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Plagiat

3 December 2011

Crème de cocos de Paimpol au Caviar Osciètre et citron

Choupière de Saint-Jacques dorées aux truffes noires

Homard rôti, pralin de cèpes / crémeux de panais

Caille des Dombes/ pistaches et foie gras, paille de chicons

Vacherin Mont D’Or à la cuillère, rémoulade de pommes et céleri

Les desserts de l’An nouveau tenus au secret

sau

Entree

Mousseline de langoustines et saumon ŕ la chair de crabe, coulis de poivrons ŕ la citronnelle et crčme salsa verde

Croustillant de fromage de chčvre et courgettes légčrement aillées, coulis de tomates

Main course

Filet de fera rôti, concassé de noisettes torréfiées, mousseline de carottes et émincé de poireaux, émulsion de beurre et chardonnay

Gigolette de canard aux cčpes, jus court, gratin de pomme de terre au comte, fagot d’haricots verts et lard

Dessert

Feuillantine chocolat, coulis de fruits rouges

Entremet framboisine, crčme anglaise pistaché

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8 Comments leave one →
  1. 3 December 2011 21:01

    O singura obiectie as avea: Vacherin Mont D’Or à la cuillère, rémoulade de pommes et céleri! Asta nu-mi place, sincer!

  2. 3 December 2011 21:44

    Mon Dieu! Plagiatul asta imi lasa gura apa 😛

  3. B.deComp permalink
    4 December 2011 13:00

    Extraordinara fascinatie pentru gastronomia frantuzeasca. Mai ales acum, când se apropie Craciunul. Si vad ca toata Europa sucombeaza unei epidemii de “fièvre achteuse” (sic) 🙂

  4. 4 December 2011 14:07

    Am incercat si eu chestia asta, sa citesc meniuri in lb. franceza doar doar mi-o creste si mie pofta de mancare de ceva specific mai deosebit, sau mi-o veni vreo inspiratie re. ce sa mai mananc sa nu mai fie asa de monoton ca sardele, cascaval, iaurt, si pateu de ficat, (cu variatiile respective de ton/macrou in sos tomat/ulei, Jarlsberg/Norwegia, turcesc/norvegian, de porc/de curcan)…dar pot sa zic ca nu mi-a reusit. Efectiv daca nu mi-am dezvoltat gustul apreciativ pt. gastronomie cand trebuia in dezvoltarea mea personala, cred ca intr-adevar este prea tarziu pt. mine. Pe de alta parte, imi pare bine ca nu trebuie sa ma ingrijorez in mod ipohondru despre vre-un sindrom gurmand.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Gourmand_syndrome (soory nu exista si pe wikipedia in lb. franceza, ca as fi dat linkul mai on-topic)

  5. 4 December 2011 14:12

    @ B. de Comp: daca esti curios care e mancarea traditionala de Craciun in Norvegia: 2 bucatele de 4 x 4 cm de carne de oaie luata de pe coaste in prealabil uscata la aer, sarata, si afumata, apoi desarata pt. preparare prin fierbere pt. consum timp de 24-36 de ore in apa sau lapte, alaturi de o bucatica de carnat autentic de lungime 4 cm si diametru vreo 2 cm, plus 2-4 linguri de pireu de gulie.

  6. 4 December 2011 14:14

    P.S. carnea de oaie respectiva se serveste in mod artistic cu bucati lungi de minim 12 cm lungime de coasta de oaie cu tot, uneori chiar incrucisate frumos in aer

  7. 4 December 2011 14:18

    P.P.S. oamenii mai instariti mai manaca uneori, de Craciun, in loc de asta, o felie de sunca adevarata, la fel ca americanii

    Alte mancari norvegiene:

  8. madelin permalink*
    4 December 2011 21:04

    Gabriela, io habarnam cum e.

    Ucuspucus, bine ai sosit!

    B.de Comp, jur ca nu ie vorba de gastronomie. Doar de literatura 🙂

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