Skip to content

Mica evadare

13 October 2010

Disclaimer: urmeaza un post cu multe poze gasite pe net (simplu, cu gogle), ilustrand cate o stare, sau o probabila stare, sau o posibila stare, sau o probabil niciodataindeplinibila stare.

Mi-aduc aminte ce tare ma plictiseam in copilarie (când stateam in dormitor cu storurile trase si trebuia sa-mi fac somnul de dupaamiaza). Acum numai sa ma gandesc la necititele si nescrisele carti si ma apuca o harnicie…

La noi e Octombrie. La voi ce e? In Australia au inflorit ciresii, stim de la Alina. Halucinant, incredibil,  mirabilos.

Foarte curios, foarte bizar, insa exact in aceast moment nu mi-e dor de mare. Si nici de Librairie du Labyrinthe. Si nici de o stradela pavata cu macadam, printre balcoane forjate si firme vechi.

In schimb imi doresc sa beau o bere neagra (poa sa fie si verde) in acest loc (chiar si pe strada, da)

dupa care sa am aceasta stare, la alegere

si aceste cesti, una cu cafea de zile albe si alta cu cafea de zile negre..

Acest parfum

pe dupa tâmpla unui mesaj onest.

Aceasta lungime de… păr

si aceasta investmantare.

Acest cottage, asezonat cu trandafiri, de preferat in mult mai multe colori

cu o biblioteca coloroasa.

Iar eu sa vin din ploaie

cetind cu voce tare aceasta carte, pentru copilul de atuncea,

Tinandu-l cu tandrete de mana.

Si-ntr-un sfarsit glorios, sa recit acest mesaj

dintr-un balconul vantos

sau poate aceasta mantra s-ar potrivi mai bine

rostita la momentul potrivit pe un trotuar cu platani (un copac reconfortant, ca-si tot schimba coaja).

***

Deci cât de tare ar fi sa scriu poemuri!!!

***

Gasite prin eter, via Crin, gala premiilor Ig Nobel 2010 […] la sediul Universităţii Harvard, Cambridge (SUA). Pentru varianta in limba engleza, click aici. Varianta in limba romana e tradusa cam tradator de Mediafax (noroc ca a opservat Tapiru’):

Karina Acevedo-Whitehouse şi Agnes Rocha-Gosselin de la Zoological Society din Marea Britanie şi Diane Gendron de la Instituto Politecnico Nacional din Mexic au primit premiul Ig Nobel pe 2010 pentru Inginerie, după ce au pus la punct o nouă metodă de studiere a maladiilor respiratorii ale balenelor.

Această metodă constă într-un elicopter telecomandat care zboară deasupra unei balene atunci când aceasta iese la suprafaţa apei să respire şi captarea mucusului expulzat de animal într-un mic bol ataşat cu o coardă sub elicopter“.

O echipă de cercetători chinezi, coordonată de Min Tan de la Guangdong Entomological Institute şi din care a făcut parte Gareth Jones de la Universitatea Bristol din Marea Britanie, a primit IgNobel pe 2010 pentru Biologie, după ce au demonstrat în mod ştiinţific faptul că liliecii obişnuiesc să practice sexul oral.

Observaţiile noastre reprezintă primul studiu pe plan mondial care atestă faptul că felaţia este practicată cu regularitate şi de alte animale adulte, nu doar de către oameni“.

Experţii în studierea petelor de petrol – Eric Adams de la Massachusetts Institute of Technology, Scott Socolofsky de la Texas A&M University şi Stephen Masutani de la University of Hawaii, împreună cu British Petroleum, au fost premiaţi pentru “faptul că au infirmat străvechea prejudecată potrivit căreia apa şi uleiul nu se amestecă“.

Alti premianti:

 • Simon Rietveld de la Universitatea din Amsterdam şi Ilka van Beest de la Universitatea Tilburg din Olanda, care au demonstrat că simptomele astmului se diminuează considerabil în timpul unei curse pe .patine cu rotile montaign-russe
 • Alessandro Pluchino şi colegii săi de la Universitatea Catania din Italia, care au demonstrat matematic faptul că organizaţiile s-ar descurca mult mai bine şi ar fi mai eficiente dacă şi-ar promova managerii pe criterii aleatorii.
 • Toshiyuki Nakagaki de la Future University Hakodate din Japonia şi colegii săi, care au folosit  “slime mold to determine the optimal routes for railroad tracks” cofraje din nămol pentru a ghida un tren care merge pe pământ
 • Lianne Parkin şi colegii ei de la University of Otago din Noua Zeelandă, care au demonstrat că oamenii adorm aluneca şi cad mai puţin des pe ghiaţă dacă poartă şosete rulate peste pantofi.
 • Richard Stephens de la Universitatea Keele din Marea Britanie, care a confirmat faptul că înjurăturile diminuează durerea.
 • Manuel Barbeito de la Universitatea Fort Detrick din Maryland, care a demonstrat că microbii se lipesc de firele de păr din atarna de barba barbosilor iar familiile acestora sunt mai expuse imbolnavirilor.

Premiul Ig Nobel pe 2010 pentru Economie a fost acordat “directorilor companiilor Goldman Sachs, AIG, Lehman Brothers, Bear Stearns, Merrill Lynch şi Magnetar pentru “crearea şi promovarea unor noi metode de a investi banii“.

În ultimii ani, premiile Ig Nobel au recompensat studii referitoare la impactul muzicii country asupra suicidului, cercetări privind capacităţile spermicide ale băuturilor tip cola, despre utilizarea magneţilor pentru a face broaştele să leviteze, precum şi studii referitoare la efectul berii, al usturoiului şi al friştii asupra apetitului lipitorilor sau despre diferenţele dintre salturile puricilor care trăiesc pe câini şi cele ale celor care trăiesc pe pisici. Anul trecut […] au fost inventatorii unui sutien care poate fi transformat rapid într-o mască de gaze.

Discursurile premianţilor sunt limitate la un minut. Dacă aceştia depăşesc timpul alocat, o tânără în vârstă de opt ani care îndeplineşte rolul de maestru de ceremonii se apropie de invitat şi-i şopteşte: “Opreşte-te, te rog, pentru că mă plictisesc”.

Advertisements
8 Comments leave one →
 1. 14 October 2010 15:42

  nu e patine cu rotileeeeee… e d’ala de te dai in iel…

 2. madelin permalink*
  14 October 2010 21:25

  bre, n-am tradus io 🙂

 3. 14 October 2010 22:08

  m-am mai liniştit…
  mai e şi aia cu “cofraje cu nămol”… e tare….care vine de la “Using slime mold to determine the optimal routes for railroad tracks.” (ie vorba de o “ciupercă”…)….p’oormă e “slip” (“alunecă”) nu “sleep” (“dorm”, că “adorm” ar fi oricum “falling asleep”)
  iote http://improbable.com/ig/ig-pastwinners.html

 4. vera permalink
  15 October 2010 13:45

  ‘Van Cleef & Arpels Féerie is available in 50 ($110) and 100 ml ($150) Eau de Parfum.’
  Nu e un parfum prea grozav si imi pare highly overpriced. La banii astia, mult ma bine merge un parfum Serge Lutens, nu o marca ‘industriala’, ca VC&A.

 5. madelin permalink*
  15 October 2010 14:26

  Vera, mie imi place sticla. Io imi cumpar parfumuri (stiu, o sa arunce femeile cu rotten tomatoes in mine) daca imi place numele (ex: dance with G.) sau sticla sau coloarea…
  Dar s-a notat si Serge Lutens, merci frumos.

  • vera permalink
   15 October 2010 18:55

   Mie imi place Datura Noir.

   http://www.sergelutens.com/vente/flacons-vaporisateurs.html/

   Pe care il cumpar in Salonul Shiseido, de la Palais Royal. Salonul in sine este o experientza (vizuala), desi vinzatoarele sint relativ scirboase. Nu stiu daca, la fel ca la la Guerlain, sint obligatoriu absolvente de universitatzi. Dar sint intzepate (ceea ce fetele de la butica Guerlain nu erau, nu mai stiu acum, ca nu mai cumpar Guerlain, cumpar SL). Deja, fatza de acum 7 ani, cind l-am descoperit, Serge Lutens s-a democratizat: inainte nu puteai cumpara parfumurile lui de la parfumeriile obisnuite, din marile magazine, ci, ca la Guerlain, trebuia sa mergi la buticile lor. In ultimii vreo 4 ani, au inceput, insa, sa se gaseasca si la Lafayette sau Printemps, par egzample. Cred ca si la Au Bonheur des Dames. De acolo trebuie sa tzi-l iei, daca nu vrei Palais Royal.

   E una care leshina la comments despre parfumul ei de tuberoza (la linkul dat de tine, cu interviul lui SL). Nu il stiu, dar are dreptate cind spune ca un parfum Serge Lutens nu seamana cu nimic care e pe piatza, cu parfumurile de azi.
   Pe scurt, merita. Dupa mine.

   Scuze ca m-am intins, dar cred ca si pentru tine e o buna pauza in toate subiectele contondente din ultima vreme, iar pe mine ma unge pe inima sa ma gindesc la chestii din astea, dupa discutziunile din ultima saptamina.

 6. madelin permalink*
  15 October 2010 20:19

  Vera, ce scuze, mie imi place la nebunie comentarul tau pe teme frivole. Multumesc si pentru hint si pentru destindere.

  Ce-ar fi sa fac un post numa si numa cu parfumuri, ca sa mai aflu si io ce secrete stiu doamnele care cetesc pe aici?

 7. vera permalink
  16 October 2010 14:38

  Io m-am dar deja de gol, sint o mare iubitoare de parfumuri, asha ca te incurajez.
  Si, poate, si unii domni sint interesatzi, pentru ei inshishi sau pentru conitzele lor. Vazushi ce probleme a avut lektorul sa-i ia un parfum doamnei lektoritze…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: