Skip to content

Craciun ca sarea-n bucate!

24 December 2011

Colinde o data

Colinde de doo ori

Carols de trei ori

Si:

Mesajul regelui Mihai I

In anul 1940, după plecarea tatălui meu, am adresat primul mesaj de Anul Nou către voi. Aveam 19 an, iar țara și continentul nostru se aflau în război.

În aceste zile, de la Săvârșin, vă transmit mesajul meu, după șaptezeci de ani de tradiție aproape neîntreruptă. De la București, Sinaia, Versoix sau Săvârșin, cuvintele mele s-au îndreptat mereu către voi cu aceeași iubire, grijă, respect și speranță.

Trecerea anilor îți dă posibilitatea să vezi ce s-a schimbat în lume și ce anume a rămas. Un lucru neschimbat în viața românilor este importanța pe care familia o acordă Crăciunului și Anului Nou. Același fior al sărbătorilor, același îndemn la bunătate, la deschiderea sufletului și la minunea Nașterii Domnului. Ultimii zece ani la Săvârșin au adus Familiei mele bucuria de a vedea tradițiile populare și entuziasmul familiilor de la țară aproape neschimbate.

Și astăzi, în 2011, ca și în anii copilăriei mele sau anii grei ai războiului, bunicii, părinții și copiii, alături de restul familiei se adună în jurul bradului, își oferă daruri, petrec la masa de Crăciun și se bucură de apropierea celui drag.

În anul 2011 am avut multe întâlniri cu români din toate colțurile țării și de pe multe meleaguri ale Europei. Sărbătorirea Jubileului de 90 de ani mi-a dat ocazia să primesc mii de oameni la Palatul Elisabeta și la Săvârșin, într-o sărbătoare care a cuprins întreaga suflare românească. Această dovadă de iubire și de prețuire, încununată de adresarea de la tribuna Parlamentului către Națiunea română, a fost o alinare pentru toate suferințele și neajunsurile pe care a trebuit să le trecem cu toții în ultimele decenii.

Regina și cu mine suntem fericiți să avem alături familia noastră și să vedem cât de mult copiii și nepoții noștri fac pentru ca rostul Casei Regale să continue, pentru binele României.

Nașterea Domnului Isus Hristos este tot povestea unei familii. O familie aflată în împrejurări grele. O frumoasă lecție despre grija față de cei neînsemnați, despre cum noi, oamenii, suntem parte a unei mari familii. O lecție de umilință, dar și de mândrie. De durere, dar și de înălțătoare umanitate. O lecție necesară în lumea de astăzi, în care atâția oameni se simt uitați, umiliți sau neînțeleși.

Se apropie un nou an, pe care vi-l doresc tuturor mai bun decât cel trecut! Sunt sigur că vor fi în continuare momente de cumpănă și că multe aspecte din viața noastră vor lăsa încă de dorit. Nu avem nici o șansă de a așterne un drum solid generațiilor viitoare dacă vom lăsa mereu pe ceilalți să rezolve ceea ce este răspunderea noastră.

Transmit gândul meu bun soldaților români care își riscă viața și fericirea familiei pentru binele țării. Totodată, gândurile mele se îndreaptă către toți cei care se simt singuri, neiubiți sau cei care sunt bolnavi. Felicit pe românii care știu că au făcut ceva bun pentru ca țara lor să meargă mai departe. Și doresc tuturor românilor, tineri și bătrâni, din țară și din afara hotarelor ei, Crăciun fericit, cu pace în suflet, și la mulți ani pentru 2012, împreună cu cei dragi!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Mihai R

Săvârșin, 24 decembrie 2011

(via casa-regala)

Advertisements
7 Comments leave one →
 1. 24 December 2011 10:55

  Crăciun fericit!

 2. 24 December 2011 13:53

  Un Crăciun nici prea piperat, nici foarte dulce, dar cu iubire ca sarea-n bucate, Madelingospodin!

 3. 24 December 2011 15:39

  Să ai un Crăciun mirobolant, regină Madelină! 🙂

 4. 25 December 2011 07:23

  Nu stiu daca ai apucat era BTT-ului din Romania, asa ca ofer si eu un link muzical istoric de nivel de infotainment, la care m-a inspirat chiar azi dimineata bloggerul Neuroanchiloza:

 5. B.deComp permalink
  25 December 2011 12:13

  Am încurcat-o, a fost deconspirat

 6. 25 December 2011 12:56

  @ B de Comp: de ce te iei dupa dezinformatie de la francezi, si inca de nivel jurnalist artistic ?

  Uite aici de la NORAD tracking in fiecare an e urmarit Mos Craciun pe tot parcursul lui in jurul lumii:

  http://www.noradsanta.org/en/

  Site-ul era si mai misto acum cativa ani, dar din motive de securitate de site, presupun, l-au mai simplificat, si l-au mai si despartit mai bine de site-ul principal NORAD…dar asta e, ce naiba sa poti face in zilele astea…

Trackbacks

 1. PIN-guiţ-I « Almanahe's Weblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: