Skip to content

Concurs de Tusnad

30 December 2010

Pentru TOTB, cu cuvintele de aici.

Iata felicitarea-poveste scrisa de mine:

“Ca in fiecare seara, trebuie sa ii spun copilului povestea de noaptebuna. Nestiind ce sa mai inventez, si venindu-mi in minte ce am mai cetit prin paienjenis in ultima vreme, am incropit povestea care urmeaza:

“Mos Craciun isi incheie cu un oftat prelung socotelile contabile de incheiere ale anului financiar craciunesc. Nici nu termina bine raportul antreprenorial pe 2010, ca pendula de pe peretele ce da spre Polul Nord batu luna decembrie.

“Offf” zise Mosul troznindu-si cu pofta incheieturile obosite de atata stat in fotoliul CEO al sarbatorilor iernatice.

De 26 de saptamani nu mi-am mai luat si eu un liber. Si cand te gandesti ca mai alaltaieri am cetit in gazeta “Laponia verde” ca exista alti Mosi care se bucura de o “viata dupa serviciu”.

“Uite de exemplu Mos Nicolae. E angajat nu patron deci n-are bataie de cap cu calculul impozitelor. E PFA nu SA deci n-are treaba cu contabilitate, angajati, rapoarte si alte mizilicuri care vin la pachet cu orice afacere. Lumea nu ii scrie scrisori, deci sanchi depozit. Pentru ca aduce doar dulciuri si bete, nici fabrica de jucarii nu trebuie sa gestioneze, deci sanchi raport de mediu. Sanie si reni nu are asa ca nu-i trebuie benzina euro 6 pentru vehicule comerciale”.

Dupa ce se mai linisti un picutz, intra greoi in seiful postal reciclabil si privi scrisorile  sortate de elfi, pe tari si caprarii. Anul asta se vedea o imbunatatire. Scrisorile erau scrise pe hartii maron, din hartie reciclata, sau chiar pe hartii refolosite. Privi cu amuzament un bilet de avion pe dosul caruia cineva scrisese apasat si scurt: “Razvan! Calatorii! Am fost cuminte!

Mosul zambi si se furisa tiptil in visul lui Razvan, ca sa vaza ce-si dorea acesta mai mult si mai mult de Craciun. Se incrunta putin si isi scoase smartphone-ul, ca-mbatranise si nu mai tinea minte ca altadata atatea denumiri nastrusnice: Mendoza, Conception, Bariloche, Perito Moreno, El Calafate, Punta Arenas Ushuaia, Buenos Aires, Montevideo.

Aha, o calatorie”, zise el in barba, si bifa in calendar data de 30 decembrie.

Dorinta asta ii suna foarte cunoscuta. Se uita in agenda, la decembrie, si gasi: 20 decembrie, Tasha.

“Ia te uita!” Poate s-or intalni pe acolo, Razvan cu Tasha! Si or pune la cale cum e sa evadezi “out of the Box” tocmai la capatul lumii.

Fetita mea tocmai a adormit.

Iar eu ma grabesc sa va spun: “sarbatori fericite!” Si cat mai multe ganduri libere!”

Cu imbratisari cordiale,

Madelin

PS

Ruta Razvan

Later edit: hihi, am castigat, la inceputul lui februarie de la anul ma duc un weekend la Tusnad, eu, cu un preten (m1) si m4 (Miru).

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: