Skip to content

Dialoguri de week-end

6 July 2013

Vineri, in tren

O tanara, in compartimentul de tren, isi scoate telefonul si incepe o conversatie promitatoare: “hai ca am sa-ti povestesc multe! ce s-a intamplat in garda si ce s-a intamplat azi! epic!”. Io, curioasa, mi-am dat seama ca e medic stagiar/rezident si asteptam cu interes ceva naratiune cu perfuzii, oase rupte sau inimi salvate. Ei as. Tot drumul (o ora) a povestit cum doctorita Tomescu a vrut sa le faca cinste cu masa de pranz cu 2 milioane si ei au inteles 9 milioane si au comandat de la Meze de 7 milioane si a iesit circ si panarama. Epic, indeed.

***

Sambata, in autobuz

O tiganca, catre puradelul de vreun an jumate care nu statea linistit pe scaun: “ia uite la sofer ce negru si urat e! stai cuminte ca daca nu, vine si ne omoara“!

***

Sambata, la Sud

Un pusti frumusel si curatel imbracat, tot tigan, canta pe strada, in voia lui, o manea, din gura si din maini. “Ce faci, ma?” il intreaba un barbat cu un copchil in brate. “Ma plimb!” zice el. “Si cu tigara aia din mana ta, ce-i, de cand fumezi?” “De patru ani!” pustiul, blazat. “Da’ cati ani ai si al cui esti?” “Fac doispe jumate si sunt a lui Horoaba“.

4 Comments leave one →
 1. 7 July 2013 17:22

  mie-mi place faza din autobuz, spune și tu. o să crească ăla micu’ mare, o să ajungă șofer de autobuz urât și o altă mama va amenința cu el.

 2. 10 July 2013 20:40

  puștiul ultimul îmi dauce aminte de căpitanul James T. Kirk din Star Trek când era și el tot de vro doișpe ani (treve văzut până la final)

 3. 14 July 2013 09:27

  soferul cred ca tot tigan era, dar totusi.. tigan care sa munceasca?

 4. madelin permalink*
  16 July 2013 17:35

  Poate era omul negru! Da, sunt si tigani care muncesc si romani puturosi, de ce sa generalizam?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: