Cuisine

Pentru ca strang cu aviditatea unei nevastuici lincuri culinare (vezi categoria “Cuisine”), m-am gandit sa impartasesc sh-o seama de gusturi culinare indoielnice care ma bantuie fara iesire. Ma rog, cu iesire controlata.

– ciorba cu branza, fara paine

– mamaliga rece cu marmelada sau cu dulceata

– mamaliga fierbinte cu ciulama rece din pui cu smantana

– ciocolata cu paine cu coaja crocanta (bagheta) sau paine impletita moale

– branza topita cu boabe de struguri

Mai ziceti si voi.

18 thoughts on “Cuisine

  1. Eu mananc pilaf cu branza telemea 🙂
    ciocolata cu portocale, adica o bucatica de ciocolata, o feliuta de portocala… dar asta cred ca e spectrul Craciunurilor comuniste.
    imi place la nebunie laptele afumat :))

  2. Capsuni + zahar + smantana (pana aici e bine, sunt practic capsuni cu frisca) pluuuus (ta-daaaaaa…) mamaliga. Evident, calda.

    Paine cu nuci proaspete, recent devenite nejumulibile de pielita.

    Paine cu pepene verde (asta e din auzite, n-am incercat, mi se parea mult prea bizara…)

  3. Mamituni, bunica mea mananca paine cu pepene verde!
    Eu mananc nuci cu mustar, asta gust bizar.

  4. Da, si mama mea mananca pepene cu paine. E obiceiul de la tara din perioadele de post.Ca si paine cu rosii de dimineata.

  5. Branza topita cu struguri e varianta romaneasca de la faimoasa branza cu mucegai a francezilor pe care ei o mananca tot cu struguri. Amandoua sunt puse pe o scobitoare, alternativ, ca o frigaruie.

  6. Mie-mi place sa-mi pun branza si-n supa, nu numai in ciorba, iar struguri mananc la friptura pe post de garnitura 🙂
    Nu stiu daca asta e un gust bizar, dar cel mai tare imi place mamaliga in lapte, cu un strop de sare (laptele, that is).

  7. inainte de ’90 mancam niste cornuletze dintr-un aluat fainos fara umplutura cu portocale. cand prindeam. miam, miam!

  8. cartofi prăjiţi cu îngheţată. curios, dar s-a transmis şi copilului! înghţata să fie de vanilie, iar cartofii cu multă sare…

  9. Foarte tare. In USA au inventat astia de la Ben&Jerry inghetata (nu stiu daca e de vanilie) cu chipsuri de cartof. Ideea mie mi s-a parut cel putin ciudata, dar in state se pun chipsuri de cartof si bacon peste tot.

    Mie imi place ceaiul indulcit de menta cu feta intinsa pe paine. Nucile cu sare si paine plus mere. Mere cu paine.

  10. mie-mi plac cartofii pai (cu putina sare pe ei) cu gem de caise :), super-bun, pe cuvant!
    iar branza as pune in/pe orice, asa ca legat de branza nu ma mira nimic. Si nici la combinatia de carne cu fructe, ca am crescut cu snitel cu cartofi si compot de gutui (sau pere sau cirese) 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s