Skip to content

Carte de vise XXXVIII

20 February 2015

Visasem un vis, întâmplat într-o bucătărie, în care îi rămăsesm cuiva datoare cincizeci de bani. În cu totul alt vis, care se întâmpla undeva într-un sediu de corporaţie, acelaşi cuiva comandase şi plătise mâncarea prin catering. “Cât trebuie să-ţi dau?” fac eu. “10 lei cincizeci” a zis personajul. Io: “10 cincizeci plus cincizeci de data trecuta fac 11“.

***

Visam că eram în vizită la Corina la Piteşti. Ea stătea la bloc (o minciună, că de fapt stă la casă) şi m-a dus în vizită la vecinii ei de la etajul inferior, care amenajaseră amator în casa lor o expoziţie de artă. Ştiam că nu mă pricep deloc la artă. Intru în casă, gazde erau Pinocchio şi Domnul Inginer, sau poate Gilbert şi George, sau poate nişte amici de-ai lor, mă reped la primul tablou mare, îl privesc concentrată şi spun: ăsta e un omnibus! Priviţi semnul! Într-adevăr, sub primul strat de vopsea, undeva în centru dreapta imaginii din tablou, se distingea o stelă conturată fin în negru.

Advertisements
One Comment leave one →
  1. 4 May 2015 05:50

    Cum de mi-au scapat aceste vise ?!

    Primul vis, cel care continua sa iti aminteasca despre datoria pe care o ai fata de imbunatatirile tale personale din bucatarie la birou este un vis de BINE care arata ca NU esti pe cale de a dezvolta maladia Alzheimer, ci creierul tau inca te ajuta sa contabilizezi si sa judeci corect in cadrul vietii tale cotidiene in care desigur ca trebuie sa iti imparti timpul si atentia atat in viata persoanala cat si la serviciu, plus sa evaluezi in continuu ce poti sa faci de una singura, in speta imbunatatiri si transformari personale, si in ce situatii ai nevoie de un partener, desigur in mod natural la serviciu cand e vorba sa semnezi vreun contract….zau, acest vis efectiv acopera mai toate elementele unei mici examinari de screening pt vreo posibila tulburare cognitiva, (atentie, memorie, organizare, planificare, etc), si Mos Ene iti transmite in mod deosebit de precis si de constiincios ca treci cu brio de acest screening !

    Revin mai jos cu al doilea pt ca trebuie sa caut in dictionar ce naiba inseamna omnibus si stela.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: