Skip to content

Festival Dilema Veche

29 September 2011

Aseara, la singurele stiri pe care le urmaresc, pe TVR Cultural, Marius Chivu (pe viu, hihi) prezenta festivalul din acest weedkend.

Deviza festivalului: “la joie de vivre”!

De ce un asemenea festival? Raspunde chiar Dilema Veche.

Site-ul festivalului.

În cadrul festivalului va avea loc proiecţia, în premieră absolută, a celui mai nou film al lui Cristi Puiu – “Şoarecele pe masă” -, “dilematograful fiind amenajat la Poarta a II-a a Cetăţii. De altfel, în fiecare seară a festivalului, în faţa Porţii a II-a vor avea loc proiecţii de film – “Never let me go” (vineri), “Şoarecele pe masă” (sâmbătă), “Another year” (duminică).

Cristi Puiu va participa, sâmbătă, şi la Club Dilema, unde se va discuta despre “plăcerea de a vedea filme”, eveniment care va avea loc la Palatul Princiar. Scriitorii Florin Iaru şi Robert Şerban vor povesti, în aceeaşi zi, tot în Club Dilema, despre “plăcerea de a citi”, iar duminică Dan C. Mihăilescu este invitat la discuţiile despre “plăcerile şi chinurile cititului”.

Deţinătoarea premiului UNITER pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal în 2011, Ofelia Popii, va urca, duminică, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, în spectacolul eveniment “Felii”, în scenariul şi regia Liei Bugnar.

În Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia va concerta sâmbătă Alexandru Tomescu, cu a sa vioară Stradivarius, urmând să interpreteze “Capricii” de Niccolo Paganini.

Trupele Sarmalele Reci şi Cargo şi Alexandru Andrieş vor susţine recitaluri extraordinare, vineri, respectiv duminică, la Poarta a III-a a Cetăţii Alba Carolina.

Doritorii sunt aşteptaţi sâmbătă la atelierul de gătit al poetului Mircea Dinescu, tot în cetate, la Traseul celor Trei Fortificaţii. În aceeaşi zi, la Sala Unirii, Eugen Istodor va prezenta volumul “Judeţul Alba. Ghid turistic”, un produs original al CJ Alba.

În cadrul festivalului vor mai fi organizate spectacole de dans contemporan, o expoziţie de caricatură Ion Barbu, conferinţe.
(sursa: Cotidianul)

PS

Mie-mi pare rau ca nu o sa-l auz pe Andries.

PPS

Iata cum a fost, povestit de Luiza Vasiliu.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: