Skip to content

Ca un mar, ca un par, ca un fir de trandafir

19 February 2011

Astazi, 21 februarie, dimineata la 6 jumate, aerul era irespirabil, in zona Garii de Sud.

Pentru ca se cere un post separat pentru intamplarea asta.

Aparatele de monitorizarea mediului din Ploiesti au masurat, in centrul orasului, cantitati de benzen in aer de sase ori mai mari decat cele normale.

Comentariu:

Poluarea a inceput de duminica insa in uichend astia de la Garda de Mediu nu raspund la telefoane ca nu lucra, iar in zilele lucratoare stau cu curu’ pe scaune. Sau dau declaratii siderante:  “Lukoil nu a poluat pentru ca nu exista la cosurile rafinariei aparate care sa masoare concentratia de benzen emanata in aer”.

Intre timp s-a aflat ca rafinaria era in outage neanuntat si ca dispeceratul anuntase spargerea “liniei V2 spre H-uri”. Tot Garda de Mediu, prin intermediul aceluiasi sef intelept: “Şeful Gărzii de Mediu Prahova nu a putut explica nici ce înseamnă şi nici ce implică spargerea acelei linii din interiorul rafinăriei”.

Sa punem si niste nume, sa ramana in istorie:

În dimineaţa zilei de luni, la ora 11.00, la Prefectura Prahova a avut loc o conferinţă de presă în care prefectul Adrian Dobre, alături de Ştefan Popescu, şeful Gărzii de Mediu Prahova (GMPh), Mihai Buzea, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova (AMPh), Nicolae Popescu, inspectroul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova (ISUPh) şi Cristian Vintilescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova (DSPPh), au ţinut o conferinţă de presă în care au anunţat că nu ştiu exact cine este poluatorul (sursa: observator PH)

later edit:

Poluatorul a fost amendat cu o amenda mica pentru ca amenda mare, aia de poluare, nu se putea da deoarece rafinaria nu avea listat in Autorizatia de Mediu indicativul “benzen”! (sursa)

Simplu, nu? Da’ autorizatie de mediu avea.  Oare de la cine?

later later edit

Eheeei, si alte itze, legatura dintre un ofiter de secu, o firma de masuratori facuta pe puncte si poluarea cu benzen  (sursa).

Iar seful Garzii de Mediu cica se pricepe la balastiere. Ilegale (sursa: iploiesti)

Poluarea, in direct:

later later later edit

Vineri, 18 februarie, gazarea continua (sursa: actualitatea prahoveana)

Advertisements
One Comment leave one →
 1. 19 February 2011 14:51

  mda, nasol, ce sa zic. in elvetia astia recicleaza tot, pana si gunoaiele si le ard intr’o chestie care produce caldura (energie) ce asigura 80% din incalzirea pe iarna a orasului.

  nu stiu, ati trecut pe langa OMV in austria? ati vazut ce fum alb iese, asa pe o distanta de cativa metri, apoi…nimic, totul e senin si clar. oamenii aia nu’si permit sa polueze, insa noi, ne permitem orice 😦

  ps: si oare care e speranta de viata in Elvetia? undeva peste 80 de ani. cu cativa ani mai mult decat in Romania.
  Oare de ce? E lumea mai isteata aici??? -Nicidecum…
  Mai civilizata? -Mda…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: