Skip to content

Cuisine

23 February 2012

Pentru ca strang cu aviditatea unei nevastuici lincuri culinare (vezi categoria “Cuisine”), m-am gandit sa impartasesc sh-o seama de gusturi culinare indoielnice care ma bantuie fara iesire. Ma rog, cu iesire controlata.

– ciorba cu branza, fara paine

– mamaliga rece cu marmelada sau cu dulceata

– mamaliga fierbinte cu ciulama rece din pui cu smantana

– ciocolata cu paine cu coaja crocanta (bagheta) sau paine impletita moale

– branza topita cu boabe de struguri

Mai ziceti si voi.

Advertisements
18 Comments leave one →
  1. 23 February 2012 16:59

    Pricomigdale cu checiap.

  2. 23 February 2012 17:13

    Eu mananc pilaf cu branza telemea 🙂
    ciocolata cu portocale, adica o bucatica de ciocolata, o feliuta de portocala… dar asta cred ca e spectrul Craciunurilor comuniste.
    imi place la nebunie laptele afumat :))

    • 3 March 2012 19:16

      inainte de ’90 mancam niste cornuletze dintr-un aluat fainos fara umplutura cu portocale. cand prindeam. miam, miam!

  3. 24 February 2012 08:06

    Voi vorbiti serios. Eu credeam ca e gluma.

  4. 25 February 2012 23:21

    Capsuni + zahar + smantana (pana aici e bine, sunt practic capsuni cu frisca) pluuuus (ta-daaaaaa…) mamaliga. Evident, calda.

    Paine cu nuci proaspete, recent devenite nejumulibile de pielita.

    Paine cu pepene verde (asta e din auzite, n-am incercat, mi se parea mult prea bizara…)

  5. madelin permalink*
    26 February 2012 08:53

    Mamituni, bunica mea mananca paine cu pepene verde!
    Eu mananc nuci cu mustar, asta gust bizar.

  6. 26 February 2012 12:50

    Da, si mama mea mananca pepene cu paine. E obiceiul de la tara din perioadele de post.Ca si paine cu rosii de dimineata.

  7. 26 February 2012 21:14

    As interveni si eu aici cu o idee… Miez de nuca cu sare impreuna cu paine…

  8. Vladut permalink
    26 February 2012 22:02

    Branza topita cu struguri e varianta romaneasca de la faimoasa branza cu mucegai a francezilor pe care ei o mananca tot cu struguri. Amandoua sunt puse pe o scobitoare, alternativ, ca o frigaruie.

  9. 26 February 2012 23:11

    Ha, ha, cu zaibar (vin rosu din Oltenia).

  10. 27 February 2012 14:38

    Mie-mi place sa-mi pun branza si-n supa, nu numai in ciorba, iar struguri mananc la friptura pe post de garnitura 🙂
    Nu stiu daca asta e un gust bizar, dar cel mai tare imi place mamaliga in lapte, cu un strop de sare (laptele, that is).

    • 3 March 2012 19:15

      branza sau cascaval in supa de rosii cu orez ori taitei, tot timpul. mamalapte cu sare… delicioasa…

  11. 27 February 2012 14:44

    Nu e bizar. Uite asa descoperim ca avem aceleasi gusturi, noi, pamantenii…

  12. 3 March 2012 19:21

    “ciocolata cu paine”

    din copliarie mananc asa ceva. asa cumva.

  13. catherine permalink
    3 March 2012 19:53

    cartofi prăjiţi cu îngheţată. curios, dar s-a transmis şi copilului! înghţata să fie de vanilie, iar cartofii cu multă sare…

    • bunissima permalink
      4 March 2012 22:51

      Foarte tare. In USA au inventat astia de la Ben&Jerry inghetata (nu stiu daca e de vanilie) cu chipsuri de cartof. Ideea mie mi s-a parut cel putin ciudata, dar in state se pun chipsuri de cartof si bacon peste tot.

      Mie imi place ceaiul indulcit de menta cu feta intinsa pe paine. Nucile cu sare si paine plus mere. Mere cu paine.

  14. 5 March 2012 10:37

    mie-mi plac cartofii pai (cu putina sare pe ei) cu gem de caise :), super-bun, pe cuvant!
    iar branza as pune in/pe orice, asa ca legat de branza nu ma mira nimic. Si nici la combinatia de carne cu fructe, ca am crescut cu snitel cu cartofi si compot de gutui (sau pere sau cirese) 🙂

  15. madelin permalink*
    8 March 2012 18:40

    Un text frumos de Simona Tache.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: