Cenusareasa ratata

Asta-seara, chiar in momentele astea cand strig dupa Miru sa intre la baie si dupa Mihu sa nu stea mult cu ochii in leptop, ar fi trebuit sa fiu la bal. Da, un bal adevarat, cu rochii de gala si pantofi asortati aliganti.

Balul Operei din Cluj.

Io rekunosc ca m-am razgandit din motiv ca n-aveam io cum sa concurez cu invitati de seama ca Irinel Columbeanu sau Bahmutzeanca. La sectiunea de premii “Seniorii Cetatii” va fi laureat si Gheorghe Turda (stiti, ala care canta folclor cu Ceausescu, acum peste 20 de ani).  OK, rekunosc, nici n-am rochie lunga si pantofi de cristal. Doar o dispozitie trecatoare de Cenusareasa. En fin, cand ne-au intrebat impricinatii: mergeti la bal? am raspuns cu toatele in cor: nici gand! Creca puteam sa o trimit pe Miru, dar are faringo-amigdalita.

Singurul moment pe care as fi vrut sa-l vaz este recitalul de maine al lui Alexandru Tomescu. Ramane pe altadata.

Balul costa o gramada de bani therefore sunt o gramada de sponsori care abea asteapta sa ia premiul Mecena ca sa si-l puna la rever. Banii aia puteau fi cheltuiti mai cu folos, nu neaparat pentru macadam pe strazi, copii geniali, batrani sfatosi sau animale in dificultate, dar macar pentru achizitionarea unor calorifere in cladire, sa nu mai inghete artistii de frig. Calorifere atasate la o centrala termica functionala, if possible.

Hilar e ca anul trecut, la acelasi bal, au inghetat de frig si oaspetii de seama, pentru ca s-a oprit curentul, cu intermitente.

Dincolo de grandomania “Auschnitt-ilor” locali actuali, dincolo de fitzele noilor imbogatiti, dincolo de snobisme, raman artistii care chiar merita o seara de gala, oamenii de valoare care chiar merita sa fie cunoscuti si copiii (Asociatia Little People) care vor beneficia, speram, de actele de caritate promise (daca organizatorii nu or fi cheltuit prea multi bani pe florile cumparate de la Viena).

PS

Transmisiune in direct, azi, si maine de la 18.30, aici.

later edit

Multi dintre premiati nici n-au venit.

***

Exista si cel mai mare penalist din Romania! 🙂

***

Cea mai tare faza a fost cand aproape l-au sculat din somn pe un domn de 90 de ani, fost profesor universitar, iar acesta le-a tinut la telefon un discurs de 15 minute despre geto-daci.

***

Faza minora:

Rares (prezentator):  “de unde ne-ati sunat?”

Melania (prezentatoare): “cred ca noi l-am sunat!”

***

Dedicatia facuta de unul dintre invitati unui premiat

(io nu pricep de ce un sponsor al unui eveniment tre’ neaparat sa primeasca un premiu in cadrul evenimentului)

Au spus-o marii ganditori

Ca oamenii sunt trecatori.

Si apoi au remarcat, profanii

Ca nu toti trecatorii-s oameni.

One thought on “Cenusareasa ratata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s