Skip to content

Carte de vise XXXI

12 October 2012

Se facea ca ma intorceam cu avionul din vacanta. Eu, cu Marius si cu Miruna. Avionul a aterizat foarte lin. Lumea a aplaudat. Dintr-o data, interiorul avionului s-a latit si lungit, semana acum cu un living. Pe usa dinspre pilot a aparut un nene in uniforma, Marius a inceput sa vorbeasca cu el si a luat-o usurel spre usa de iesire, cu o geanta pe umar. Miru, tup dupa el, cu rucsacelul in spate, cum face de obicei. Acuma, io ramasesem cu toate celelalte bagaje, care nici macar nu erau impachetate. Ma chinuiam sa strang totul si mereu aparea cate un obiect care nu mai incapea in rucsaci, saci, papornite de rafie si sacose de plastic. Am gasit lasate pe un scaum sacoul, camasa, cravata si pantofii de gala ai lui, si lucruri de-ale Mirunei. Deja ma enervasem ca nu ma asteptasera si pe mine. Acum incepeam si sa ma ingrijorez ca nu o sa termin niciodata de impachetat, si o sa raman in avionul ala nenorocit, ca intr-o bucla a timpului. Ma gandeam cu groaza crescanda ca nu o a mai stiu sa ies spre aeroport si o sa ma ratacesc vesnic. In timp ce strangeam inca bagaje si bombaneam, a aparut o femeie de serviciu care a inceput sa mature. “E ora inchiderii” mi-a zis ea.

M-am trezit, era 3 noaptea, mi-era o sete teribila. Am beut apa, m-am intors in pat, am luat-o pe Miru de mana si am adormit la loc. Pana dimineata am visat numai statusuri de facebook. Pe unul l-am si memorat: “It’s not going well at all but at least it’s going on”. Asa l-am visat, asa il scriu.

Advertisements
2 Comments leave one →
 1. Blegoo permalink
  12 October 2012 21:49

  Clar, e timpu’ să faci curat prin casă…

 2. 13 October 2012 05:03

  As, precis ai macat ceva prea sarat inainte sa te culci, de gen salam sau conserve de peste.

  Si eu am cosmare de cate ori beau cafea prea tarziu in timpul zilei, sau am vise erotice de cate ori sunt deosebit de stressat, de ex, cand eram in cadrul scolarizarii obligatorii, inainte de vreo lucrare de control sau examen, sau, ulterior cand am intrat in campul muncii, inainte de vreun job interview.

  Insa si mie imi face placere sa imi povestesc visele publicului larg, ba chiar si la serviciu de obicei imi anunt colegii daca i-am visat vreodata, desi nu le spun daca a fost ceva de gen cosmar, ci de obicei le spun ca a fost de bine, asa ca sa nu ii demoralizez si sa isi ia cumva zi libera pe motive de sanatate si sa ma lase pe mine sa le fac si treaba lor.

  Asta cred ca mi se trage de cand eram mic si mama ma intreba de obicei dimineata, desigur din politete, daca am dormit bine si am visat ceva frumos, iar eu chiar o luam in serios si incepeam sa ii povestesc cu lux de amanunte orice tinusem minte despre visele din noaptea respectiva, pana cand si ea incepea sa se uite distrata pe pereti si la ceas si sa ma intrerupa, zicand ca e bine ca am vise atat de interesante, insa ar cam fi cazul sa ies din fascinatia mea pt orele de odihna, si sa incep sa ma pregatesc sa plec la scoala.

  Tot de atunci, probabil oarecum frustrat din cauza ca eram intrerupt tocmai cand eram pe cale de a povesti partea de vis cea mai interesanta si bogata in simboluri + totodata deoarece am dezvoltat o admiratie sincera pt personajul istorico-literar Iosif, care a scapat de o soarta ingrata la inchisoare tocmai pt ca si-a demonstrat talentul la interpretat visele sefului institutului de corectii antic egiptean unde fusese azvarlit probabil pt ca ii era lene sa colaboreze in mod patriotic si etic socialist la inaltatul de piramide, si ulterior si pe cele ale faraonului, am inceput sa fiu si eu interesat de interpretatul simbolurilor din vise, si inca si acum fac asta, daca se intampla sa tin minte ce am visat + mai ale si daca sunt sigur ca am visat ceva laudativ sau avantajos fata de mine insumi, cu ajutorul site-ului http://www.dreammoods.com

  Chiar acum 2 zile, de ex, am visat ca ma strangula cineva de gat, ins adeoarece acesata a fost vis de tip cosmar nu am dorit sa povestesc despre el la mine pe blog ca sa nu ma demoralizez singur, si povestesc aicea pe blogul altcuiva, mai ales ca am citit pe acel site ca acest vis inseamna frustrarea de a simti ca nu sunt lasat sa imi exprim opiniile despre lume si viata sau despre diverse opere de arta cat doresc eu de liber.

  Insa ca sa nu inchei pe o nota demoralizatoare, pot anunta si ca acum vreo 2 saptamani am avut si primul meu vis pe lb norvegiana, pe care o tot exersam asiduu de cca 2 ani cca 90 de minute pe zi, cam cat reprezinta timpul meu de lucru concret de la cele 2 joburi pe care le-am avut in ultima vreme, restul timpului fiind ocupat fie cu reverii, fie cu surfat pe net in celelalte limbi pe care fie ca le cunosc, fie ca imi place de ele asa cum suna sau cum arata, desi habar nu am ce inseamna. Mai inainte, daca visam ceva legat de Norvegia sau persoane norvegiene, de obicei visam oameni care vorbeau bulgareste fata de mine in acel vis ! Din pacate, primul meu vis in lb norvegiana nu a fost unul prea frumos, nici unul intotdeauna util si placut de tip erotic, ci a reprezentat una din nenumaratele si enervantele sedinte obligatorii corporatiste de exercitii de relaxare in grup prin jucatul de jocuri sociale care teoretic ar trebui sa sporeasca creativitatea, insa care pe mine ma fac sa adorm sau sa visez ca doresc sa zbor, cel putin cu gandul, cat mai rapid de acolo, si/sau sa sporeasca coeziunea si cooperarea dintre diversii angajati care insa in real life abia asteapta sa se dea in gat unii pe altii la seful de birou ca sa iasa mai bine in evidenta cat sunt ei de loiali si de sarguinciosi prin comparatie cu altii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: