Skip to content

Dovada ca sunt o little freak a ordinii si disciplinei

29 July 2013

Dar mai intai o proba de foc. Ghiciti ce (si) blogger a scris aceasta minunata, ravisanta si educativa compunere despre “cum am petrecut vacanta de vara”. Si aproximati si cam cati ani ar avea.

Mallorca este una dintre insulele baleare. Ea are aproximativ un milion de locuitori dar este vizitata de peste noua milioane de turisti, anual. Este o zona frumoasa, cu un relief armonios. Sunt aici pentru prima data. Nu prea am rabdare sa stau la plaja, asa incat am inceput sa ma uit, de indata, pe traseele unor posibile excursii. In ultimile zile, am facut un tur al insulei, ajungand in zone superbe, de munte ( pe un fel de transfagarasan), calatorind cu un trenulet din lemn – vechi de peste o suta de ani – spre Port de Soller, ajungand, cu vaporul, intr-o laguna minunata unde erau ancorate numeroase barcute sau iahturi, intrand in doua pesteri spectaculoase – unde am ascultat un mic concert de Mozart”.

Rasplata e raspunsul la intrebarea din titlu. Asta ca sa se sperie cei ce au vreo legatura cu firimiturile de pe masa, hartiile neindosariate si WC-urile nesterse cu peria.

Se facea ca vedeam o punte lunga lunga, peste o prapastie. Perete de stanca in stanga, perete de stanca in dreapta, hau dedesubt. La un capat al puntii, un adolescent la vreo 13-14 ani. La capatul celalalt mama sa.  Mama paseste oarecum tematoare pe punte. La al treilea pas, o explozie puternica, pesemne calcase pe o mina. Fum, praf, pietre aruncate. Cand se linisteste si limpezeste totul (ca in filme), pe peretele de stanca din stanga erau aliniate maini la maini, picioare la picioare si dinti la dinti. Toate curate, ordonate, aseptice.

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: