din mai marii bisericii apoi despre asta si celelalte minuni gasite de noi, stii ce mi-a zis? Ca o sa vorbeasca din nou cu colegii lui despre necesitatea instrurii macar a oamenilor lor care apar public, sa nu se mai faca de ris.
  Nu cred ca e politica. E ignoranta si prostie.
  Cei despre care vorbesti tu, care fac politica de dreapta intr-adevar , sunt suficient de inteligenti pentru a nu sustine ” ignoranta in halate albe”. Stiu ca sustinand prostii isi pierd credibilitatea. Si, din cate stiu eu, intre ei sunt extrem de multi medici importanti.

 6. Ignoranță și prostie, da. În plus, poate intersecția dintre dogmă și primele două.

  Cei despre care vorbesc eu — încă o dată, nu vreau să fac activism la Madelin acasă, știți despre ce e vorba, și exact acolo am de a face cu ei — sînt inteligenți, da, știu foarte bine să lucreze cu mass-media inclusiv internetul, poate că nu susțin prostia, dar în orice caz se folosesc de ea. Habotnicia oarbă care domnește in România din 90 încoace este o poartă larg deschisă la așa ceva.

  Ca să dau totuși un exemplu concret, acum vreo jumătate de an am început să primesc “Semnele timpului”, un newsletter care se găsește foarte bine și în internet. Nu cred că a fost o întîmplare, nici un spam banal. Cineva trebuie să fi citit ceva pe pinkpong și s-a gîndit că nu mi-ar strica. Am citit o vreme: Jurnalism de calitatea I, impecabil ca formă. Poziția față de homosexualitate era suspect de democratică; trecem peste asta. Pe fondul religiei, tema principală, cu toate variațiunile posibile, era sfîrșitul lumii. Concluzia invariabilă: Numai America poate evita catastrofa, și anume prin politica pe care o duce cu succes din totdeauna. Fără alte comentarii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s