5 stiri care mi-au scapat

Pentru ca nu ascult stiri la radio, nu cetesc pe internet hotniuz, nu prea*) cetesc ziare pe hartie (si de azi incolo nu o sa prea mai cetesc cu unul in plus), nu ma uit la tevelizor decat la Dinastia Tudorilor (sic!) si la Neveste Disperate (sic!), am aflat prin viu grai (la servici) si cetind bloguri, care sunt stirile fierbinti ale momentului (*) inca mai rasfoiesc Catzavencu, il cumpara sefu’ si eu il cetesc, dupa ce se invecheste putin):

1) A venit iarna. Afara sunt 5 grade (mi-a spus soferul firmei). Din pacate p-asta o aflasem deja, pe pielea mea, a fost singura stire de azi care m-a marcat dureros, pentru ca am plecat de dimineata imbracata subtire, in tren am avut aer conditionat pe rece, in Bucuresti ploua cu mazariche si la inapoiere ploua si in Ploiesti. Traiasca si infloreasca Rubrica Meteo! De azi sunt fan.

2) Cineva m-a intrebat daca nu ma duc la greve. Ce greva? Aia cu mai mult mac pe covrigi la care ne indemna Vlad pe feisbuc?

3) A murit mama presedintelui. N-am intrebat care presedinte.

4) Herta Muller a venit in tara si s-a certat, pe buna dreptate, cu poporul roman. Care, la sfarsit, a aplaudat.

5) In Dilema Veche apar articole scrise dupa ureche. De fapt dupa gogle. Adica Dilema (si SNSPA-ul, that is) s-au pacalit, chiar daca nu e 1 aprilie. Rusinica! nu va mai cumpar. Jos paciuli si crema hidratanta!

Later edit:

Pacaleala cu tanarul jurnalist de la Dilema Vache care dă drept citate din Mircea Eliade niste productii artistice ale lui Vlad a lu’ Stroescu dă neam din Pucioasa (texte scrise in profund spirit eliadist si hoaxist).

Au comentat (serios), pe blogurile lor:

Tapirul

Citat:

“Domnilor, dumneavoastră sunteţi (nu?) o revistă culturală. O revistă serioasă, cu pretenţii¸ care ştie ce scrie, care verifică ce scrie, care verifică sursa citatelor, mai ales dacă e vorba de citate din operele unor oameni de cultură (lăsând la o parte semantica pentru moment, ştim la ce ne referim aici, nu ne referim la definiţia antrolpologică neapărat).  Dar, o revistă de cultură nu se bazează numai pe Google pentru a găsi pasaje din opera unui autor mai mare sau mai mic, pasaje care să ofere suport unui articol. O revistă de cultură, carevasăzică, nu zice „a spus nemuritorul Gambeta”. O revistă de cultură citează sursa direct, nu intermediari. Domnilor, pasajul citat în articolul despre covrigi NU aparţine lui Mircea Eliade. Aparţine lui Vlad Stroescu. Să citezi un autor fără să oferi sursa directă (volumul şi pagina unde se găseşte acest pasaj, la Eliade şi nu pe o pagină de web oarecare) este o greşeală impardonabilă. Să nu realizezi că citatul tău e opera originală a altui autor şi nu a lui Eliade, e la fel de impardonabil.  Titlul articolului lui Vlad Stroescu poate fi înşelător, dar lectura sa elimină destul de repede orice urmă de îndoială.  Vlad Stroescu face un exercitiu literar si filozofic în jurul covrigului, folosindul pe Eliade ca suport indirect, ca fundal. Vlad Stroescu îl aplică pe Eliade, nu îl citează”

si

Blegoo

Citat:

“Treaba e simplă. Domnul Vlad Stroescu publică la data de 11/01/2009 un articol intitulat “Simbolul covrigului la Mircea Eliade” – evident, un eseu satiric la adresa pseudointelectualilor care-l citează pe Mircea Eliade la fiecare 3 propoziții, cu și fără rost – în general fără.

În numărul 346 din Dilema Veche (30 septembrie – 6 octombrie 2010) se publică un articol sub semnătura domnului Dan Nicu – student la SNSPA – articol cu pretenție oarecum istorică, intitulat “Covrigii vechi și noi”.

Autorul citează – cu link la sursa originală – un pasaj din articolul-pamflet publicat pe Dulce Mahala Toate bune și frumoase. Problema devine la momentul în care domnul Dan Nicu citează fragmentul ca aparținând de drept lui Mircea Eliade !?!?!

O confuzie scuzabilă, dată fiind vârsta autorului și gradul (probabil) de expertiză în ale scrierilor lui Mircea Eliade.

O greșală mult mai greu de scuzat, dată fiind publicarea în paginile Dilemei Vechi – o publicație care se dorește a fi un etalon cultural și intelectual în România contemporană”

Ei doi au trimis comentarii si la pagina electronica a ziarului. Ba Tapiru si scrisoare oficioasa.

Io am lasat un coment pe perete la facebookul lui Dilema Veche.

Vlad a luat si el masuri. Citat:

3.1 am dat linkul şi pe fb, unde se pare că persoane interesate îl pot vedea mai uşor
3.2 am trimis şi eu o scrisoare, nu aşa de reuşită ca a tapirului, dar poate venind chiar de la mine o avea alt efect (eu fiind chiar autorul glumitzei.)

Vreo reactie de la impricinatzi? Pana acum nu.

4 thoughts on “5 stiri care mi-au scapat

 1. mi-e drag cand mai vad ca sunt si altii ca mine, e drept ca-i daunator. se cheama ca ma voi umfla in pene si adio auto-corectie!
  eu ascult putin radio pana ajung la lucru, deci sunt usor la curent cu stirile alea pe care fac misto carcotasii 😉
  de cand frunzaresc blogurile citesc parerile altora si aflu ce mai misca tara.
  faza cu buletinele meteo, am ajuns la concluzia ca nu-s in stare sa pronosticheze nimic viabil, din moment ce ploua si ei dadeau cer usor innorat.asa ca pun umbrela cu mine.

 2. Madelin… mulțumesc.
  Anumite chestii nu trebuie trecute cu vedere, sub nici un motiv.
  Părerea mea, din cotețul meu.

 3. Blegoo, ne multumim reciproc 🙂

  Si sunt de aceeasi parere, chiar daca par furtuni in pahare cu apa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s