Skip to content

Traim in Romania si that’s all, folks!

2 February 2013

Motto:

Io (filozofic): de ce or fi facand oamenii asa ceva?

Al.Vlad F. si Mihu (laconic): de prosti

***

In meciul Romania-Marea Britanie, Gandul a inceput o campanie simpatica, in care ii indeamna pe britanici sa vina ei in Romania, daca pe noi nu vor sa ne mai vaza la ochi pe acolo.

Unul dintre afisele campaniei arata asa:

314816_549406818416708_2093749141_n

Bineinteles ca s-au gasit o droaie de mironosite care sa comenteze ca mesajul e sexist, badaran si de porc.

Uite o mostra:

“Femeile noastre – “our women” – nu sunt ale noastre, pentru că nu le-am cumpărat de la părinţi contra capre sau pârloage de pământ” (sursa)

Fetelor (si baetzilor, that is), get a life and some sense of humor!

***

Directorul Muzeului Taranului Roman se alatura, in luna februarie 2013 A.D., evenimentului „Luna istoriei LGBT“, care se derulează simultan în opt ţări europene. In 2012, MTzR a fost partener al Gay Fest.

Bineinteles ca s-au gasit o droaie de bigoti care sa semneze o scrisoare de protest: “În numele membrilor şi simpatizanţilor noştri îi cerem să renunţe la parteneriatul dintre instituţia pe care o conduce şi asociaţia ‘Accept’ în vederea promovării lunii istoriei LGBT în incinta Muzeului” pentru ca manifestarea ar fi “o nefastă propaganda homosexuală“.

MTzR raspunde, cumva diplomat:

535659_503316249706574_36892564_n

Sperăm că echipa Muzeului Ţăranului Român să nu se lase intimidată în niciun fel de mesajele de denigrare apărute în ultimele zile în mai multe publicaţii online care promovează opinii de extremă dreaptă“, spune, pe de alta parte, ActiveWatch.

Da, nene, ASTA o fi cea mai mare problema din Romania, AIA care atenteaza inconturnabil la “demnitatea nationala”. Care demnitate nationala? Pai ASTA e, indeed, Marea Intrebare!

***

Lăudabila intenţie a autorităţilor sau ONG-urilor de prevenţie a HPV prin vaccinare are şi un revers întunecat, care seamănă cu zicala „drumul spre iad este pavat cu intenţii bune”. Este vorba despre încurajarea tacită a contactelor sexuale cu diverşi parteneri. Adică, mai de-a dreptul, a desfrâului”

Asta scrie, intr-un zear cotidian de secol doosunu’, un iezuit idiot.

PS

Legile de baza ale prostiei

Advertisements
11 Comments leave one →
 1. 2 February 2013 08:34

  Ai folosit cumva cuvantul “iezuit” la figurat, sau autorul articolului respectiv face chiar parte din ordinul The Society of Jesus ? Eu respect destul de mult diferitele ordine ale bisericii romano-catolice, si, mai ales in Norvegia fiind, (unde calugarilor iezuiti le-a fost interzis prin constitutie sa isi stabileasca aici rezidenta pana in 1956), sunt oarecum excesiv de sensibil la aratarea iezuitilor asa in bloc cu degetul ca si cum ar fi un ordin oarecum mai subcalitativ sau prin folosirea cuvantului “iezuit” la figurat, din care nu poti sa-ti dai seama daca e laudativ sau cu nuanta peiorativa. Adica NU te acuzam, doar voiam sa zic ca m-a frapat asa oarecum…chiar daca era laudativ, si nu peiorativ, adica daca ai fi spus ceva de gen, “nu imi vine sa cred ca un iezuit ar putea sa faca asa ceva” (bazat pe un stereotip despre iezuiti in bloc, ca ar fi mai toti asa de grozavi, sau invers, asa de ne-grozavi)…adica intr-un fel obiectam la folosirea cuvantului “iezuit” cu nuanta de epitet oarecum, fie bun fie rau, pt ca mi s-a parut un fel de stereotipizare, ca atunci cand folosesti si cuvantul “fariseu” la figurat…si nu e ca sunt suparat, repet, nu acuz…insa pe mine m-a invatat tata cand eram mic ce inseamna acest fel de stereotipizare, si pur si simplu mi-am amintit de inteaga conversatie. De altfel, in interiorul bisericii romano-catolice chiar exista multe bancuri acceptate si chiar caraghioase asa despre dominicani vs iezuiti vs carmelite, etc. Adica e traditie veche, si e total OK, e cam la fel ca si bancurile cu Itzik si Strul, sau ceva de genul asta…adica NU voiam sa fac un fel de cenzura/politie pe aicea, nu asta e intentia mea…doar voiam asa sa comentez ce m-a frapat in cadrul textului, si cum imi amintisem de atunci cand eram mic si tata m-a invatat despre stereotipizare si dezavantajele ei, dar asta nu inseamna ca la noi in casa nu se ziceau bancuri, sau ca tata imi tinea mie ore de “invatamant politic”…fusese de fapt o amintire calda…

 2. Radio33 permalink
  2 February 2013 09:49

  Ești cam nedreaptă cu iezuiții. În general, ăștia sunt preoți deștepți. Cred că ai vrut să spui inchizitor sau taliban. În orice caz, tipul îmi dă fiori pe șira spinării.

 3. madelin permalink*
  2 February 2013 12:10

  http://dexonline.ro/definitie/iezuit
  Sensul al doilea. Asa si ‘mironosite’ insemna, la origini, altceva

  • 2 February 2013 19:41

   Da, intr-adevar in lb romana cuvantul “iezuit” folosit in sens figurat pare a avea o conotatie negativa.
   Chiar m-ai motivat sa caut, si am vazut ca in lb engleza, folosit tot la figurat, “iezuit” inseamna mai curand “intrigant” de tip “sforar”, dar parca cu o usoara nuanta de.admiratie pe acolo, in alt dictionar tot in lb engleza am gasit si definitia echivalenta cu un fel de “sofist” dar cu nuanta asa mai de “flecar” chiar posibil cu scopuri diversionare, insa incerte.
   In lb franceza inseamna direct peiorativ “ipocrit”.
   In lb norvegiana este chiar un fel de “machiavelli”, “o persoana care foloseste scopuri imorale pt a atinge un scop” !
   In suedeza e si mai rau decat in norvegiana, pt ca inseamna atat “machiavelli” ca mai sus, dar mai inseamna in plus si viclean (dar cu sens rau, nu asa simpatic), plus si ipocrit de tip care da lectii de morala la toti desi se stie ce rele face el.
   Ha ! Ha ! In daneza nu exista in dictionarele astea de pe net in sens figurat, ma intreb oare daca l-au scos, deoarece legile anti-catolice din constitutia Norvegiei au fost introduse la vremea cand Norvegia nici nu era independenta ci facea parte din Dano-Norvegia.
   In spaniola exista 2 cuvinte, “iezuit” si “iezuitic”, si numai al doilea, folosit direct ca adjectiv, poate avea si sensul figurat peiorativ de ipocrit si sforar, desi poate insemna si ceva care tine de iezuiti
   In italiana desigur nu e decat sensul strict, nu exista sens figurat.
   In bulgara inseamna ipocrit si escroc.
   In greaca nu am reusit sa gasesc un sens figurat, insa am gasit mai greu un dictionar ca lumea.
   In letona- siret, ipocrit, fatarnic.
   In lituaniana mi-a fost greu sa gasesc dictionar.
   Iar in rusa am dat total la intamplare peste un dictionar asa de complicat incat mi-a fost imposibil sa-l folosesc ca dadea si texte intregi din 2 versiuni de dictionare mai recente, dintr-un dictionar de sec 19, din tezaur, linkuri la gramatica, etc ! Si am obosit !

 4. madelin permalink*
  5 February 2013 17:16

  Noroc ca stie mai bine decat toti ala de la Kamikaze:
  O, da! Prejudecăți cu englezi. Sunt bețivi, mănâncă doar cartofi cu pește și au femei urâte (vezi aia cu Kate și cu soră-sa, tot de la Gândul). Pe când noi (altă chestie cu care ne place tare mult să ne mințim pe noi înșine) avem cele mai frumoase femei. Vorba colegului Marean: bă, om fi câștigat noi Miss World după Miss World și nu știm? Măcar vreun podium, ceva? Atunci mucles și hai să vă spun cum stau englezii. Păi, e chiar simplu: Marea Britanie e pe locul 2 după Venezuela la Miss World obținute. Cu CINCI titluri (Venezuela are șase și acolo CHIAR SUNT femei frumoase). Cinci, bă, rataților! Cinci englezoaice au fost, la un moment dat, cele mai frumoase femei din lume. Și știți câte românce? Nici una. Zero. Canci

  Haha, si mai zic unii ca aia care au facut campania sunt cacaciosi, sexisti si de porc.

 5. Radio33 permalink
  5 February 2013 17:38

  Da, chestia cu româncele cele mai frumoase femei din lume cre că are legătură cu „Fie pâinea cât de rea, tot mai bine-n țara mea”. Eu personal nu cred că există nații cu femei mai frumoase și altele cu femei mai urâte, mai ales după ce puținele idei preconcepute pe care le aveam mi-au fost explodate în mii de bucăți. Iar în ceea ce privește Anglia, nu au de ce să ne invidieze pentru femei. Asta nu înseamnă, însă, că nu îmi place campania Gândul. E prima dată când românii reacționează pozitiv la xenofobie. Cam așa ar trebui să reacționăm mereu. Dar pentru asta ar trebui ca „iezuiții” să aibă mai puțină influență decât oamenii inteligenți. Și apropo, mie tipul nu mi se pare viclean sau prefăcut. Mi se pare, dimpotrivă, că el, ca bărbat și preot ortodox, chiar crede ce spune, iar asta e chiar mai înspăimântător. Mai ales că domnul e plătit din bani publici ca să propage păreri din astea. Bine că ele nu se transformă în politici publice, dar la cât de înțelept e boborul, ar putea fi doar o chestiune de timp.

 6. madelin permalink*
  5 February 2013 17:43

  Radu, i-am schimbat titulatura in articol 🙂
  Cat despre romance, sigur ca nici io nu crez ca sunt cele mai frumoase din lume. Insa sa combati un mesaj pe care-l acuzi de sexism cu un sexism si mai mare mi se pare amuzant. Ritos, asa.

 7. Radio33 permalink
  5 February 2013 17:50

  Scuze, nu văzusem. Iar asta cu sexismul, ce vrei, e mult mai ușor să îl vezi la altul 😀

 8. madelin permalink*
  26 February 2013 16:16

  Se pare ca prostia a devenit regula, la blogurile Adevarul. Nu la toate, dar orisicatusi.

 9. madelin permalink*
  26 February 2013 21:01

  Cat de tare, Adevarul a sters idiotenia cu “parintii singuri sunt diavolul pe Pamant!” Noroc ca vigilentii internautici au salvat textul, spre nemurire (sic!): http://blog.cosmeanu.ro/palmare-sa-fie-dar-sa-stim-si-noi/

Trackbacks

 1. Despre prostie. Sau inexistenţa reperelor absolute « legumesifructe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: