Carte de vise XXV

Se facea ca eram intr-o tabara de bodybilding teambuilding, undeva intr-un orasel cu strazi inguste si pietruite cu macadam. Intrasem cu colega I. intr-un magazin de umbrele, esarfe si saluri cand mi-am amintit ca ei nu-i place sa zaboveasca la cumparaturi cu cineva care sa-i sufle in ceafa; asa ca i-am spus ca eu o iau inainte, spre otel, ca era amiaza si ora pranzului.

Am ajuns la otelul-chalet-pension unde eram cazati; hababaveam unde aveam sa dejunam. Am intrebat un domn barbos si el mi-a aratat, imediat dupa colt, un restaurant art deco: aici e cantina, zise el.

Mi-am dat seama ca I. nu are cheia de la camera noastra si o sa vrea sa-si lase cumparaturile inainte de masa; am decis sa urc repede in camera ca sa-i descui usa. Am dat coltul inapoi pe straduta cu macadam, am urcat panta mica spre poarta de intrare in curtea pensionului, hotarata sa strabat repede curtea cea mica. Si, cand colo ce sa vezi. Am inceput a urca pe un pod suspendat, m-am catarat pe franghii incert prinse de stalpi metalici ruginiti, am continuat printr-un tunel de piatra; la iesire din tunel am intrat intr-un labirint de faun obsedat de curatenie; se profilau pe cer donjoane de escaladat; munti de trecut; ape vijelioase de infruntat…

Noroc ca m-am trezit, altminteri ma mai razboiam si acum cu scurtul drum de la o poarta la o usa de intrare…

(PS creca stiu de unde mi se trage. Parca, parca rekunosc melodia din vis, hihi)

8 thoughts on “Carte de vise XXV

  1. Io sincer sper pentru tine ca asta e o compunere si nu un vis de care ai avut parte. Nu mai vorbim de aspectul ‘substantial’, dar si la nivel vizual si audio, ar fi dezagreabil si de ill omen. Mai ales acu, cind e primavara…

  2. Vera, toate “povestile” de la “Onirice” sunt vise reale. Fictiunile sunt la “Scorneli”.

  3. ha! daca la team building a fost asa complicat, iti seama ce-ar fi iesit daca intrai alaturi la bodybuilding…

  4. labirinturile-donjoanele-alea multele erau proiecte rămase de la ce ce fuseseră la timbilding săptămâna trecută.

    şi, să mărturisec ceva: am intrat, am văzut un comentariu al verei la “carte de vise” şi am avut o premoniţie: o să fie un comentariu cerebral, de aducere (sau menţinere) la (în) realitate, şi – am crezut eu – o analiză analitică a visului.

  5. Si ce sa vezi? Era – in primul rind – o incurajare catra Mada sa se dedea la Carpe Diem!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s