Skip to content

Miss Copac

21 March 2011

Lasand crunta realitate deoparte, sa ne veselim de lucruri mici, cu bucurii mari care-ti inveselesc inima (citat din blogul lui Sei Shonagon).

(vorba lui Radu Cosasu: „trăim o vreme atît de rea încît, dacă te simţi o clipă cît de cît bine, trebuie să ceri pardon“)

Asadar concurs european de copaci:

Concurs de frumusete: un tei din Romania, un platan din Bulgaria, un platan din Ungaria, un stejar din Slovacia, un stejar din Cehia

Castigator: teiul din Leliceni, Harghita (dimensiuni 3,9 – 20 – 500 de ani)

Povestea Teiului din Leliceni
[…]
Copacul a fost plantat probabil în prima parte a anilor 1500. Trăieşte în memoria oamenilor ca fiind dintotdeauna un arbore singuratic, care a străjuit biserica. Nu există nici-o sursă, care să arate că în acest loc ar fi existat păduri sau terenuri plantate cu copaci. […] . Locul de pe deal ales pentru tei s-a dovedit a fi o alegere norocoasă, fiindcă astfel a fost ferit de mai multe incendii, care au distrus satul şi de inundaţiile din anul 1864, care i-ar fi fost fatale, dacă copacul era mai aproape de sat (sursa: stuparitul.ro)

(eu am aflat de la ghiocel)

***

Alta stire:

Spital pentru pasarile salbatice la Muzeul Satului din Bucuresti

Societatea Ornitologica Romana va deschide, de la 1 mai, primul spital pentru pasari salbatice din tara, la Muzeul Satului din Bucuresti. Bucurestenii care gasesc zburatoare bolnave, ranite sau orfane le pot aduce aici pentru a primi ajutor si a fi reintegrate in natura. […] spitalul pentru pasari salbatice va fi amenajat intr-un grajd din Bucovina, in incinta Muzeului Satului […] (sursa: hotnews)

PS

Astazi, ziua este egala cu noaptea!

PPS

Iar alaltaieri a fost super luna!

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: