Skip to content

Carte de vise XXXIV

11 November 2013

Se făcea că eram spectatoare întâmplătoare, împreună cu alţi doi, trei cunoscuţi, la un jam-session jazz, undeva la o petrecere. Orchestra avea trei artişti: pian, trombon şi saxofon. Stăteam în picioare, apoi pianistul a improvizat o bucată alertă, baletând cu mîinile pe deasupra clapelor. Eu am aplaudat timid. Trombonistul a venit şi m-a luat la vals. Cînd toată povestea căpătase o nuanţă uşor senzuală, în vis a sunat un telefon exact cum suna la Nord în copilăria mea.

PS

(Nota:  În jargonul populației locale cuvintele jasm sau gism înseamnă rapiditate și energie, au însă și o semnificație erotică – wikipedia)

Advertisements
3 Comments leave one →
 1. 12 November 2013 11:37

  îmi place visul ăsta Boris Vian!

 2. impricinatul permalink
  16 November 2013 08:59

  suna la Nord si gism, aha…

 3. 23 November 2013 11:51

  Un vis extraordinar DE BINE ! Zau,daca eram mai traditional ziceam ceva gen veste buna la un drum de seara, insa deoarece incerc sa fiu mai modern, amsa zic ca e un vis legat de armonia dansului vietii, despre care zau, insasi Mos Ene suna sa te felicite ca ai nimerit-o,cu comunicarea atat interioara intre cele 2-3 parti posibil in conflict ale tale, cat si cu cei cu care comunici in exterior…zau,dacaai fi un scriitor profesionist, as zice ca acest vis reprezinta ca esti intr-o faza creatoare matura, zau, ti se va intelege si mesajul, exist achiar si sanse de premiu, dar cel mai important este ca tu insuti esti multumita de tine insuti, in acord cu tine insuti, si inca in mod realist, chiar si trezita de realitatea busolei Nordului, si ce decizi ai luat,ele au fost bune. In mare,este un vis de Felicitare bazata pe ceva tangibil realist, nu asa vorbe goale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: