Skip to content

Viena. Cine aude primul vorbindu-se romaneste

24 November 2010

Seara, in Piata de Craciun din fata Primariei. Statuete de portelan, pisici din lemn, globuri crosetat din macrame, sapun de casa cu levantica, punci cu gust de mere si rom, turta dulce, zahar candel, martzipan, manusi pufoase, caciulite cu urechi, lumanari cu arome. Montand o casuta de lemn, niste muncitori vorbeau despre cum sa pozitioneze tarabele pentru globuri. In dulcele grai moldovenesc.

***

Intrand in sediul oficial, coada la permisul de acces, coada la verificarea de security cu raze ics, coada la turnicheti. La iesire, la fel. Comentand eu si colega aceasta situatiune, ne trezim interpelate cu putina intarziere: Sarumana! Am intors capul, pentru ca trecusem de filtre. Era unul dintre ofiterii de la security, care a spus ca si-a dat seama cu o fractiune des secunda intarziere ca auzea vorbindu-se romaneste si abea apoi a reactionat.

***

La shopul din fata casei lui Hundertwasser, ne uitam la exponate, chinuindu-ne sa alegem cate un cadouas pentru cei de acasa, in limita bugetului dar neuitand pe nimenea. Vanzatoarea, o doamna distinsa cu par roscat, ochi albastri si sal, ne-a raspuns in romaneste, explicandu-ne functiunile obiectelor handmade bune de ales.

***

La IAEA lucreaza cel putin 5 romani pe care ii conosc. N-am intalnit, insa, pe niciunul.

PS

Poze de la Viena, aici.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: