8 martie si iaurturi

Astazi, de 8 martie, am cetit asa:

– ca e o sarbatoare socialista

– ca a implinit centenarul

– ca sarbatorim apatrid

– ca e ziua speciala a mamicilor

– ca ziua are cont pe fb

– ca azi e si ziua clatitelor

– ca fiecare femeie e everything pentru catecineva (or poate fi, na!)

– ca “sa aveti  un 8 martie fericit” si ca “sa aveti o primavara minunata”, si ca “sa aveti o primavara frumoasa”, si ca “sa aveti o primavara fabuloasa”, si ca “sa aveti o primavara de exceptie”, si ca “sa aveti o primavara splendida”, si ca “sa aveti o primavara perfecta”, si ca “sa aveti grija ce mancati inainte de sex” (la elepunctro), si ca “in loc de flori barbatii ofera femeilor doo minute da secs” (la Trombon!), si ca “de 8 martie bluer te scapa de soacra”, si ca “doamnelor si domnisoarelor”, si ca “sarutari de maini”, si ca “azi vi se ofera un discaunt fabulos numai la”, si ca “va dorim impliniri si reusite”, si ca “va dorim un calduros lamultiani”

– si ca “fie”. Gen: “fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa va insoteasca pretutindeni… si fie ca primavara iubirii sa va inunde sufletul cu bucurie si cu parfumul tuturor florilor sale”

– si ca si motoarele de cautare au mame

Plus:

– o scrisoare de la Miruna care incepe cu “Draga mama” si care mi-a inmuiat sufletul

– o orhidee si o inima de vaca mov si un De ziua ta, mamicoooo! de la Mihu (cand s-a-ntors de la scoli si oras)

– un email de lamultiani de la Dan (multumex!), care ma anunta si ca azi e zi aliturgica deci se mananca doar seara si doar paine si apa (too late!)

– o felicitare de la un politician local, care-mi cheltuie banii bugetari, “ca semn al respectului deosebit pe care vi-l port”, pentru o bucata de carton care-i pictureaza fotografia bust langa un camp cu lacramioare

– multe, multe, multe urari de la gagici (in fiecare an se intampla la fel)

– un articol frumos, pe un blog drag inimii mele virtuale

– si-n sfarsit indemnul de a participa la un concurs, la care pot castiga cel mai nou model de ipad. Concursul in care trebe sa scriu o compunere despre iaurturi. Despre alegerea de iaurturi, mai precis.

Am vazut aseara spotul, la teveu. Mie imi plac rochiile gagicilor, ca adie a vara, yay!

O poveste scurta si o divagatie fructata

Eu si colega de birou incercam din rasputeri sa ne tinem de o dieta, ca de obicei. Ne hotarasem sa mancam la pranz supa. Supa la plic, de pui; pentru cine nu intelege de ce la plic sa reciteasca titlul blogului meu. Am incercat noi o zi, doua, noua, la un moment dat ni se urase cu gustul. Cand, ce sa vezi? Colegei mele mai tinere si mai sprintare la minte ii vine ideea sa combine supa cu iaurt cremosso. Da, nene, am mai dus-o vreo doua saptamani asa. De slabit n-am slabit, pentru cine e curios. Poate daca mancam doar iaurturi, la mic dejun, pranz, gustari si cina sa fi avut vro sansa.

Acuma, nah, ce sa zic. Stie toata lumea ca brunetele rulz, mai ales cand scriu povesti neterminate pe ipaduri primite cado. Si lalaie, obligatoriu, in gand, melodia Andei.

Asa ca, intre zoridezi cu roscate racoroase si amurguri cu blonde inmiresmate, intre memorii cu mure zmeurii si ananas pus la copt pe sifonier, eu aleg senzatia de copilarire dintr-un biscuit cu cereale muiat intr-un gust cremos de fructe multicolorate.

5 thoughts on “8 martie si iaurturi

 1. da, dar decizia – respectiv ‘alegerea’ – de multifruct in loc de mure zmeurii era foaaarte mult influentata de mamicile noastre care argumentau ca zmeura face pete pe textile care nu ies la spalat nici la programul cu 90 grade, in timp ce petele de multifruct ieseau la spalat chiar si la 40 grade -> deci: always choose ‘multifruct’! 🙂

  Va doresc sa aveti o primavara minunata!

 2. Nu e numai socialista, aici se cheama “Ziua drepturilor femeii”. Dar nu face nimeni nimic decât barbatii bine educati în România comunista. La Multi Ani!

 3. n-a ca m-ai incurcat
  as fi vrut sa-ti zic si eu sa ai o primavara frumoasa da vad ca asta s-a zis deja…
  si extraordinara… si fabuloasa… (nu ca le-asi fi ales, da e maimultcafrumosu)
  asa caaa… o sa-ti zic urez doar sa ai o primavara de sa ti licheasca de suflet…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s