Skip to content

Schimbarea la faţă

6 August 2014

Citeam deunăzi pe reddit topicele „Adolescenţi de pe reddit, ce aţi vrea să-i întrebaţi pe adulţi?” şi „Adulţi de pe reddit, care e cel mai crunt adevăr al vieţii de adult” (ba chiar am şi comentat pe alocuri) şi mă gândeam că singura chestia care-mi lipseşte amarnic din timpul adolescenţei (în afară de kilogramele în minus şi ridurile lipsă) este entuziasmul cu care priveam lucrurile: totul era aventură, totul era palpit, totul era mirobolant, totul era de viaţă şi de moarte, tot ce zbura se, invariabil, putea mânca.

Iar azi, în metrou (că acolo se desfăşoară cele mai filozofice conversaţii cu mine însămi), m-a lovit subit înţelegerea a ceea ce e putred în România contemporană: nimeni nu mai are aşteptări, darămite entuziasme. De la nimeni. Nici de la politicienii pe care-i alege sau nu, nici de la angajaţii serviciilor comunitare, nici de la şefi sau subalterni, nici de la profesori or medici or justiţiari, nici de la CFR sau RATP, nici de la apropiaţi sau îndepărtaţi, nici de la străini, nici de la rubedenii, nici de la necunoscutul de pe stradă, nici de la cei asemenea ţie, nici de la şcoliţi, nici de la creştinii practicanţi. Pe principiul: dacă n-ai aşteptări nu poţi fi dezamăgit. Da, dar nici nu trăieşti cu adevărat social, doar mimezi. Cu mai mult sau mai puţin talent.

PS

Şi, de fapt, nu prea mai avem aşteptări de la nici un seamăn de pe Terra. Doar de la cei care fotografiază răsărituri, câştigă competiţii sau mângâie boboci de raţă.

PPS

Noroc cu muzichiile.

Anunțuri
No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: