Jurnal de stat în casă – ziua 16

Țara e condusă de Ministerul de Interne prin ordonanțe militare. Nici în Italia, unde e jale, nu s-a făcut așa ceva. Azi s-a dat a patra erată (aka ordonanța militară nr.4). Parcă cetisem fugitiv pe undeva că treaba asta cu ordonanțe militare nu e chiar constituțională.

Bătrânii peste 65 de ani, obligați până azi să stea în case cu excepția intervalului 11-13, au voie să-și plimbe câinii și între 20-21. Pot ieși la orice oră dacă au de făcut vizite la doctor.

Profiturile mass-media sunt protejate (durata de timp alocată anunțurilor oficiale nu mai interferă cu spațiul publicitar). Sictir. Tot ce înseamnă televiziuni în România sunt niște mizerii mincinoase, manipulatoare, isteroide. Pe stare de urgență ar trebui să emită numai televiziunea națională. Dar na, vin alegerile!

Grupurile de peste 3 persoane sunt permise în mijloacele de transport în comun (că uitaseră, specialii!, să precizeze că interdicția se aplica unui grup pietonal)

Prețul la carburanți, gaze, curent electric, apă și gunoi nu poate crește (la scăzut e liber).

Amenzile pentru cei ce “zădărnicesc împiedicarea răspândirii bolii” se înăspresc de zece ori.

Spitalele nu au voie să refuze consulturi și internări pe suspiciune de covid (caz penal).

Angajații vitali din industria energetică (inclusiv mentenanță) intră obligatoriu în izolare pentru a nu se îmbolnăvi (refuzul poate fi caz penal).

Se poate detașa personal medical, funcție de necesități, cu ordin semnat de prefectură. Li se vor asigura cazare și hrană.

Se vor igieniza scările de bloc și lifturile. La intrarea fiecărei scări de bloc se vor monta dispensere de dezinfectant.

Io azi am șters praful, mi-am făcut datoria pentru omenire.

PS Prin ordin special al Ministrului de Interne, între orele 17 și 21, din mașinile de patrulă ale poliției și jandarmeriei se difuzează imnul Deșteaptă-te române. Pe Bulevardul Castanilor l-am auzit pe la nouă fără un sfert. Toți câinii, cu sau fără stăpân, au început să latre/urle. Nici lor nu le-o fi plăcând chestia cu somnul cel de moarte. Zic și io.

2 thoughts on “Jurnal de stat în casă – ziua 16

  1. “…“zădărnicesc răspândirea bolii”…”
    Cineva nu știe sensul… definiția verbului.

    A ZĂDĂRNICÍ ~ésc tranz. (acțiuni, planuri etc.) A face să eșueze; a face să devină zadarnic; a împiedica; a dejuca; a contracara. /Din zadarnic

  2. I stand corrected. Am mâncat un cuvânt. Mi-o fi şi mie foame de la atâta stat în casă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s