Skip to content

Antrenament 4

5 December 2012

Fetele nu-i înțeleg pe băieți și invers. Imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă ne-am înțelege, ar fi vreo consecință ciudată?

Oho. Pamantul ar deveni satelitul Lunii iar astronomii amatori ar vana fazele de Pamant Plin si ar urmari, din doua in doua primaveri, niste eclipse partiale de Pamant care ar dura si cate doua anotimpuri odata.

***

Să luăm un personaj. Prietenul meu, șoarecele Gică. El își dorește să ajungă în Africa să înfrunte „adevăratele pisici”, cum le zice el. […]. Începe așa: „Gică își făcu bagajul și ieși pe sub ușă.

Se sui tacticos in autobuzul 202 barat, fara sa o stie ca o dadea in bara. 202 barat mergea la Pol. 202 simplu era ala de caldura. In Antarctica intalni niste pisici polare de mare cu care impartasi niste idei absolut banale despre cele 14 pagini ale teoriei relativitatii. Pentru ca nu avea manusi din piele de morsa, se transforma pe loc intr-un soarece de biblioteca plicticos, care-si rodea unghiile.

***

Scrieţi o scurtã povestire care sã conţinã coniac, trandafir şi extraterestru.

Extraterestrul WYH667BW nu stia ce sa raporteze superiorilor sai, despre pamanteni, la intoarcerea pe planeta natala Ariel (dap, dupa epuizarea tuturor numelor de zei greci si romani, planetelor li se pusesera nume de detergenti). Daca zicea de coniac, il bagau la detectorul de hidrocarburi aromate si putea sfarsi ca degustator de alchene. Daca zicea de trandafir, il acuzau ca-si pierduse vremea cu prostii. Asa ca se hotari sa fuga la Dorohoi, unde deschise un bar de albe.

***

Dacă ați avea o sticluță cu o esență care să vă transforme reversibil într-un fel sau altul (ca pe Alice, de exemplu), în ce fel ați vrea să vă transforme?

Esenta de migdale sa ma transforme intr-o dama de verde care locuieste singura intr-un conac napadit de iedera, unde nu misca nici musca tzetze.

***

Hai să facem o povestire […] cu titlul „Răscoala piticilor de grădină”!

Era o zi arzatoare de august. Natura toropea. Soarele se misca cu incetinitorul, sastisit, pe un cerul fara pata. Prin colbul statut al soselei nu miscau nici umbrele platanilor cu frunzele arse. Dinspre nord-vest se auzi un zumzet, mai intai stins, in departare, apoi din ce in ce mai vibrant. Erau cete de pitici de gradina, de faneata si de padure, porniti intr-un mars hotarat. Oare unde se duceau? Oare ce urmareau? Intrara toti, buluc, in magazinul universal din centru. “Ibrice aveti?” intreba unul mai marisor, ce parea seful lor. Sa va-nvatam minte cu poeziile astea pentru copii.

***

Cum ar fi o scurtă povestire din punctul de vedere al unui lift?

Unii urca, altii coboara. Doar eu stau. Stau si veghez. Cateodata numar. Alteori ma plictisesc. Uneori, in fazele mele filozofice, ma intreb: dar daca, de fapt, ei stau si io urc? Sau cobor? Noroc ca-mi trece cat ai zice etajul zece.

Advertisements
One Comment leave one →
 1. violeta permalink
  5 December 2012 20:51

  Buna seara vin cu rugamintea la d-voastra sa publicati un articol umanitar si sa distribuiti pe facebook despre fetita mea Leontina Nicoleta Calin
  Mai multe detalii le gasiti pe :http://leontinanicoleta.blogspot.ro/
  Astept raspunsul d-voastra la pagina de e-mail leontinavioleta@yahoo.com
  Va multumesc frumos!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: