Skip to content

Lupta cu iarna continua

26 February 2011

Am primit primul martisor! (multumesc, Iulia)

***

Multumesc, Claudiu, pentru minunatele fotografii din Lopatari si Fața Malului!

***

Merci, BdeComp, pentru lincul catre textele brassensiene!

***

Thank you, WoldScienceFestival and Bobby McFerrin for “playing” science!

***

Si, in sfarsit, thanks Marilyn!

Dap, unora ne place Marilyn!

(sursa: all about MM)

Multumesc pentru reteta (de sarmale) a Marilynei

Multumesc DilemaVeche online, pentru poemul scris de Marilyn

La naiba cît mi-ar plăcea să fiu
moartă – cu totul non-existentă –
dusă departe de-aici – de
oriunde dar cum să o fac
Există podurile – podul
din Brooklyn
Dar iubesc podul ăla (totul e frumos de-acolo
iar aerul e atît de curat) cînd mergi pe el
ţi se pare că e liniştit chiar cu toate
maşinile alea care trec ca nebunele pe dedesubt. Aşa
că va fi un alt pod
unul urît şi fără nici o privelişte – doar că
mie îmi plac în mod special toate podurile – e ceva
în legătură cu ele şi în plus n-am
văzut niciodată un pod urît.

Din cartea Fragments: poems, intimate notes, letters

O recenzie frumoasa, in engleza, aici.

O recenzie frumoasa, in romaneste, aici.

(pentru Luiza Vasiliu, un colaj Audrey-Marilyn)

Un potpuriu din filme, aici.

si un belet de multumire

(de aici)

PS

Unde gasesc si eu un wardrobe ca asta?

(vazut pe freshome)

***

Maine creca ma duc la patinoar!

Advertisements
11 Comments leave one →
 1. diligentreader permalink
  27 February 2011 23:18

  “I’m selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can’t handle me at my worst, then you sure as hell don’t deserve me at my best.”
  — Marilyn Monroe
  Mie asta imi place cel mai mult .

 2. vera permalink
  28 February 2011 16:26

  1. Nu mi se pare ca Marilena a fost o mare actritza, dar cred ca era o tipa foarte misto si nostima.

  2. Aia e o retzeta de ‘stuffing’ (farce, in franceza; ‘umplutura’ in romana), care se pune mai ales in curcanul de Thanksginving, dar nu numai.

  3. Mobila pictata de mina din Transilvania, voila de vezi aicisha, cauta si tu ca eu acum nu am timp, asta era prima gasita:
  http://www.mobilapictata.ro/en/gallery.php?object_type=Kitchen%20furniture–Mobila%20de%20bucatarie–Meubles%20de%20cuisin

  Undeva se gasea si in Bucuresti, acum vreo 2 ani.

  4. Satz traiasca baiatul, dar si fata. Sa fie sanatoshi si voioshi, sa le mearga bine.

  5. Ah, da. Am invidiat-o pe MM ca era prietena cu Truman Capote, care tzinea mult la ea.

  6. Ah, da. Gestul cu cintatul in public, lui JFK de ziua lui, asha misto cum e in micutza sa deshantzare, e un gest lipsit de gust si impardonabil pentru ea. Fara pietre, va rog.

  • 1 March 2011 22:20

   Ca ar fi fost lipsit de gust, nu intreb de ce (desi nici asta nu inteleg), pentru ca de gustibus…, dar impardonabil?! De ce? De catre cine (in afara de Jackie, eventual)?

 3. vera permalink
  3 March 2011 10:49

  Irina – pai, gindeste-te putin la situatie si la momentul cronologic. Erau CU TOTUL alte moravuri decit astazi. Si alte valori. Si alte maniere si reguli de comportament.
  Impardonabil, in primul rind, pentru JFK, care era intr-un moment FOARTE ACUT al istoriei mondiale si era o idee foarte proasta sa il pui intr-o lumina neplacuta, cu o scena languroasa intr-un moment atit de public, sa ii ataci reputatzia si sa ii slabesti pozitzia de pe care negocia chestii importante, pe plan internatzional si intern. (Uite aici un citat: “For Jackie Kennedy, Marilyn was a girlfriend too far. In fact, some months later, Jackie made it clear to JFK that she was deeply unhappy about the televised Madison Square Garden concert in which Marilyn breathlessly sang ‘Happy Birthday Mr President’ to JFK. Jackie threatened to file for divorce immediately, before the next presidential campaign, thereby jeopardising his chances of being re-elected.” Daca vrei sa citesti mai mult, iata:
  http://www.dailymail.co.uk/femail/article-1209783/Madness-Marilyn-Monroe-The-affair-JFK-drug-crazed-paranoia.html#ixzz1FWZS2Q7I )

  E prea lung sa discutam toate implicatziile politice, dar, crede-ma, daca te uitzi la tabloul ‘mare’, a fost o timpenie, chiar daca, in sine, noi ne uitam azi la aceasta scena tongue in cheeck si ne amuzam open-mindedly (dar in totala ignorantza).

 4. 3 March 2011 16:13

  Vera, in primul rand si mie, ca si altcuiva, prin alte parti, imi displace condescendenta.

  Nu ma “amuza” scena “in totala ignoranta” fata de context (ignoranta pe care, de altfel, mi-as trata-o citind lucruri mai serioase ca Daily Mail), ci pur si simplu, o femeie indragostita si disperata ma misca mai tare decat “problemele” istorice ale lui JFK.

  La fel de mult imi displace cutuma cu femeia cealalta e intotdeauna de vina…Daca esti in pozitia lui JFK, nu te bagi in chestii de-astea, sau, daca te bagi, ti le asumi.

 5. 3 March 2011 16:19

  Madelin – nu stiu cat e de on topic, s-ar putea sa nu ajute la lupta, dar cum am vazut-o, m-am gandit la tine – http://www.flickr.com/photos/amy-lloyd/5457419804/in/photostream/

 6. madelin permalink*
  3 March 2011 17:58

  Vera, mercic frumos pentru mobile pictate. Az toata ziua am stat cu nasul in ele. Sa vedem, sa vedem care-mi face cu ochiul di tat…

  Irina, multumesc. Imi e asa de dor, of.

 7. vera permalink
  3 March 2011 18:06

  Cred ca am nimerit intr-un grup de mimoze. NU M-AM REFERIT LA TINE, PERSONAL, ci la o mare parte din publicul de azi, care se amuza la scena cu pricina, nestiind si nevrind sa stie nimic mai mult despre momentul respectiv si personajele involved. Si, in legatura cu exact acesta scena, am intrebat citeva persoane despre aceste chestiuni si mi-au spus ca habar nu au si ca nu ii intereseaza.
  Teoretic, sint de acord cu tine ca JFK trebuia sa sume ce face. Practic, tu insatzi spui ca ‘o femeie indragostita si disperata ma misca mai tare decat “problemele” istorice ale lui JFK’. I rest my case, nu stii la ce m-am referit, NU ERAU problemele istorice ale lui JFK, erau momente istorice ale Americii si Europei si a celor 2 sisteme – capitalist si comunist – si, implicit, ale Romaniei. Desigur, intzeleg ca pe tine te poate interesa mult mai tare suferintza din amor a lui MM (desi eu cred ca si ea trebuia sa asume!), decit faptul ca era o perioada in care URSS isi propusese sa transforme fiecare tzara din CAER intr-un supplier unic al unui/unor produse, pentru toate celelalte tzari socialiste. Iar Romania urma sa nu mai produca nimic altceva decit mincare pentru tot lagarul socialist. Dar, oricit de condescendent o sa sune, uite ca zic: sint SIGURA ca habar nu ai despre ce vorbesc.

  • diligentreader permalink
   3 March 2011 20:36

   Vera, daca tu crezi ca MM a schimbat istoria, wow! Bravo MM! Trecand peste faptul ca Jackie a fost genul care s-a maritat mereu cu cine trebuia ca sa-i fie bine, pe cand MM a platit cu viata pentru ca a iubit cu adevarat, tu chiar crezi ca o femeie( O FEMEIE),oricare ar fi ea, poate decide istoria???Sau un barbat, for that matter. Atunci o sa crezi si ca, daca Basescu renunta la serviciile lui Udrea, Romania va fi un Eden. Happy you! Sa crezi ca UN om poate fi atat de important pentru istorie.

 8. vera permalink
  4 March 2011 00:57

  diligenta – depinde cum definesti istoria. Daca definesti Istoria, poate ca o FEMEIE (ce concept sexist!) nu prea schimba Istoria. Dar istoria, da, un singur om, barbat sau femeie, poate si a si influentzat un anumit moment si un anumit deznodamint.
  Itzi dau un singur exemplu: Anne Boleyn.
  Cit despre ideea geniala cu Basescu si Udrea, it is so lame, it doesn’t deserve comment. Daca doresti sa ma ataci, try something smarter. Daca nu potzi, refrain, pls.

 9. madelin permalink*
  4 March 2011 08:11

  Ladies, va rog, va rog!

  Vera, call me mimoza, dar ai intr-adevar oleaca de tendinta spre condescendenta. Nu tu ca persoana, ca nu te conosc. Ci felul in care folosesti uneori ‘modul imperativ’. Nu te supara pe mine ca-tz spui asa ceva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: