Vizita la fabrica de suc

Dintre excursiile facute cu clasa de pionieri din copilaria scolii 24 Ploiesti, imi amintesc cu precizie milimetrica doar doua. Vizita de la fabrica de bere din Azuga si vizita la fabrica de ciocolata Cibo din Brasov. La Azuga ne-am capatat cu multe etichete nemototolite pentru colectii si schimburi la scara blocului si cu capace deja aplatizate, numai bune de jucat. La Brasov am vizionat valuri de ciocolata si caramel, am mancat ciocolata si bomboane-dropsuri pe saturate, ba am dus si acasa. Imi amintesc ca azi cosurile pline cu minuni din capatul fiecarei “linii tehnologice”.

Asa ca atunci cand am aflat ca se viziteaza fabrica Co*aCo*a (pun intended!), un eveniment pregatit de PR-ul care se ocupa de imaginea fabricii de imbuteliere din Ploiesti, m-am inscris cu Miru mintenas.  Ba mi-am luat si liber de la serviciu.

Mirunei stiu ce i-a placut: depozitul inalt de 28 de metri si macaralale-gigant care-l deserveau si preformele (adica sticlele de plaxtic inainte de a fi umflate).

Dar mie?

Oare viteza ametitoare cu care luau curbe periculoase dozele de Sprite?

Oare discursul responsabilului cu public relations care ne-a declarat cu mandrie in glas ca in Ploiesti s-a produs prima sticla de Cappy din lume, ba acuma si cu pulpa de portocala?

Oare geamurile de pe holuri, incastrate cu capace de sticle de suc, facute tot din sticla colorata?

Oare biroul de relaxare, vazut in mers, cu geamuri pe care erau lipite abtibilduri mari?

Oare stivuitoarele Toyota sau liniile de productie automatizate?

Ei as.

Depozitul final, de unde se incarca baxurile cu beuturi in camioanele care pleaca spre clienti, este unul deschis des, asa ca acolo se pot strecura cu usurinta vrabii, ciori, soareci si alte animale mici fara frontiere, vorba lui Gyuri Pascu. Prin urmare, la intervale regulate, aci se porneste o instalatie audio care suna ca 100 de cucuvele in distress si 100 de lilieci abia sculati din somn. How cool is that? Hi hi, imi place sa cred ca asta a fost raspunsului staffului tehnic la un Corrective Action Report emis de QA department (eventual in urma reclamatiilor unor clienti).

PS

Miru, vezi ca la compunerea aia despre “ce-am facut in vacanta” poti sa te inspiri de la cum a povestit un blogger aceasta experienta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s