Skip to content

Viena. Cine aude primul vorbindu-se romaneste

24 Noiembrie 2010

Seara, in Piata de Craciun din fata Primariei. Statuete de portelan, pisici din lemn, globuri crosetat din macrame, sapun de casa cu levantica, punci cu gust de mere si rom, turta dulce, zahar candel, martzipan, manusi pufoase, caciulite cu urechi, lumanari cu arome. Montand o casuta de lemn, niste muncitori vorbeau despre cum sa pozitioneze tarabele pentru globuri. In dulcele grai moldovenesc.

***

Intrand in sediul oficial, coada la permisul de acces, coada la verificarea de security cu raze ics, coada la turnicheti. La iesire, la fel. Comentand eu si colega aceasta situatiune, ne trezim interpelate cu putina intarziere: Sarumana! Am intors capul, pentru ca trecusem de filtre. Era unul dintre ofiterii de la security, care a spus ca si-a dat seama cu o fractiune des secunda intarziere ca auzea vorbindu-se romaneste si abea apoi a reactionat.

***

La shopul din fata casei lui Hundertwasser, ne uitam la exponate, chinuindu-ne sa alegem cate un cadouas pentru cei de acasa, in limita bugetului dar neuitand pe nimenea. Vanzatoarea, o doamna distinsa cu par roscat, ochi albastri si sal, ne-a raspuns in romaneste, explicandu-ne functiunile obiectelor handmade bune de ales.

***

La IAEA lucreaza cel putin 5 romani pe care ii conosc. N-am intalnit, insa, pe niciunul.

PS

Poze de la Viena, aici.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: