Skip to content

Calamităţi naturale

4 December 2014

Se făcea că venea o inundaţie ca pe vremea lui Noe, şi io aflasem, pe surse. Acuma stăteam în telefoane, fixe şi mobile, încercând să-i conving pe toţi ăi dragi să plecăm cu multe maşini la Ploştina, până trece presupusa urgie. Sau până se adevereşte că e doar un zvon.

Acuma io aveam doo probleme: 1) să nu uit să sun pe cineva (mamatatabunicaoanaşifetelemamaieşitataiecopiiidariaveriişiverişoareleunchiişimătuşilecristinadianamirelaşiaşamaideparte) şi 2) să nu uit să cumpăr kit-ul de supravieţuire.

Cu prima sarcină m-am achitat tot visul, câtă fobie am io de telefoane. La a doua sarcină, m-am blocat la “bidoane de apă”.

PS

Aşa că acuma fac kit-uri de supravieţuire:

– biblioraftul albastru cu actele în original

– lanterne, eventual şi de-alea de purtat pe cap, eventual cu dinam

– baterii

– saci de dormit, folie de aluminiu

– biscuiţi, pesmeţi, crutoane

– supe instant

– cât mai multe chestii de lână

– pilote cu puf de gâscă

– cuvinte încrucişate, sudoku, ţintar, nu-te-supara-frate, cărţi de joc, monopoly, remy, table

– radio cu baterii aferente

– bidoane pentru stocat apă

– obiecte de toaletă

– miere

– frânghie

– briceag elveţian

– sprayuri anti-insecte

– lumânări şi brichete (sau amnar)

– bocanci

– manuşi şi ochelari de protecţie

– telefon cu încărcător

– truse medicale de prim ajutor:  anti-diareice, anti-acide , anti-febrile sau medicamente pentru combaterea durerii. Se pot pune  materiale antiseptice şi unguente cu antibiotice pentru a trata răni minore si sa nu se uite bandaje, plasturi, pansamente, fese si consumabile medicale de urgenţă : mănuşi, foarfece, tampoane de tifon, masca anti-SIDA înmai multe marimi si  dimensiuni,  bandaje, plasturi, pansamente, 1 Analgezic puternic (Fentanil) , 1 Antihistaminic (Romergan – pentru muşcăturile de insecte şi şerpi) -1 Antibiotic cu spectru larg (Ampicilină, Tetraciclină), 1 Flacon mic cu Permanganat de K, Faşă de tifon, Leucoplast

– trusă de unghii

– pelerine de ploaie

– trusă de cusut

– busola , fluier , lupa , termometru

rahat HÂRTIE IGIENICĂ

– cărţi de cetit, multe.

PS

(kit 1)

(kit 2)

(kit 3)

(kit 4) parodie

(prezervativul nu e pentru pierdut timpul , cică se pune într-o şosetă şi se cară în el apă)

***

Evitaţi frigul prin:

-acoperirea capului – prin care se pierde cam 1/3 din căldura corpului

-acoperirea nasului – prin care se pierde cam 1/2 din căldura capului

-aşezaţi ziarul pe sol pentru a preveni frigul la picioare şi fund, asigurându-vă că l-aţi împăturat de cel puţin 4 ori (dacă picioarele sunt calde şi restul corpului va fi încălzit!)

-debarasarea de hainele ude care pot duce la pierderea de căldură până la de 25 x mai repede decât aerul la aceeaşi temperatură

-dacă şi aşa vă cuprinde frigul atunci evitaţi staţionarea şi mişcaţi-vă în continuu, efectuând eventual exerciţii fizice învăţate în şcoală (genuflexiuni, flotări, etc.)

-în caz de urgenţă porniţi un foc pentru a vă încălzi

PPS

Magazin

Advertisements
4 Comments leave one →
 1. 6 December 2014 20:27

  io am o singura intrebare; dupa ce se pune prezervativul in ciorap si dupa ce toarna apa in el te mai poti incalta, sau ramai in ciorapi….?
  in rest cred ca n-o sa fie nevoie…

 2. 27 December 2014 15:06

  Aoleu ! Asta era vis si nu-mi dadusem seama ! Revin !

  • 27 December 2014 15:41

   Un vis ff interesant mai ales daca provine din perioada campaniilor electorale prezidentiale, deoarece in aces caz arata cum incercai tu sa anunti familia sa nu se lase manipulata de excesul de promo mediatic si sa se gandeasca la propria lor bunastare si supravietuire alaturi si de a ta, tu fiind pe cale de a incerca si tu sa te aprovizionezi cu minimumul necesar unei posibile supravietuiri, blocandu-te tocmai la bidoanele cu apa, care reprezinta intelepciunea si claritatea nutritiva spirituala de care oricine are nevoie oricand.

   Daca nu era legat de campania electorala atunci era doar ca tu incercai sa comunici tuturor membrilor familiei tale ca ai si tu nevoile tale personale sexuale si ca nu trebuie sa uite nimeni de asta, nici macar verisoarele sau matusile., plus ca incercai sa te aprovizionezi si tu cu strictul necesar pt orice aventura sexuala care parea ca se anunta, blocandu-te, asa ca mai toata lumea probabil, tocmai la intelepciunea si claritatea nutritiva spirituala de care unii au nevoie din cand in cand, (desi nu neaparat in legatura cu activitatile sexuale dupa parerea mea personala, dar ma rog, tu esti probabil asa ca om mai constiincioasa din fire si iti zici pana si in vis ca nu strica si acel nivel de intelepciune si claritate si in legatura cu aceste activitati de joaca sexuala).,

   In oricare din aceste variante visul este DE BINE si arata cat de constiincioasa esti, plus cu gandul si la o gramada de lume carora in fond le vrei binele, chiar daca par asa de multi cate o data, cf lista de rude din agenda.

 3. madelin permalink*
  7 March 2015 20:19

  Mini emergency kits.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: