Skip to content

România lui 15%

1 septembrie 2016

Cristina Bălan, inginer

A lucrat la Tesla timp de aproape patru ani, unde a făcut parte din echipa de bază a proiectului Model S, unul dintre cele mai bine vândute automobile electrice din lume, dar şi la Boeing, la proiectul 787 Dreamliner, cel mai avansat din punct de vedere tehnologic avion de pasageri din lume. Cristina Bălan, 38 de ani, şi-a fondat acum propria companie de proiectare şi are mare încredere în viitorul maşinilor electrice, care vor înlocui treptat vehiculele pe benzină sau motorină.

16 aprilie 2016

O echipă formată din 12 studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a câştigat locul I la „Undergraduate Seismic Design Competition”, ce a avut loc zilele trecute la San Francisco, Statele Unite ale Americii. Este al treilea an consecutiv în care universitatea clujeană reuşeşte această performanţă (sursa).

25 februarie 2016

Maria Bega, elevă în ultimul an de liceu la Transylvania College, singura şcoală din România acreditată pe curriculum românesc şi curriculum Cambridge, a obţinut cel mai mare punctaj din lume la un examen Cambridge la limba franceză. Maria Bega îşi va cotinua studiile la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, unde vrea să se specializeze în Neuroştiinţe Cognitive (via economica.net).

22 februarie 2016

Copilul Filip Mihai Ceacîreanu, elev al liceului Mihai Viteazul din Ploiești, admis la Oxford, 8 admiși la Matematică Statistică din 1000 de cereri. (via)

15 februarie 2016

Echipa nationala a Romaniei de spada feminin a cucerit cea mai stralucitoare medalie, aur, la Cupa Mondiala de scrima care a avut loc in acest week-end la Buenos Aires, in Argentina. Fetele noastre au castigat aurul dupa o finala cu Rusia, scorul fiind de 45-40. Echipa noastra a fost formata din Simona Pop, Simona Gherman si Ana-Maria Popescu, fosta Branza. Pana in finala insa, Romania trecuse de Brazilia in optimi, cu 45-37, in sferturi a intrecut echipa Statelor Unite, cu 45-27, pentru ca in semifinale se invinga Estonia cu 45-36. Sambata, in concursul individual, Simona Gherman a cucerit medalia de bronz, tot la spada.

03 februarie 2016

O eleva de clasa a XI-a din Cluj-Napoca este castigatoarea din Romania a concursului european „Juvenes Translatores”, anunta Comisia Europeana. Este vorba despre Roxana Maria Chiorean, de la Colegiul National „Emil Racovita”. Peste 3.000 de elevi din Uniunea Europeana au participat la concursul la care, in final, au fost desemnati 28 de castigatori – cate unul din fiecare stat membru.

05 ianuarie 2015

Pianistul Radu Lupu a fost decorat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, primind titlul de Comandor al Imperiului Britanic pentru serviciile aduse muzicii (via).

29 decembrie 2015

Simona Diaconu şi Andrei Bogdan Puiu sunt cei doi elevi gălăţeni au adus Galaţiului o medalie de aur, una de argint şi două de bronz la matematică (detalii aici).

29 decembrie 2015

Anthony Muresan are 13 ani (e nascut in 2002), si de el se ocupa acum sase profesori la Conservatorul din Karlsruhe, Germania, fiindca sunt convinsi ca va ajunge un mare, foarte mare muzician (via).

18 decembrie 2015

Lotul de juniori al României a obținut cinci medalii de argint și o medalie de bronz la a XII-a ediție a „Olimpiadei Internaționale de Științe”, desfășurată recent în Coreea de Sud (Daegu). Felicitări olimpicilor și profesorilor care i-au pregătit pentru această reușită!

11 decembrie 2015

În luna decembrie (pe 8 decembrie la ora locală 12,40), alpinista română Dor Geta Popescu, în vârstă de 12 ani, a atins vârful celui mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado, de 6.892 m, stabilind astfel un nou record mondial de vârstă pentru acest vârf. (via)

05 decembrie 2015

Piteșteanul Robert Glinţă, juniori, primul înotător român calificat la Jocurile Olimpice de anul viitor, după îndeplinirea baremului la 100 m spate, a avut o evoluţie impresionantă în finala probei  care i-a adus biletul pentru Rio şi titlul mondial la juniori, la Campionatele Europene de înot în bazin scurt, organizate în această săptămână, la Netanya, în Israel. Sportivul de 18 ani, antrenat de Adrian Gherghel, a stabilit un nou record mondial de juniori la 100 m spate, cu timpul 50,77 secunde, corectând cu 14 sutimi performanţa-reper de 50,91 secunde (via).

23 noiembrie 2015

Master Marsilia – Diana Bulimar, Laura Jurca, Maria Holbura si Andreea Ciurusniuc au castigat medalia de bronz in proba pe echipe. Diana Bulimar a fost motorul echipei și a reusit să termine și cu bronzul individual la gât. La individual, 3 medalii de aur: Laura Jurca a câștigat la sărituri – cu 14.250 și la bârnă – cu 13.867. Solul a fost al Dianei Bulimar, care a primit 14.223.

14 noiembrie 2015

Ana Maria Popescu (Brânză) a câștigat medalia de aur în proba individuală a concursului de spadă feminin disputat la Nanjing, etapă din cadrul Cupei Mondiale la spadă seniori, după ce a învins-o în finală pe tunisianca Sarra Besbes cu 15-10 (Agerpres)+6

10 noiembrie 2015

O eleva de clasa a VIII-a din Constanta a urcat pe podiumul Concursului International de Eseuri 2015 al UNESCO. Din aproape 13.000 de lucrari, textul semnat de Maria Laura Dumbrava si intitulat „Totul incepe cu mine” a primit premiul al III-lea. Maria Laura Dumbrava este in clasa a VIII-a, la Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta.

eseul ei AICI

05 noiembrie 2015

O elevă de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa a obţinut premiul al III-lea la concursul de eseuri „Building Peace in Our Hearts and Minds”, organizat de UNESCO în Japonia. Este vorba despre Laura Maria Dumbravă, elevă în clasa a opta, care a participat la concurs alături de 13.000 de elevi din 148 de state. Ea nu este la prima performanţă internaţională. „Mircista” a obţinut primul loc la concursul NASA atât în 2014, cât şi în 2015 şi este nominalizată, alaturi de alţi elevi ai colegiului, la Salonul de Inventică de la București, care va avea loc luna aceasta.

10 octombrie 2015

”Scooterson este un scuter inteligent, creat la Arad, care va ajunge în curând pe piață. Scuterul este creația lui Mihnea de Vries, fost producător la televiziunea UTV și la studiourile 7G. El a fost ajutat de Ionuț Predescu, industrial designer, George Poenaru, software engineer, și Flavius Bălaj, cofondator și mentor, scrie start-up.ro.Creația a primit medalia de aur la Salonul de Invenții Traian Vuia din Timișoara și va ajunge curând pe străzi. Cântărește aproximativ 35 de kilograme și va avea un preț de 3.500 de euro, plus taxe. Scooterson este un vehicul inteligent, destinat mediului urban. Nu are cheie de contact și nici accelerație, fiind necesară conectarea lui la telefonul mobil. Viteza maximă pe care o poate atinge este de 25 de kilometri pe oră. Scooterson oferă numeroase date pe telefonul mobil, cum ar fi viteza, informații despre baterie și despre trafic. Vehiculul se conectează în Cloud și transmite cele mai bune setări de accelerație și putere. Mai mult, după folosire, roțile scuterului se blochează automat, iar dacă este mutat, trimite o alertă pe telefonu mobil al proprietarului. Are GPS inclus, iar autonomia sa pe șosea este de cel puțin 50 de kilometri”

27 septembrie 2015

Irina Begu a reușit să cucerească titlul la turneul WTA de la Seul, cel mai important succes din carieră.

25 septembrie 2015

Lotul naţional de informatică (juniori) a cucerit trei medalii de aur şi o medalie de bronz la a IX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori, desfăşurată în perioada 16-19 septembrie, la Ohrid (Macedonia). Datorită acestui rezultat, echipa României a ocupat şi în acest an locul I în clasamentul pe naţiuni. Competiţia a reunit 38 de concurenţi din 9 ţări.
Medaliile de aur au fost obţinute de Ovidiu Răzvan Hărşan şi Alexand…ru Petrescu, ambii elevi în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, respectiv Andrei Ioan Nicolae (clasa a VIII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Palmaresul a fost completat de Maria Alexandra Udriştoiu (clasa a VII-a/Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova), medaliată cu bronz.
Lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de profesorii Eugen Nodea (Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu) şi Ionel-Vasile Pit-Rada (Colegiul Naţional „Traian” din Drobeta Turnu-Severin)

17 septembrie 2015

O brăileancă de doar 17 ani, elevă a Colegiului Naţional „Nicolae Bălcescu”, s-a clasat pe locul trei la un concurs internaţional de neuroştiinţe, unde au participat adolescenţi de pe toate continentele lumii. Se numeşte Andra Cristiana Ştefan şi studiază matematică-informatică la şcoală, însă are o pasiune deosebită pentru biologie. Anul acesta a reprezentat cu succes România la competiţia internaţională de neuroştiinţe „International Brain Bee”, unde s-a clasat pe locul 3. (detalii)

30 august 2015

Robert Glință, înotătorul Liceului cu Program Sportiv Baia Mare, antrenat de profesorul Adrian Gherghel, a reușit să cucerească medalia de aur în proba de 100 metri spate, la Campionatul Mondial de Tineret din Singapore.                         54 de secunde și 30 de sutimi este un nou record național de juniori, nou record al Campionatelor Mondiale de Juniori.

25 august 2015

Echipajul României, alcătuit din Leonid Carp, Petre Condrat, Iosif Chirilă și Ștefan Andrei Strat, a cucerit medalia de aur la Campionatele mondiale de kaiac-canoe de la Milano în proba de canoe-4 1.000 m.

30 iulie 2015

Doua medalii de argint pentru elevii romani participanti la Olimpiada Internationala de Lingvistică. Medaliat cu aur la editia precedenta, dar si la recent incheiata Olimpiada Internationala de Biologie, Dan Mircea Mirea (clasa a XII-a/Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova) a obtinut in acest an medalia de argint si premiul pentru Cea mai buna solutie gasita in rezolvarea unui subiect. O distinctie similara – medalie de argint – a cucerit si Teodora-Elena Solovan, eleva a Colegiului National „Petru Rares” din Suceava. Din lotul tarii noastre au mai facut parte medaliatul cu argint din 2014, Vlad Neacsu, elev la Liceul International de Informatica din Bucuresti si Denisa Apetroaiei, eleva la Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” din Vaslui. La toate cele trei concursuri, elevii romani au fost pregatiti si insotiti de Roxana Dinca si Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universitatii Bucuresti.

20 iulie 2015

Echipa României a obținut în premieră o medalie de aur la cea de-a XXVI-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Biologie, desfășurată în Danemarca (Aarhus), potrivit unui comunicat al ministerului Educației. Medalia a fost obținută de Mircea Dan Mirea, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova. De altfel, aceasta este a doua medalie obținută de elevul craiovean la această competiție, după ce anul trecut a cucerit argintul la olimpiada organizată în Indonezia. Medalii de bronz au obtinut Alexandru Ionuț Duță (clasa a XII-a, Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina) și Bogdan Ionuț Siscă Jippa (clasa a XI-a, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București). Din lot a făcut parte și George Cătălin Maier (clasa a X-a, Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca).

17 iulie 2015

Elevii din lotul olimpic de Matematică s-au întors astăzi din Thailanda cu o medalie de aur, 4 de argint şi una de bronz.  Avem cei mai buni elevi la Matematică din toată Uniunea Europeană. Simona Diaconu, medaliată cu argint anul trecut, a reuşit anul acesta să fie cea mai bună fată din lume la Matematică.  Elevii noştri au clasat România pe locul 13 mondial şi pe primul loc în rândul ţărilor din Uniunea Europeană. În total, patru dintre olimpicii români care au absolvit liceul pleacă în toamnă să studieze la Princeton, Harvard şi Cambridge.

16 iulie 2015

Marie Renee Andreescu, o elevă româncă de la Liceul Francez Anna de Noailles din București a câștigat Concursul General de Filozofie (Olimpiada de profil a lumii franceze). Acest premiu a fost câștigat în trecut de nume sonore precum Victor Hugo sau Alain Juppé. Eleva a primit premiul în cadrul unei ceremonii care a avut loc la prestigioasa universitate franceză Sorbona. Marie Renee Andreescu a obținut de asemenea la Bacalaureat media 20,3 în condițiile în care nota maximă pe care o poate obține un elev în sistemul de învățământ francez este 20 – sursa si detalii

14 iulie 2015

Triumf al elevilor români la Olimpiada Internațională de Fizică. România, pe locul I în Europa! Medalii de Aur – Tudor Creţu şi Ştefan Eniceicu, elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală. Ştefan Eniceicu obţine şi premiul special din partea Societatii Europene de Fizică pentru cel mai mare punctaj obţinut de un elev din Europa la proba teoretică (29,8 puncte din maximum de 30).

11 iulie 2015

Bilanţ excelent la Europenele de atletism pentru juniori de la Tallinn. Bianca Răzor a luat aurul la 400 de m, iar Alin Firfirică a câştigat la disc. Elena Panţuroiu a fost a doua la triplusalt. Duminică, Alina Rotaru sare şi ea pentru o medalie

09 iulie 2015

Sportiva română Laura Georgeta Ilie, de la CS Dinamo Bucureşti, a adus prima medalie de aur delegaţiei României la Universiada de vară de la Gwangju (Coreea de Sud), joi, la tir, în proba feminină de puşcă trei poziţii.

08 iulie 2015

Echipa Romaniei, prezenta la prima editie a Olimpiadei Balcanice de Geografie (24-30 iunie/Belgrad), a cucerit trei medalii de aur si o medalie de argint. Performanta a fost realizata de urmatorii elevi: Anca-Maria Radulescu(Colegiul National „Ion C. Bratianu” din Pitesti), Ionel-Alexandru Petrusca(Colegiul National „Ion Minulescu” din Slatina) si Andrei Tudor Suciu (Colegiul National  „Mihai Viteazul” din Bucuresti) – medalii de aur, respectiv Irina-Andrada Craciun (Colegiul National „Mircea Cel Batran” din Constanta) – medalie de argint. Toti componentii echipei Romaniei sunt elevi in clasa a XII-a.

06 iulie 2015

Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii la cea de-a XXII-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 29 iunie – 4 iulie, la Brno (Cehia). Alexandru Velea, elev în calsa a XII-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, a cucerit în acest an medalia de aur. Medaliile de argint au fost obţinute de Rareş-Darius Buhai, elev în calsa a XII-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa şi Valentin-Marius Hârşan, elev în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Medalia de bronz a fost câştigată de Andrei Popa, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui.

02 iunie 2015

Ana Maria Branza si Tiberiu Dolniceanu au castigat medalii de aur la CE de scrima din Croatia (detalii).

Patru specialişti IT din Cluj au fost premiaţi de Ambasada Statelor Unite. Mira Rehab, sistemul creat de cei patru tineri, este folosit deja în mai multe centre de recuperare din Europa, America şi Rusia. Albinuţa şi pianul virtual sunt două dintre jocurile video incluse în program (detalii)

Doi liceeni din Zalău au construit un robot gândindu-se la momentul în care Terra va rămâne fără resurse minerale, iar omenirea va fi nevoită să exploateze zăcăminte de pe alte planete. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Performanţă: locul întâi la un concurs prestigios din Statele Unite pe… De la mâna robotică la prototipul unui avion. Cum a ajuns un elev al C… Dan Hăşmăşan (19 ani) şi Sebastian Ţicuş (17 ani), doi elevi ai Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian“ din Zalău, au creat un robot conceput pentru a colecta minereuri de pe alte planete, în perspectiva în care Pământul ar rămâne fără resurse (detalii)

Echipa Universităţii “Valahia” din Târgovişte a obţinut locul întâi în finala concursului de microrobiotică organizat în cadrul celei mai mari conferinţe internaţionale de robotică şi automatică, ICRA 2015, desfăşurată în acest an la Seattle (detalii).

24 mai 2015

Romanian students Teodora Groza and Anda Maria Zahiu got bronze medals at the 23rd International Philosophy Olympiad in Estonia (sursa si detalii)

22 mai 2015

Există şi românce MIT-iiste şi cu doctorat la 28 de ani. Raluca Ada Popa.

13 mai 2015

Aflată la a doua prezenţă în calitate de invitat special la Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia/APHO 2015 (Hangzhou, R.P. Chineză, 3-11 mai), echipa României a obţinut 7 medalii (trei medalii de aur, două medalii de argint şi două medalii de bronz) şi o menţiune.
Medaliaţi în 2014 cu argint, Dan Ştefan Eniceicu (clasa a XI-a), Tudor Costel Creţu (clasa a XI-a) şi Cristian Alexandru Frunză (clasa a XII-a) au cucerit acum medaliile de aur. Medaliile de argint au fost obţinute de Ileana Rugină (clasa a XII-a) – menţiune la ediţia precedentă – şi Andrei Răduc (clasa a XII-a), iar cele de bronz de Gabriel Găitan (clasa a XII-a) şi Mălin Stănescu (clasa a XI-a). Ovidiu Mihai Popa (clasa a XI-a) a fost distins cu menţiune. Toţi cei opt elevi laureaţi studiază la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti (sursa)

29 aprilie 2015

Probabil că-s mai puţin de 15% români geniali de care nu vorbeşte nimeni.

19 aprilie 2015

Gimnasta Andreea Munteanu a câştigat, duminică, medalia de aur în finală la bârnă, la Campionatele Europene individuale de la Montpellier.

26 martie 2016

Elevii constănţeni ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ (CNMB), membri ai Centrului de Cercetări al Elevilor al Fundației Academice Alumni a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, au câştigat 13 premii la concursul anual Ames Space Settlement Design Contest 2015, organizat de agenţia americană NASA.

16 martie 2015

(via Liviu Drugă)

UNESCO a decis: Valsul românului Eugen Doga, a patra capodoperă muzicală a secolului XX

https://www.youtube.com/watch?v=6T4bvF32W6I

Eugen Doga este considerat cel mai mare compozitor român în viață, iar muzica sa a răsunat în importante săli de concerte din lume, a fost coloană sonoră a unor filme de succes sau a putut fi auzită în spectacole de teatru. Valsul care l-a făcut celebru a fost ales de ruși, în această iarnă, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci.

Talentul incontestabil al lui Eugen Doga este recunoscut acum și de UNESCO, pentru care valsul inclus în coloana sonoră a filmului “Gingaşa şi tandra mea fiară” este numit a patra capodoperă muzicală a secolului XX.
În România comunistă, numele lui Eugen Doga a devenit cunoscut mai mult odată cu filmele ”Lăutarii” și ”Șatra”, regizate de alt basarabean, Emil Loteanu, însă creațiile sale însumează lucrări de balet, cvartete, melodii lirice, muzică pentru piese de teatru şi peste 200 de filme. Tot el a compus coloana sonoră a filmului de animație ”Maria Mirabela”, realizat de Ion Popescu Gopo. Pentru producția “Gingaşa şi tandra fiară” a scris celebrul său vals, ale cărui acorduri s-au făcut auzite în toată lumea. Conform unei decizii speciale a UNESCO, ”valsul lui Eugen Doga este recunoscut drept una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX, Ronald Reagan considerându-l drept cel mai bun vals al secolului respectiv”, se arată într-un comunicat trimis de Centrul de Promovare şi Comunicare a FIE Iaşi.

Supranumit “Maestru în artă, Artist al Poporului şi Om al Mileniului”, Eugen Doga, născut la 1 martie 1937 în satul Mocra din Transnistria, a adunat pe parcursul vieţii numeroase distincţii şi premii naţionale şi internaţionale, fiind înscris în lista celor 200 de personalităţi ale lumii.

Piesele sale se regăsesc într-un top internaţional realizat de site-ul History Rundown cu cele mai bune 200 de opere muzicale din toate timpurile. Astfel, în Top 200 Classical Music
Pieces sunt incluse lucrările “Gramofon” pe poziţia a 83-a, iar “Dulcea şi tandra mea fiară” s-a clasat pe locul 94. Eugen Doga este recunoscut la nivel internaţional, alături de George Enescu, ca unul dintre numele mari ale muzicii clasice.

10 martie 2015

Negreșteanul Andrei Bud a obținut locul I la individual la Olimpiada Internațională de Matematică, South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students – SEEMOUS 2015, găzduită în acest an de Republica Macedonia. Componenții lotului olimpic al României au cucerit patru medalii de aur, șapte de argint și nouă medalii de bronz, dar și locul I pe națiuni, locul I pe universități și locul I absolut la invidual, acesta fiind ocupat de Andrei Bud (sursa)

19 februarie 2015

Dragoş Şerban, licean de clasa a XI-a din Constanţa a creat un sistem informatic care calculează, cu acurateţe de 90%, dacă o tumoră cerebrală este malignă sau benignă. Dragoş Şerban (17 ani), elev al Liceului Internaţional de Informatică, obţine acest rezultat doar pe baza tomografiei sau a investigaţiei RMN. Sistemul se bazează pe colectarea tuturor datelor evidenţiate deja de analizele imagistice, dar reduce timpul de aşteptare al biopsiei, care poate dura o lună. Pe scurt, algoritmul calculează textura tumorii şi dă verdictul. Citeste mai mult: adev.ro/njz5i9

18 februarie 2015

Romanian Alecsandra Raluca Dragoi has won the Grand Prize at the National Geographic Traveller photo competition. Go see her winning entry and all the other runners up and category winners at theprintspace in London. Needless to say we are very proud of Alecsandra! The exhibition will be open to the public from Monday to Friday, 10-7pm, 20 February to 4 March 2015

17 februarie 2015

Andrei Bogdan Puiu, elev clasa a XII-a Galaţi a fost admis la Cambridge, dar i s-a cerut să mai aştepte un an. Pentru că nu-şi permite să piardă un an, va accepta oferta primită de la Imperial London College. (sursa)

15 februarie 2015

Filmul „Aferim” al lui Radu Jude tocmai a castigat Ursul de Argint la Festivalul International de Film de la Berlin.

07 februarie 2015

Senior women category in European Championships had started with a super surprise! Luminita Piscoran of Romania, a 27-year old from Brasov, with no any previous title (her best so far had been 26th place in Oslo’s sprint in 2012), had scored the biggest ever victory. (sursa)

28 ianuarie 2015

Elif Memet, elevă în clasa a XII-a B a Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa, a participat la un concurs de eseuri organizat în august – decembrie 2014 de Gulen Institute Youth Platform din Houston, SUA. Având o concurenţă de peste 1.000 de elevi din 65 de ţări, Elif Memet s-a clasat pe locul 13 la nivel mondial şi prima din Europa. Eleva din Constanţa a primit drept premiu suma de 300 USD şi o excursie de 3 zile în Statele Unite ale Americii, unde a fost invitată la ceremonia de premiere ce va avea loc la Casa Albă, în Washington, în data de 15 aprilie (detalii)

25 ianuarie 2015

Sandu Popescu, profesor de fizică cuantică la Bristol, cel care a teleportat starea unei particule.

23 ianuarie 2015

Alexandru Iosup (Bucharest, Romania, 1980) was named the Netherlands’ Teacher of the Year on Saturday, January 17, 2015. Awarded by the Dutch National Students’ Association (ISO), the TU Delft Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science Assistant Professor was recognized for his innovative teaching methods, particularly the use of gamification in his courses.

12 decembrie 2014

Șase medalii pentru elevii români de la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori. Medaliile de argint au fost cucerite de Ştefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani), Calila Hakan (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) şi Tudor Cristian Cozma (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi). Cu bronz au fost medaliaţi Irina Mălina Strugaru (Colegiul Naţional din Iaşi), Andrei Vlad Băsulescu (Colegiul Naţional „Emanoil Gojdu” din Oradea) şi Dan-Mircea Neagoe (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa).

(sursa)

02 decembrie 2014

Cunoscutul critic de teatru și scriitor George Banu este câștigătorul Premiului Academiei Franceze pentru promovarea culturii franceze în lume. (sursa)

29 noiembrie 2014

Larisa Iordache a câștigat Cupa Mondială individual compus la concursul de gimnastică de la Stuttgart (sursa)

25 noiembrie 2014

David, pictor la 9 ani, expune la New York – sursa

24 noiembrie 2014

România pe podium la toate aparatele în finalele concursului de junioare de la Malmedy, Belgia. Asiana Peng a luat aur la bârnă și sol, iar Andreea Ciurușniuc a câștigat 4 medalii: 2 de argint – la sărituri și bârnă și 2 de bronz -la paralele și sol. România se întoarce acasă cu 8 medalii: 3 de aur, 3 de argint și 2 de bronz. Bravo, fetelor și antrenorilor! SURSA

23 noiembrie 2014

Echipa de sabie a României, formată din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și George Iancu, a cucerit medalia de aur în etapa de Cupă Mondială de la Budapesta, după ce a dispus dramatic în finală de redutabila echipă a Italiei, scor 45-44. (sursa)

23 noiembrie 2014

Anca Bucur a devenit aseară vicecampioană mondială la campionatele de fitness din Las Vegas și urcă astfel în topul celor mai buni sportivi români cu performanțe deosebite în 2014. Via Andreea Vasile

15 noiembrie 2014

Tânărul inventator, Ionuț Alexandru Budișteanu, a obținut, sâmbătă, 15 noiembrie 2014, o medalie de aur la ultima competiție la care a participat, Salonul Internațional de Invenții de la Bruxelles, „Brussels Innova”, care s-a desfășurat în perioada 13-15 noiembrie la Bruxelles. Vâlceanul, în vârstă de 20 de ani, a prezentat un sistem inovativ de supraveghere, care funcționeazăcu ajutorul inteligenței artificiale. (sursa)

26 octombrie 2014

Horia Tecau si partenerul sau, olandezul Jean-Julian Rojer, au castigat turneul ATP de la Valencia, in Spania, in cadrul probei de dublu, dupa o finala cu Leonardo Mayer (Argentina) /Joao Sousa (Portugalia).  Scorul a fost 6-4, 6-2 pentru cuplul romano-olandez.

25 octombrie 2014

Ana Maria Brânză a cucerit miercuri medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă ce se desfăşoară la Zagreb (Croaţia), iar Tiberiu Dolniceanu a devenit primul român campion european în proba individuală de sabie. – Detalii

10 octombrie 2014

Larisa Iordache, ARGINT la individual compus la CM de gimnastică din China. Aceasta este prima medalie pentru România într-o finală la individual compus după 7 ani. Larisa Iordache a câştigat şi medalia de argint la sol (exercitiul). Larisa Iordache portrait by CNN.

20 septembrie 2014

Romania won 45 medals at the 2014 Special Olympics European Games. 17 gold medals, 18 silver medals and 10 bronze medals. Congratulations for all your hard work! (a zis Nadia Comăneci pe facebook)

12 septembrie 2014

Ioana Cristina Goicea – între semifinaliştii Concursului Kreisler de la Viena. SURSA

29 august 2014

Medicul Alin Știrban, membru fondator al Societății de Neuropatie Diabetică – Neurodiab, a devenit primul român căruia i-a fost acordat premiul de cercetare Fritz-Worwag, distincție care se înmânează medicilor diabetologi care au o contribuție științifică importantă în utilizarea preventivă și terapeutică a biofactorilor în cazul complicațiilor provocate de diabet (sursa)

19 august 2014

Judoka Ștefania Dobre a cucerit medalia de argint, la categoria 63 de kilograme, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, China, prima performanță de acest fel a delegației României. – See more.

11 august 2014

Romania a castigat sase medalii de aur si patru de argint la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica, organizata la Suceava. Romania a participat cu doua echipe formate din cate cinci concurenti.

Denis TURCU – medalie de aur – castigator absolut
Tudor Costel CRETU – medalie de aur si premiul special la proba teoretica
Iustina CRACIUN – medalie de aur si premiul pentru organizare olimpiada
Paul Andrei DRAGHIS – medalie de aur
Andrei CUCEU – medalie de aur
Andrei RADUC – medalie de aur

Dan Stefan ENICEICU – medalie de argint
Tudor SUCIU – medalie de argint
Catalina MIRITESCU – medalie de argint
Augustin IONESCU – medalie de argint

DETALII

09 august 2014

Echipajul format din Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi a câştigat, duminică, medalia de aur în proba de canoe dublu pe distanţa de 1000 de metri, la la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Moscova.SURSA

03 august 2014

Naţionala feminină de handbal a României, rezervată jucătoarelor sub 18 ani, s-a calificat în finala Campionatului Mondial din Macedonia, după ce învins Muntenegru, scor 28-25 (12-13), la Ohrid. SURSA

25 iulie 2014

Veşti minunate de la Beijing! Elevul român Dan Mircea Mirea a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică! Sursa: TVR1

22 iulie 2014

Elevii români au obţinut cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Fizică – două de aur, două de argint şi una de bronz, ducând ţara noastră pe primul loc în Europa şi 10 în lume, informează Ministerul Educaţiei Naţionale într-un comunicat.

Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Alexandru Frunză (clasa a XI-a), distins cu aur şi la ediţia precedentă, şi Ştefan Eniceicu (clasa a X-a). Medaliile de argint au fost obţinute de Denis Turcu (clasa a XII-a), laureat cu argint şi anul trecut, şi Tudor Creţu (clasa a X-a). Gabriel Găitan (clasa a XII-a) a intrat în posesia medaliei de bronz. Toţi elevii sunt de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

sursa

21 iulie 2014

Olimpicii romani au obtinut unsprezece medalii, din care sase medalii de aur, patru medalii de argint si o medalie de bronz, la a XXI-a editie a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada.

sursa

19 iulie 2014

Românul Tiberiu Dolniceanu a intrat în posesia medaliei de bronz în proba individuală de sabie, după ce a fost învins în semifinale de rusul Nikolai Kovaliov cu 15-9, în cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă de la Kazan (Rusia).

sursa

18 iulie 2014

4 copii din Ploieşti au luat 10 la capacitate. 4 copii din Ploieşti au luat 10 la bac.

viitorii studenti:

 • Alexandra Constantina Borcan, de la Colegiul Al.I. Cuza din Ploieşti
 • Diana Maria Șerban de la Colegiul Jean Monnet
 • Laura Voicu, de la Colegiul I.L. Caragiale din Ploieşti
 • Maria Carina Dumitrescu de la Colegiul I.L. Caragiale din Ploieşti

viitorii liceeni:

 • Cătălina Gabriela Radu, de la şcoala Toma Caragiu
 • Florina Crina Mihalache de la Colegiul Al. I. Cuza
 • Miruna Ioana Matei, de la Colegiul I.L. Caragiale
 • Tudor Nicolae Bonifate, de la Colegiul I.L. Caragiale

SURSA

15 iulie 2014

Toti cei sase elevi ai echipei Romaniei au obtinut medalii la Olimpiada din Africa de Sud. Astfel, Stefan Spataru a castigat medalia de aur, iar Paul Gabriel Musca, Teodor Andrei Andronache, Viorel-Andrei Bud, Simona Diaconu si Ioan Laurentiu Ploscaru au castigat medalii de argint. Lotul olimpic a fost insotit de profesorii Radu Gologan (Leader) si Bogdan Enescu (Deputy leader).

sursa

14 iulie 2014

Elevii români participanţi la a XXV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Biologie, desfăşurată în perioada 4-13 iulie în Bali, Indonezia, au obţinut trei medalii: o medalie de argint şi două medalii de bronz. Mircea Dan Mirea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, a cucerit medalia de argint, iar Maria-Teodora Ilie, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa şi Andrei Moldovanu, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca, au obţinut bronz. Din lotul olimpic al României a făcut parte şi Theodora-Alexandra Constantin (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi).

sursa

08 iulie 2014

România a obţinut prima medalie la Campionatele Europene de canotaj de la Belgrad. Cristina Grigoraş şi Laura Oprea au cucerit argintul continental în proba de dublu rame.

În proba feminină de 8 rame cu cârmaci tricolorele şi-au respectat statutul de favorite şi au luat cea mai strălucitoare medalie europeană.

Dacă de fiecare dată în ultimii 7 ani româncele au terminat pe prima poziţie, la fel s-a întâmplat şi acum. Roxana Cogianu, Cristina Ilie, Mihaela Petrilă, Adelina Cojocariu, Daniela Druncea, Nicoleta Albu, Irina Dorneanu, Ioana Crăciun, Andreea Boghian au fost de neoprit şi au luat faţa adversarelor din Marea Britanie şi Germania.

sursa

02 iulie 2014

Anul tenismenei Simona Halep

Simona Halep s-a calificat azi in semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, devenind prima tenismena romanca ajunsa in acest punct al competitiei. Dar nu este un rezultat intimplator, caci Halep a doborit in ultimele 18 luni recorduri incredibile.

 • Prima romanca in Top 3 WTA(clasamentul oficial al jucatoarelor profesioniste de tenis). Halep a urcat pe locul 3 in urma finalei jucate la Roland Garros, finala pierduta in fata Mariei Sarapova
 • Prima romanca din punct de vedere al cistigurilor. Simona a ajuns la 4,5 milioane de dolari cistigati doar din tenis (sume supuse impozitarii), suma la care se adauga si premiul pentru accederea in semifinale la Wimbledon, adica 440.000 de lire sterline, ceea duce totalul cistigurilor sale la peste 5 milioane de dolari. La acest total se mai adauga si banii cistigati din contractele de sponsorizare, precum cel cu Adidas
 • Prima romanca din circuitul WTA care a cistigat trofee intr-un sezon (2013) pe toate cele trei suprafete de joc: zgura, iarba, hard
 • Prima jucatoare romanca de tenis care a ajuns cel putin sferturile de finala la 3 turnee consecutive de Grand Slam. S-a intimplat in 2014, cind Simona a ajuns in sferturi la Australian Open, in finala la Roland Garros si in semifinala la Wimbledon
 • Pentru parcursul exceptional din 2013 (a cistigat 6 turnee) a fost desemnata de WTA drept Most Improved Player
 • Prima jucatoare de tenis din Romania calificata in semifinala la Wimbledon. Precedenta jucatoare calificata in sferturi a fost Virginia Ruzici (managerul actual al Simonei Halep)

29 iunie 2014

Delegatia Romaniei a obtinut trei medalii la Campionatul Mondial de gimnastica aerobica de la Cancun (Mexic). Una pentru echipe, in componenta Corina Constantin, Bianca Becze, Marius Petruse, Anca Surdu, Andreea Bogati, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Alina Radu si Marius Gavriloaie. Apoi argint individual feminin, castigata de Corina Constantin  si aur la trio feminin (Corina Constantin, Anca Surdu si Andreea Bogati).

sursa

27 iunie 2014

Elevii romani care au facut parte din lotul national la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori au obtinut 5 medalii de aur – dintre care 2 cu punctaj maxim – si o medalie de argint, si anume:
aur

 • Alexandru Mihalcu de la Liceul International de Informatica, Bucuresti – a rezolvat corect toate subiectele de olimpiada si a obtinut punctaj maxim
 • Antonie Ciocan de la Scoala Gimnaziala Nr. 56, Bucuresti – a rezolvat corect toate subiectele de olimpiada si a obtinut punctaj maxim
 • Alexandru Pascadi de la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”, Bucuresti
 • Tudor Plopeanu de la Liceul International de Informatica, Bucuresti
 • Ciprian-Mircea Bonciocat de la Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” Bucuresti. Ciprian-Mircea Bonciocat este la a doua participare la Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori. Anul trecut, el a castigat medalie de argint.

argint

 • Mihnea Doica de la Liceul International de Informatica Bucuresti

14 iunie 2014

Doi asteroizi descoperiti de români – DETALII. În lume există o comunitate de observatoare care vânează şi clasifică asteroizi. SLOOTH

12 iunie 2014

Echipa României de spadă, formată din Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman şi Maria Udrea a cucerit al şaselea titlu continental din istorie, după ce a dispus de Rusia în finala de la Strasbourg, scor 38-34.  See more.

24 mai 2014

Iulian Surlă și Aurelian Ciprian Fleisz s-au impus în proba de Nage No Kata, în timp ce Alina Zaharia și Alina Cheru au cucerit titlul continental la Juno Kata, în cadrul Campionatelor Europene de Judo Kata de la Lignano (Italia). sursa

20 mai 2014

Un elev din Zalău a obţinut medalia de aur la ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie, desi nu a studiat filozofia la scoala. Este vorba de Dan Cristian Vulpe, de la Colegiul Naţional Silvania, care a luat cel mai mare punctaj la concursul desfăşurat la Vilnius, în Lituania. Un alt elev român, de la Colegiul Naţional Decebal, din Deva, a obţinut o menţiune la aceeaşi competiţie. (sursa)

19 mai 2014

Trei copii din satul Ocolişu Mic, județul Hunedoara, care au găsit şi au predat autorităţilor 140 monede dacice din aur, au primit, luni, la Guvern, câte 10.000 de lei. Ei au spus că îşi vor cumpăra câte un ATV din banii primiţi (poza)

15 mai 2014

Studentul român Ionuț Budișteanu a inventat o aplicație-asistent pentru telefonul mobil cu ajutorul căreia  nevăzătorii pot conversa și îi pot cere să identifice strada, casa, o clădire, o destinație sau diferite obiecte spre care vor să se îndrepte (sursa)

07 mai 2014

Lotul olimpic al României la fizică participă, prin sponsorizarea emag, laAsian Physics Olympiad din Singapore. Olimpicii români participă în premieră la ediția din acest an a Olimpiadei dedicate cu precădere țărilor asiatice. Lotul olimpic al României la fizică, coordonat de domnul profesor Adrian Dafinei, este alcătuit din elevii Ileana Rugină (clasa XI), Cristian Frunză (clasa XI), Gabriel Găitan (clasa XI), Dan Eniceicu (clasa X), și Tudor Crețu (clasa X), ai Liceului Internațional de Informatică din București și Ionuț Ignat (clasa XI), elev la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța.

(detalii)

Lotului olimpic al României la fizică participă, în premieră, la competiţia Asian Physics Olympiad (AphO) organizată în perioada 11-18 mai 2014 în Singapore. România devine astfel singura ţară din Europa reprezentată la AphO ca urmare a invitaţiei exclusive primite din partea organizatorilor.Citeste mai mult: adev.ro/n53ewu

06 mai 2014

Elevii români au venit acasă cu două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz la ultima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică, care a avut loc în Bulgaria, la Pleven, în perioada 2 – 7 maiCiteste mai mult: adev.ro/n55czd
Elevii români au venit acasă cu două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz la ultima ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică, care a avut loc în Bulgaria, la Pleven, în perioada 2 – 7 mai.Citeste mai mult: adev.ro/n55czd
România a luat şase medalii la Balcaniada de Matematică, două de aurCiteste mai mult: adev.ro/n55czd

Lotul olimpic de Matematica al Romaniei a obtinut doua medalii de aur cu punctaj maxim, trei medalii de argint si o medalie de bronz la Olimpiada Balcanica de Matematica 2014 desfăşurată în perioda 2 – 7 mai 2014 in localitatea Pleven din Bulgaria. Medaliile de aur au fost obţinute de Ioan-Laurentiu Ploscaru de la Colegiul National „Alexandru Lahovari” Ramnicu Valcea si de Stefan Spataru de la Liceul International de Informatica Bucuresti.

(detalii)

30 aprilie 2014

România a învins Ungaria la Mondialele de tenis de masă. Echipa masculină a țării noastre s-a impus cu 3-1 în partida cu formația maghiară la turneul final din Japonia. (sursa)

16 aprilie 2014

Blinding (Orbitor) de Mircea Cărtărescu, translated from the Romanian by Sean Cotter (Romania; Archipelago Books) nominalizat la Best Translated Book Award Fiction.

sursa

16 aprilie 2014

Lotul olimpic feminin de matematica al Romaniei a castigat patru medalii si locul III pe natiuni la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete. Aceasta a fost a treia editie a olimpiadei, iar echipa Romaniei a obtinut doua medalii de aur, o medalie de argint si o medalie de bronz, informeaza Ministerul Educatiei.

Echipa Romaniei a fost compusa din patru eleve de la Liceul International de Informatica din Capitala:

 • Simona Diaconu – eleva in clasa a XI-a: a obtinut medalie de aur
 • Andreea Magalie – eleva in clasa a XII-a: a obtinut medalie de aur
 • Silvia-Elena Pripoae – eleva in clasa a XII-a: a obtinut medalie de argint
 • Marina Romina Ivan – eleva in clasa a XI-a: a obtinut medalie de bronz

(SURSA care include subiectele date)

15 aprilie 2014

Medicii Victor Cauni, Cristian Persu şi Felix Voinea au realizat un model artificial pentru simularea nefrolitotomiei percutanate, un simulator destinat instruirii practice a medicilor rezidenţi şi specialiştilor urologi care efectuează intervenţii chirurgicale minim invazive de înlăturare a litiazei renale.

Cei trei medici de la Spitalul Colentina din Bucureşti au primit pentru această invenţie medalia de aur la Salonul de inventică de la Geneva, dar şi premiul Technopol Moscova şi premiul Arabia Saudită.

sursa

06 aprilie 2014

Marele premiu la Salonul de inventică de la Geneva, adjudecat de români sub steag elveţian.

Marele premiu al Salonului de Invenţii de la Geneva de anul acesta a fost obţinut de o companie elveţiană pentru OnAirCamera, o tehnologie creată de trei români, cercetători în cadrul Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativă Interdisciplinară (CEECAI), condus de Mircea Tudor (MBTelecom), el însuşi laureat cu Marele Premiu, la Geneva, în 2009 şi în 2013. Toate invenţiile României au fost premiate, susţin oficialii Ministerului Educaţiei.

Marele Premiu al Salonului Internaţional al Invenţiilor, Tehnicilor şi Produselor Noi de la Geneva a fost obţinut de compania elveţiană IREWIND S.A. pentru OnAirCamera, tehnologie creată de o echipă de cercetători români în cadrul Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativă Interdisciplinară (CEECAI), condus de Mircea Tudor (MBTelecom), singurul inventator din lume premiat de două ori la Geneva, în 2009 şi în 2013.

sursa

06 aprilie 2014

Premii româneşti la NASA. Echipele romanesti obtin 34 de diplome la concurs.

(detalii)

30 martie 2014

Cupa Mondială la gimnastică de la Doha: 2 medalii de aur și una de argint. Larisa Iordache a câștigat două medalii de aur, iar Diana Bulimar una de argint.

22 martie 2014

Este al doilea român care a ajuns să studieze Medicina la Cambridge în istoria universității și e acolo prin forțele proprii. Nu a fost olimpic internațional, pur și simplu a avut un vis pe care a reușit să-l îndeplinească. Bogdan Petrișor (20 ani) s-a născut la București și a studiat la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, iar din octombrie 2013 este unul din cei 270 de studenți care studiază Medicina la Cambridge.

(sursa si detalii)

21 martie 2014

Scrimerul roman Tiberiu Dolniceanu a castigat concursul de Cupa Mondiala de sabie de la Moscova, invingandu-l in finala pe sud-coreeanul Kim Junghyun cu scorul de 15-10. (sursa)

12 martie 2014

Olimpia Melinte a câştigat Premiul Uniunii Actorilor din Spania la categoria „Revelaţia anului”, pentru dublul rol din filmul CANIBAL, regizat de Manuel Martin Cuenca. Premiul a fost decernat în cadrul galei care a avut loc luni, 10 martie, la Teatro Arteria Coliseum din Madrid (sursa).

11 martie 2014

Alexandru Pitrop a cucerit, la Bognor Regis, în Anglia, titlul continental de juniori la Go (sursa).

10 martie 2014

Eduard Valentin Curcă de la Universitatea ”Al. I. Cuza” din Iași a obținut locul I absolut la Olimpiada internaţională de matematică pentru studenţi, „South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students-SEEMOUS 2014”. (sursa)

16 februarie 2014

Simona Halep a câştigat turneul de tenis de la Doha (sursa şi detalii). Filmul întâmplărilor (inclusiv video).

08 februarie 2014

Programul sportivilor români la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci. later edit La patinaj artistic masculin, Koltan Kelemen a reuşit prima calificare într-o finală olimpică. S-a clasat pe locul 23.

03 februarie 2014

Sportivii Ana Maria Branza – spadă şi Tiberiu Dolniceanu – sabie au cucerit, miercuri, medaliile de aur la CampionatelE Europene de Scrima de la Zagreb, Croatia.

(sursa)

30 ianuarie 2014

O echipă formată din patru elevi ploieşteni a ocupat locul al doilea la un concurs la care au participat peste 300 de elevi de pe trei continente. Trei elevi de clasa a VIII-a şi unul de clasa a VI-a de la Şcoala Gimnazială „Sfântul Vasile” din Ploieşti au participat la concursul „Student Automotive Design Challenge”. (sursa)

24 ianuarie 2014

1) Tânărul Iulian Pîtea, în vârstă de doar 16 ani, va participa la Jocurile Olimpice de la Soci, care au loc în februarie, după ce s-a clasat pe locul 12 la etapa din Cupa Continentală (n.r. – al doilea eşalon valoric al disciplinei, după Cupa Mondială) de la Sapporo, în Japonia.

2) Performanţă importantă pentru tenisul românesc. Horia Tecău este în finală la Australian Open (dublu mixt cu indianca Sania Mirza)

Sursa: yahoo news

21 ianuarie 2014

Ștefania Istrate, clasa a VI-a la Liceul de Artă „Carmen Sylva” Ploieşti, premiul I la Olimpiada Națională de Muzică 2012.

(SURSA)

21 ianuarie 2014

„A încercat imposibilul. Kinda Geza. Cum snowboard-ul era oricum viața lui, ce-avea de pierdut?” (sursa)

Succes data viitoare!

20 ianuarie 2014

Simona Halep s-a calificat in sferturile de finala la Australian Open.

(sursa)

19 ianuarie 2014

Echipa feminină de spadă a României, aur la Cupa Mondială de la Doha – Qatar. În finala disputată duminică, echipa României a învins-o pe cea a Chinei cu scorul de 19-18 şi a luat medialia de aur. Echipa a fost formată din Ana Maria Brânză, Simon Pop Deac, Maria Udrea şi Raluca Sbârcia (sursa).

18 ianuarie 2014

Români geniali de care nu a auzit nimeni (AICI).

Şi-or mai fi.

11 ianuarie 2014

Violonista Mălina Ciobanu, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul „Octav Băncilă” Iaşi s-a clasat pe primul loc la competiţia „Young Talents with orchestra”, ce a avut loc pe scena Teatrului Belloni din oraşul Berlassina, aflat în regiunea Lombardia.

(sursa)

10 ianuarie 2014

România, vice-campioană la Campionatul Mondial de Dezbateri Universitare 2013.

(sursa)

06 ianuarie 2014

Anul 2013 olimpic. REZUMAT

08 decembrie 2013

Producătoarea filmului „Poziţia copilului”, Ada Solomon a primit premiul pentru coproducători, European Co-production Award 2013, în cadrul unei ceremonii care a avut loc, ieri seară, la Berlin, la Premiile Europene de Film. Regizor Călin Peter Netzer. Rol principal feminin Luminiţa Gheorghiu (nominalizată la premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal).  (interviu Ada)

07 decembrie 2013

Gimnasta română Larisa Iordache a cucerit medalia de aur în proba de individual compus la etapa de Cupă Mondială a Federaţiei internaţionale de gimnastică, disputată sâmbătă la Glasgow, în Scoţia. (sursa si detalii)

01 decembrie 2013

Tinerii olimpici români sunt primiţi în trebnul regal. Aici detalii.

30 noiembrie 2013

În vârstă de 29 de ani, Maria Brânză a terminat anul în curs pe prima poziţie în clasamentul Cupei Mondiale la scrima şi a ocupat prima poziţie la Campionatul European din Croaţia. (sursa)

21 octombrie 2013

Simona Halep a ajuns locul 14 mondial dupa victoria din turneul de la Moscova (sursa).

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea și cehul Lukas Rosol a câștigat proba de dublu a turneului ATP de la Viena. Cuplul româno-ceh s-a impus cu 7-5, 6-4, în fața lui Julian Knowle (Austria) și Daniel Nestor (Canada). (sursa)

12 octombrie 2013

Un şofer de TIR român din Italia a fost premiat de Clubul Auto al circuitului de Formula 1 de la Monza după ce a poziţionat vehiculul pentru blocarea traficului pe o autostradă în scopul protejării mai multor persoane care se aflau pe carosabil în urma unui accident. (sursa)

08 octombrie 2013

A young violinist, the 27 year old Răzvan Stoica, who began his career aged five, has won the 2013 edition of the music competition New Talent at the Dvorana Concert Hall in Bratislava, Slovakia (7/10). (SURSA)

06 octombrie 2013

Gimnasta Larisa Iordache a câştigat, duminică, medalia de bronz, iar Sandra Izbaşa s-a clasat pe locul 7, în finală la sol, la Campionatele Mondiale de la Antwerp (Belgia), iar delegaţia României încheie participarea cu o singură medalie.

05 octombrie 2013

Echipa feminină de tenis de masă a României are garantat medalia de bronz la Campionatele Europene din Austria.  Mâine, semifinalele.

01 octombrie 2013

Lista elevilor români olimpici in anul 2013,

10 septembrie 2013

Mihu locul 3 la Forumul National de Dezbateri Academice Bucuresti.

11 august 2013

Mihu a castigat argintul pe echipe si medalia Best Speaker la concursul international de debate ARGO Tournement (Ploiesti).

11 august 2013

Echipa feminina de spada a Romaniei (Ana-Maria Brânză, Simona Pop Deac, Maria Udrea și Raluca Sbîrcia) a castigat medalia de bronz la Campionatele mondiale de Scrima! (sursa)

10 august 2013

Echipa masculina de sabie a Romaniei se califica in finala Campionatului Mondial de la Budapesta! (sursa). Later edit: au luat argintul. (sursa)

Sorana Cârstea s-a calificat în finala turneului de tenis de la Toronto, dotat cu premii totale în valoare totată de 2,4 milioane de dolari, după o nouă victorie de senzaţie, obţinută în faţa chinezoaicei Na Li, locul 5 mondial.

9 august 2013

România a câştigat cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, desfăşurată în oraşul Volos din Grecia, în perioada 27 iulie – 5 august. (sursa)

1 august 2013

Daniel Tataru, matematicianul lumii. Nu si al Romaniei. (sursa)

28 iulie 2013

Atletism: România a obţinut 6 medalii de aur, în prima zi, la ediţia 66 a Campionatelor Balcanice (sursa)

27 iulie 2013

Trei medalii de argint şi trei de bronz. Este palmaresul excelent cu care elevii români s-au întors de la Olimpiada Internaţională de Matematică, care a avut loc în localitatea columbiană Santa Marta (sursa)

22 iulie 2013

Olimpicii romani in Rusia, olimpiada pluridisciplinara, 9 medalii de aur. (detalii)

16 iulie 2013

Lotul Romaniei a obtinut cinci medalii la Olimpiada Internationala de Fizica – doua de aur, pentru Cristian Frunza si Cristian Andronic, si trei de argint. (sursa)

12 iulie 2013

Olimpicii români se întorc acasă cu două medalii de aur, una de argint şi una de bronz de la Olimpiada Internaţională de Informatică, care a avut loc la Brisbane, Australia, în perioada 6 – 13 iulie 2013. Toţi participanţii din România se întorc în ţară cu medalii. Acestia sunt copiii.Citeste mai mult: adev.ro/mptgvu

08 iulie 2013

Toma Coconea, o competitie. Nu este pentru oricine sa zboare si sa alerge 1000 km in conditiile in care trebuie sa atinga niste varfuri deloc la indemana oricui. Nu are cazare la hotel, nu doarme intr-un pat luxos, este el cu parapanta lui pentru cca 2 saptamani. (sursa)

02 iulie 2013

Lotul olimpic de matematica al Romaniei a cucerit 6 medalii (patru medalii de aur si doua medalii de argint) si locul I pe natiuni, la a XXX-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori, desfasurata in perioada 28 iunie – 2 iulie in Agros, Cipru. Medaliile de aur au fost obtinute de Omer Cerrahoglu (clasa a XI-a/Colegiul National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare), respectiv Simona Diaconu (clasa a X-a), Marius Bocanu (clasa a X-a) si Andrei-Viorel Bud (clasa a XI-a), toti elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti. Paul Andrei Musca si Stefan Spataru, ambii elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti, in clasa a XI-a si clasa a X-a, au intrat in posesia medaliilor de argint. Aici e tot clasamentul. (detalii)

02 iunie 2013

Echipajul feminin de dublu rame al României a cîştigat, duminică, Medalia de Aur la Campionatul European de canotaj de la Sevilla, acesta fiind al cincilea titlu continental consecutiv pentru România în această probă. Echipajul format din sportivele Cristina Grigoraş şi Andreea Boghian a luat startul pe culoarul 4 şi a încheiat cursa de 2.000 de metri, cu timpul de 7:49.09 minute, cucerind medalia de aur. Pe podium au mai urcat echipajele Germaniei (7:51.56 minute) şi Ucrainei (7:57.26). (sursa)

22 mai 2013

Romania a castigat 7 medalii de aur, 8 medalii de argint si 16 medalii de bronz la concursul international Infomatrix 2013. (sursa si detalii)

18 mai 2013

Românul Ionuţ Budişteanu a câştigat marele premiu la concursul de cercetare Intel ISEF din SUA. (sursa)

30 aprilie 2013

Lotul olimpic de chimie al României a obţinut o medalie de aur (Andreea Maria Filip), două medalii de argint (Mara Ioana Eşanu și Grigore Mihai Prună) şi trei de bronz (Teodora Coroamă, Vlad-Mihai Mandrici și Ştefan Bogdan Ivan) la a 47-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în perioada 23 – 30 aprilie 2013, în capitala Uzbekistanului, Taşkent.

21 aprilie 2013

7 medalii pentru echipa de gimnastica a Romaniei la campionatele europene Moscova 2013. (sursa)

20 aprilie 2013

Orădeanca Simona Bisboacă (doctorand chimie) a uimit savantii de la Salonul International de Inventică de la Varsovia (3-5 noiembrie 2011), fiind medaliată cu aur şi argint pentru două produse originale, o „bombă“ de antioxidanţi şi propolis dizolvat în apă, fără alcool (povestea pe larg)

19 aprilie 2013

De Pozitia copilului stim ca a luat Ursul de Aur la Berlin.

Acum Premiul Special al Juriului pentru „O luna in Thailanda”.

14 aprilie 2013

Un interviu cu Preda Mihăilescu, matematicianul român care a demonstrat Conjectura lui Catalan.

11 aprilie 2013

Produsul Roboscan 2M Aeria este marele castigator al celui mai prestigios Salon de inventii din lume, cel de la Geneva.

La realizarea Roboscan 2M Aeria a lucrat timp de 4 ani un colectiv interdisciplinar coordonat de Mircea Tudor, presedinte al MBTelecom SRL si al CEECAI, colectiv care cuprinde peste 20 de specialisti in fizica nucleara, electronica industriala, software, automatizari, actionari hidraulice, structuri mecanice, tehnica automobilului, transmisie si procesare de date. Cativa dintre ei sunt:

 • Constantin Sima, care a creionat ideea de baza a solutiei tehnice.
 • Doru-Petru Munteanu, responsabil integrare proiect.
 • Nicusor Birsan, Ovidiu Popovici si Emil Studineanu, proiectare si realizare imagistica.
 • Radu Tudor, responsabil realizare prototip.
 • Emil Mieilica, responsabil IT si dezvoltare software.
 • Andrei Iacobita, proiecare si realizare solutii de automatizare.
 • Sergiu Semenescu si Nelia Giurescu, design si multimedia.
 • Emil Axinte si Zsolt Papp, proiectare mecanica.

25 martie 2013

Elevii romani participanti la cea de-a XI-a editie a Olimpiadei de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO) au obtinut o medalie de aur si una de argint. Cea mai pretioasa medalie le-a revenit elevilor Ioan Ignat de la Colegiul National ‘Mircea cel Batran’ din Constanta, Dan Mircea Mirea – Colegiul National ‘Fratii Buzesti’ din Craiova si Dumitru Calugaru – Colegiul National ‘Tudor Vladimirescu’ din Targu Jiu. Ruxandra Tesloianu, Diana Ioana Constantin şi Camelia Diaconu, toate trei eleve la Colegiul Naţional ‘Emil Racoviţă’ din Iaşi au intrat în posesia medaliilor de argint. (povestea)

24 martie 2013

Viorel Tătaru, un tânăr special în vârstă de 17 ani, a obţinut o medalie de argint şi una de bronz la Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics care au avut loc în Coreea de Sud. Anul acesta s-au aliniat la linia de start sportivi de pe toate continentele, iar delegaţia României, formată din zece sportivi cu dizabilităţi intelectuale, a obţinut 12 medalii la cele trei probe sportive la care a participat: schi alpin, schi fond şi mers pe zăpadă (snowshoeing). (sursa)

21 martie 2013

După succesul înregistrat la ”Santa Fe Independent Film Festival” (USA), unde a fost laureat al premiului pentru cel mai bun film, la ZUBROFFKA (Polonia) unde a câștigat două premii, ”Apele tac”, filmul Ancăi Miruna Lăzărescu, laureatul premiului Gopo pentru ”Cel mai bun scurtmetraj în 2012”, a reușit să adune nu mai puțin de 75 de premii naționale și internaționale, devenind astfel cel mai premiat scurtmetraj românesc. (Sursa: secvente.ro)

06 martie 2013

Robo Hand”, proiectul mainii bionice realizat de Constantin Voiniciuc (18 ani, Botosani), este marele castigator al primei editii Tech School. Si alti pusti geniali. (sursa)

01 martie 2013

Scrimera română Ana Maria Brânză a câştigat Cupa Mondială la spadă de la Saint-Maur (Franţa), după ce a învins-o în finală pe unguroaica Emese Szasz, cu 11-6. Vicecampioana olimpică de la Beijing, care va primi 32 de puncte pentru acest succes, a trecut în primul tur de luxemburgheza Lis Fautsch, cu 15-7, apoi a câştigat cu 11-6 la chinezoaica.

(sursa)

12 decembrie 2012

Elevii romani au obtinut sase medalii (doua de argint si patru de bronz) la a VIII-a editie a Olimpiadei Internationale de Stiinte pentru juniori, desfasurata in perioada 1-11 decembrie, in Africa de Sud (Durban) – sursa

 • o medalie de argint (Dumitru Calugaru, clasa a VIII-a, Scoala Generala „Constantin Savoiu” din Targu Jiu)
 • o medalie de argint (Ioan Ignat, clasa a VIII-a, Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta)
 • o medalie de bronz (Lucica Stefania Moroianu, clasa a IX-a, Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta)
 • o medalie de bronz (Camelia Diaconu, clasa a VIII-a, Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi)
 • o medalie de bronz (Elena Oana Baran, clasa a IX-a, Liceul International de Informatica din Bucuresti
 • o medalie de bronz (Daniel Adrian Aleca, clasa a VIII-a, Colegiul National „Mircea cel Batran” din Constanta)

15 noiembrie 2012

La Salonul Innova din cadrul Concursului international Bruxelles-EUREKA, românul Corneliu Birtok-Baneasa a câștigat medalia de aur pentru o invenție – un filtru de aer care reduce consumul de carburant cu pana la 15%.

Via Romania pozitiva.

15 octombrie 2012

Olimpicii romani care au participat la Olimpiada Internationala de Stiinte ale Pamantului au castigat patru medalii: doua de argint si doua de bronz, informeaza Ministerul Educatiei. Cele doua medalii de argint au fost castigate de Paul Vacariu, clasa a XII-a la Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Sibiu, si de Andrei Moldovanu, clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Nicolae Balcescu” din Cluj-Napoca

04 octombrie 2012

Proiectul Prisma a luat locul 9 per total la concursul Solar Decathlon, clasandu-se pe locul 2 la Eficienta Energetica.

30 septembrie 2012

Trei medalii de aur la Olimpiada Internationala de Informatica, Adrian Budau și Alexandru Gavrilă (Liceul Internațional de Informatică București) și Darius Buhai (Colegiul Național Liviu Rebreanu din Bistrița). Medalia de bronz de Ștefan Voroneanu de la Colegiul Național I.L. Caragiale din Ploiești.

26 septembrie 2012

Cristina Tatar si Paul Moldovan din Targu-Mures au devenit campioni mondiali la categoria 16-18 ani, sectiunea latino, in cadrul Campionatul Mondial de Dans Sportiv de la Beijing.

16 septembrie 2012

Dragoş Stanomir a câştigat un premiu Creative Arts Emmy, la gala care a avut loc sâmbătă seară, la Los Angeles, fiind recompensat la categoria „cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV”, pentru miniseria „Hatfields & McCoys”, produsă de History Channel şi Castel Film, în România.

16 septembrie 2012

Echipajul format din Camelia Lupascu si Nicoleta Albu a castigat medalia de aur in proba de 2 rame din cadrul Campionatelor Europene de Canotaj care se desfasoara la Varese(Italia)!

AUR pentru echipajul de 8+1 la Campionatele Europene! GEORGETA ANDRUNACHE SI VIORICA SUSANU, multiple campioane olimpice, mondiale si europene, si-au anuntat retragerea din activitatea competitionala!

Asadar:

2 aur: echipajul de 8+1(f), echipajul de dublu rame(f)
1 argint: echipajul de 4 rame(m)
2 bronz: echipajul de dublu vasle(f), echipajul de 4 vasle(f)

05 septembrie 2012

Carol-Eduard Novak si-a adjudecat medalia de argint pentru Roomania in proba de contratimp individual pe sosea la Jocurile Paralimpice de la Londra.

01 septembrie 2012

Ciclistul român Carol Eduard Novak, care reprezintă România la JOCURILE PARALIMPICE 2012 de la Londra, a câştigat medalia de aur în finala de urmăriri, devansându-l pe cehul Jiri Jezek. Carol Eduard Novak a suferit, în urmă cu 16 ani, un grav accident de circulaţie, în urma căruia a rămas fără laba piciorului drept. Tânărul din Miercurea Ciuc a trebuit să renunţe atunci la visul său de a deveni patinator, dar a rămas în lumea sportului, îmbrăţişând ciclismul. Novak are în palmares trei titluri de campion mondial la ciclism. El a stabilit un nou record mondial în calificările la proba de urmărire

30 august 2012

Ciclistul Eduard Novak a fost cel care a purtat drapelul Romaniei la deschiderea Jocurilor Paralimpice 2012 Londra.

29 august 2012

Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, Brazilia 04-14 august 2012

– 2 medalii de aur: Mihai Răcoreanu, Cătălina Miriţescu
– 2 medalii de bronz: Crăciun Iustina (la un nanometru de argint), Ana-Maria Constantin
– 1 menţiune: Paul Andrei Drăghiş
– 1 premiu special pentru maximum de puncte obţinute la proba de analiza datelor: Mihai Răcoreanu
– locul III în lume la proba pe echipe.

27 august 2012

La cea de-a a IX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie patru elevi români au obţinut trei medalii de aur şi una de argint, reuşind astfel să claseze România pe locul I în Europa şi pe locul II în lume. Medaliile de aur au fost obţinute de Constantin Popa, Ștefania Ursică, Traian Tomenco. Miruna Andreea Gaman a obţinut medalia de argint. (realitatea.net)

20 august 2012

Lotul naţional de informatică al României a câştigat patru medalii, dintre care două de aur, la a 20-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfăşurată la Belgrad, în perioada 15 – 19 august, informează Ministerul Educaţiei.

Medaliile de aur au fost cucerite de Rareş Darius Buhai, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, şi de Radu Ştefan Voroneanu (clasa a X-a, Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti).

Medaliile de argint au intrat în posesia lui Dan Mihai Gheorghe şi Daniel Posdărăscu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală.

(sursa)

17 august 2012

Elevii români au câştigat patru medalii la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori, anunţă Ministerul Educaţiei, citat de MEDIAFAX. Două dintre medalii sunt de aur, una este de argint şi una de bronz.

Medaliile de aur au fost obţinute de Paul Andrei Gramatovici (elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti) şi Costin Andrei Oncescu (clasa a VI-a/ Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş).

(sursa)

12 august 2012

9 medalii la Olimpiada de la Londra.

29 iulie 2012

Medalia aur – Alin Moldoveanu – tir

Medalie argint – Alina Dumitru – judo 48 kg

Medalie argint – Corina Căprioriu – judo 57 kg

28 iulie 2012

Elevii din lotul olimpic al României au cucerit o medalie de aur, două de argint şi una de bronz la a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie, desfăşurată în perioada 21 – 29 iulie în SUA, la Washington, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Palmaresul este superior celui de anul trecut, când elevii români au obţinut trei medalii de argint şi o medalie de bronz.

Câştigător al unei medalii de argint la ediţia precedentă, Vlad Băcăuanu, absolvent al clasei a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi-a depăşit performanţa anterioară şi a obţinut, anul acesta, medalia de aur.

Medaliile de argint au revenit Mariei Andreea Filip (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi lui Alexandru Paraschiv (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), în timp ce medalia de bronz a fost câştigată de George Silvian Baltac (clasa a XII-a/Liceul Teoretic „Neagoe Basarab” din Călăraşi), precizează MECTS.

20 iulie 2012

Olimpicii români au obţinut 11 medalii (patru de aur, şase de argint şi una de bronz) şi două premii speciale la a XVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada  în Yakutsk, Federaţia Rusă.

Sursa.

17 iulie 2012

Bronz la Olimpiada Internationala de Biologie.

Si două medalii de aur şi două de argint la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, desfăşurată în intervalul 7 – 13 iulie, în localitatea maghiară Tata.

(sursa)

16 iulie 2012

In perioada 4-16 iulie s-a desfasurat la Mar del Plata, Argentina, editia 2012 a Olimpiadei Internationale de Matematica. Lotul olimpic care a reprezentat Romania a fost condus de profesorul Radu Gologan. Locul; 1 in Europa si locul 10 in lume.

Omer Cerrahoglu si Radu Bumbacea – aur

Octav Dragoi, Ioana Tamas si Stefan Ivanovici – argint

Stefan Spataru – bronz

(sursa si alte detalii)

12 mai 2012

Echipa feminină de gimnastică a României (Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Diana Bulimar, Raluca Haidu), pregătită de cei mai buni antrenori din istoria sportului, cu peste 300 de medalii cucerite la marile competiţii, Octavian Bellu şi Mariana Bitang, ajutaţi de Lucian Sandu, a cucerit medalia de aur la Campionatele europene de la Bruxelles, cu un total excepţional – 176,288 puncte.

Catalina Ponor a luat medalia de aur si Larisa Iordache medalie de argint in finala de la barna.

Larisa Iordache medalie de aur şi Cătălina Ponor medalie de argint in finala de la sol.

Sandra Izbaşa a câştigat, duminică, medalia de aur în finala de la sărituri.

Sursa: Federatia Romana de Gimnastica

20 februarie 2012

Romanian businessman George Iacobescu, president and executive director of Canary Wharf, London’s second largest business center, was knighted last week by Prince Charles, according the Romanian Embassy in London

Detalii in romania-insider.

18 februarie 2012

Crina Coco Popescu a intrat in cartea Recordurilor ca prim afemeie care a escaladat muntele Sidley – 4285 m – cel mai înalt vulcan al Antarcticii.

Ea are 16 ani.

Mai multe detalii pe blogul expeditiei.

12 februarie 2012

Doi romani sunt nominalizati în lista scurta a celor mai buni fotografi din lume la 2012 „Sony World Photography Awards”

– Ionut Hrenciuc a fost nominalizat la sectiunea „Panorama” în cadrul competitiei „Open”,

– Felicia Simion a fost nominalizata la sectiunea „Portret” în cadrul competitiei „Youth”, nou introdusa anul acesta.

Ceremonia anuala Sony World Photography Award si gala vor avea loc pe 26 aprilie la hotelul Hilton din Park Lane, Londra.

Mai multe detalii pe Foto Magazin.

11 februarie 2012

Eduard Novak, campion mondial de paraciclism.

Eduard Novak a reușit să îl surclaseze, în finală, cu 3 secunde, pe deţinătorul recordului mondial, cehul Jiri Jezek. Ciclistul a făcut o cursă  perfectă şi a declarat că acest rezultat îi dă încredere că va reuşi să devină campion olimpic, la Paralimpiada de la Londra.

27 ianuarie 2012

Horia Tecau (Romania) si Bethanie Mattek-Sands, din SUA au castigat proba de dublu mixt la Australin Open 2012.

24 ianuarie 2012

Echipa Romaniei a castigat locul I in lume la cea mai importanta proba din cadrul IOAA-2011 (5th International Olympiad on Astronomy and Astrophysics) si anume proba pe echipe.Romania a invins echipa Iranului(loc II) si echipa Indiei(locIII).Niciodata drapelul nostru nu a fost medaliat cu 5 medalii de aur (fiecare copil a primit cate o medalie de aur) si doua medalii de bronz obtinute!

18 octombrie 2011

David Gavrilescu, 8 ani, vicecampion european la sah.

gsp a scris despre el, multumim Oana Dusmanescu.

16 octombrie 2011

Echipa de spadasine a României, formată din Ana Maria Brânză, Anca Măroiu, Simona Alexandru şi Loredana Dinu a câştigat titlul mondial la Catania, după ce a învins China, cu scorul de 27-26.

21 septembrie 2011

Telocitele, descoperite in Romania, la Institutul Victor Babes, acum in cercetare chineza.

10 septembrie 2011

Romania – locul I in lume la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica

1. Ana – Maria Constantin – clasa a XII-a Liceul International de Informatica Bucuresti, indrumator doamna prof. Rodica Ionescu
2. Mihai Racoreanu – clasa a XII–a Colegiul National “Vasile Alecsandri” Galati – autodidact
3. Andrei Cuceu – clasa a X-a Colegiul National “Vasile Lucaciu” Baia-Mare, indrumator domnul prof. Lucian Stoian
4. Bogdan Marchis – clasa a XII-a Colegiul National “Vasile Lucaciu” Baia-Mare, indrumator domnul prof. Lucian Stoian
5. Roberta Raileanu – clasa a XII-a Liceul International de Informatica Bucuresti, indrumator doamna prof. Rodica Ionescu

Sursa: lumebuna

30 ianuarie 2011

Ne-am loat parchet. Triplu stratificat, stejar, living, 14 bulioane. Urmeaza sa ma ingrop iar sub o plinta.

12 februarie 2010

Am spus deseori, in gand, ca, daca vreodata m-as incumeta (material si spiritual) sa ma imbrac la un designer, m-as imbraca fie de Alexander McQueen, fie de Vivienne Westwood.

Alexander McQueen a murit azi. Era nascut in ’69.

11 februarie 2010

Astazi guvernul Romaniei (prin ministrul Funeriu) a semnat acordul cu CERN. CERN, wait for us, cercetatorii romani!

Parada din Duseldorf incepe azi.

Pe 13 incepe carnavalul de la Rio.

05 decembrie 2009

Debate. Asta e concursul la care se infrunta tinerii moderni. Argumente, contraargumente, engleza. Ai nostri au fost cei mai buni, anul acesta.

Daca te certi, cearta-te cu stil, spune Tara Duveanu, prezentandu-i.

21 septembrie 2009

Campioni si campioane la tenis de masa:

Perechea română Daniela Dodean/Elizabeta Samara a castigat duminica medalia de aur în finala de dublu a Campionatului European de la Stuttgart (Germania). Au jucat cu cuplul italian Nikoleta Stefanova/Wenling Tan si au batut cu scorul de 4-0 (11-7, 11- 7, 13-11,11- 4).

In competitia masculina, Adrian Dodean, fratele mai consacratei Dana Dodean, alături de Constantin Cioti, Adrian Crişan şi Andrei Filimon au castigat medalia de bronz. In semifinale, echipa ropmana a pierdut in fata Germaniei, cu scorul de 3-0.

Eu am cetit mai intai si mai intai stirea aici.

25 ianuarie 2009

Ieri am fost la un spectcol aniversar la Sala Palatului, Bucuresti. Unul dintre invitatii-surpriza a fost Robert Novack, medaliatul cu argint la olimpiada de la Beijin. Para-olimpiada, mai precis (daca derulati aici in jos pana la 19 septembrie o sa gasiti si poza si momentul medaliei). Robert pedaleaza pe bicicleta fara a avea laba unui picior, urmarea unui cumplit accident. La vremea accidentului era vicecampion al Romaniei la patinaj viteza. Si-a regasit taria sa se apuce de alt sport si nu asa, la orice nivel. Discursul de la Sala Palatului, in fata a 3000 de oameni, a fost unul destept, cuminte, haios, firesc, presarat cu glume, deloc patetic (mai patetica a fost vocea domnisoarei care l-a introdus in scena). Emotionant felul in care i-a cerut sotiei, prezenta in sala, sa se ridice in picioare pentru ca lumea sa o aplaude pe ea. Si haios cand a mentionat sugubat ca abea asteapta sa plece in cantonament ca sa doarma si el o noapte intreaga, pentru ca din septembrie, de cand a venit al treilea copilas, nu prea a mai pus geana pe geana 🙂

Organizatorii romani i-au taiat macaroana scurt la sfarsit, lovindu-l cu un buchet de trandafiri in brate, scurt pe 2, fara sa-l lase sa termine ce avea de terminat, iar el a plecat cuminte spre culise. Noroc cu vicepresedintele firmei, american, care i-a readus in scena, pe el si pe sotia lui, pentru a-si primi aplauzele la scena deschisa pe care le meritau.

Robert, ma ridic in picioare si ma aplec adanc in fata ta!

Aidan O’Hare, chapeau bas!

23 ianuarie 2009 – sursa ziarul Compact

* Noapte de cumparaturi in Baneasa Shopping center (apropo de discutia cu tzoale de 8 milionae pentru Miru, mda). Vineri, 30 ianuarie.

* Cunoscuta revista Pif, fondata in 1969, comunista si inefabila, a fost plasata in lichidare judiciara in 13 ianuarie, conform tribunalului din Bobigny, citat de Le Monde. Pif Edition, editura ce scotea numita revista, avea 6 salariati si datorii de 4 milioane de euro.

20 ianuarie 2009 – sursa ziarul Compact

* Din 17 ianuarie 2009. linia expres 780: Fluviului – Gara de Nord – Clabucet – Piata Presei Libere – Aeroport Baneasa – Aeroport Henry Coanda – zece calatorii 278 RON, abonament 80 RON iar un drum cy portofelul electronic este 3,5 RON

* Cinematografe cu proiectie 3D – The Light – Libert Center – Bucuresti. Cinematograf cu proiectei 5D – Bran

* Circuit de 9 zile din muntii Transilvaniei pana in Delta Dunarii – 1100 EURO de persoana (cazare, partial mese, ghid, acces in zonele de vizitat, transport). O croaziera de 1 saptamana in Delta Dunarii cu pensiune completa costa 895 EURO. Sejur in zona Transilvaniei cu demipensiune si plimbari cu carutza incepe de la 670 EURO

* cea mai nefericita zi din 2009 a fost 19 ianuarie

* Filmul „Pescuit Sportiv” de Adrian SItaru a castigat premiul seciunii NewVoice / NewVision la festivalul International de la Palm Springs.

* Internetul si emailurile, convorbirile si SMS-urile vor fi monitorizate incepad cu 15 martie 2009 iar datele stocate timp de 6 luni (IP, nume, adresa fizica abonat)

* un nou vierme informatic pe Windows Win32.Worm.Downadup care se raspandeste prin intermediul stickurilor USB.  Virusul se copiaza in recycleBin, trece la crearea unui autorun.inf. Una din actiunile sale este blocarea site-urilor producatorilor de antivirusi, impiedicand updatarea programelor instalate pe compul propriu. La http://rapidshare.com/files/181824176/f sau http://rapidshare.com/files/182066098/Win.32.Worm.Downadup.Gen.zip – olutii.

13 octombrie 2008

Romania s-a clasat pe locul I pe natiuni la cea de-a XVI-a editie a Olimpiadei Balcanice de Informatica, desfasurta in

Macedonia, unde a castigat doua medalii de aur, una de argint si una de bronz. La concursul din Macedonia (2-8 oct) au participat 40 de concurenti din 10 tari.

19 septembrie 2008

Ciclistul roman Carol Eduard Novak a obtinut singura victorie a delegatiei romane la Jocurile Paralimpice de la Beijin. Sportivul roman a incheiat pe locul II finala masculina de contratimp individual, clasa LC2 (34 minute, 4 secunde si 60 de sutimi).

06 septembrie 2008

Stiri mai mult sau mai putin intarziate:

* Lotul olimpic al României a obţinut o medalie de argint, o medalie de bronz şi trei menţiuni la cea de-a doua ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astrofizică, care s-a desfăşurat în perioada 21-28 august, în Indonezia. Miruna Oprescu de la Liceul Teoretic Ovidius din Constanţa şi-a păstrat medalia de argint pe care a obţinut-o şi la ediţia de anul trecut. Kruk Sandor din Baia Mare, Colegiul Naţional Vasile Lucaciu a adus României o medalie de bronz. Cristina Cârstoiu (Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş), Ioana Zelko (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Nicu David Şerban (Liceul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava) au primit fiecare câte o menţiune.

* Elevii români au obţinut locul I pe echipe la a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, desfăşurată în perioada 7-12 august, în localitatea tunisiană Carthage, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. La individual, elevii români au obţinut două locuri I şi două locuri II. Pe locul I s-au clasat Alexandru Ghiurca (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, Bucureşti) şi Alexandru Barbu (Colegiul Naţional „Ion Minulescu”, Slatina). Poziţiile secunde au fost ocupate de Cătălina Jugravescu (Colegiul Naţional „Alexandru Lahovary”, Râmnicu Vâlcea) şi Vladimir Rumleanschi (Colegiul Naţional, Iaşi)

Lotul olimpic al României a participat, în perioada 18-29 iulie 2008, la a XXXIX-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, desfăşurată la Hanoi (Vietnam), unde a reuşit o remarcabilă performanţă: cinci medalii (una de aur, trei de argint şi una de bronz).Medalia de aur a fost obţinută de Andrada Ianuş, absolventă a clasei a XII-a la Colegiul Naţional din Iaşi, posesoare a numeroase alte premii la concursuri regionale şi internaţionale.Medaliile de argintau fost câştigate deMihai Dorian Vidrighin(Liceul de Informatică din Cluj – Napoca) Bogdan Georgel Alexandru (Liceul Militar „Constantin Brâncoveanu” din Ploieşti) şi  Edvin Memet(Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa).Cei trei elevi sunt absolvenţi ai clasei a XII-a în anul şcolar recent încheiat. Medalia de bronza intrat în posesia lui Gabriel Petrică, absolvent al clasei a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

* Lotul olimpic de informatica al Romaniei a luat trei medalii: aur, argint si bronz, la a 20-a editie a Olimpiadei Internationale de Informatica din Egipt, Cairo, 16-23 august 2008. Medaliat cu argint la editia precedenta, Cosmin Gheorghe a reusit anul acesta sa-si imbunatateasca performanta, castigand medalia de aur. Medalia de argint i-a revenit lui Paul Dan Baltescu, iar cea de bronz lui Bogdan – Cristian Tataroiu. Cei trei laureati sunt elevi ai Liceului International de Informatica din Bucuresti. Din echipa Romaniei a facut parte si Filip Alexandru Stefan, elev la Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu” din Capitala.

* Lotul olimpic al Romaniei a obtinut o medalie de bronz la a XIX-a editie a Olimpiadei Internationale de Biologie, organizata in perioada 13-20 iulie, la Mumbai, in India. Performanta a fost reusita de Robert Heler, elev al Colegiului National „Mihai Viteazul” din Turda (jud. Cluj).

*Olimpiada Internaţională de Matematică, organizată la Madrid în perioada 10-22 iulie, sase medalii: Livia Alexandra Ilie  şi Mihail-Eugen Dumitrescu, absolvenţi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, Mădălina Elena Persu, clasa a XI-a, de la acelaşi liceu, şi Victor Pădureanu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova au obţinut medalii de argint. Medaliile de bronz au fost obţinute de Daniel Tiberiu Removecz, absolvent al Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” din Dej şi Mihail Eugen Dumitrescu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

*România a fost reprezentată la Jocurile Olimpice de la Beijing la 15 ramuri sportive, cu o delegaţie formată din 102 sportivi (63 sunt femei, iar 39 sunt bărbaţi). 17 e locul ocupat de delegaţia României la cea de-a XXIX-a ediţie a Jocurilor Olimpice.

Rezultate

4 medalii de aur:

Georgeta Andrunache şi Viorica Su­sanu, com­po­nentele echipajului de canotaj dublu ra­me fara carmaci

Alina Dumitru, judo (48 kg)

San­dra Izbaşa, gimnastica, sol

Constantina Diţă Tomescu, atletism, maraton

1 medalie de argint:

Ana Maria Branza – scrima: spada

3 medalii de bronz:

Mihai Covaliu – scrima – sabie

– Echipa feminina de gimnastica artistica: Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Andreea Grigore, Andreea Acatrinei, Anamaria Tămârjan şi Gabriela Drăgoi

– Echipa feminina de canotaj – echipaj de 8+1: Georgeta Andrunache, Eniko Barabas, Constanta Burcica, Doina Ignat, Elena Georgescu, Simona Musat, Ioana Papuc, Rodica Serban si Viorica Susanu

* In primii zece:

Pe locul 4, imediat au terminat Alin Moldoveanu (puşcă aer comprimat, 10 m), Antoniu Buci (haltere, cat. 62 kg), Camelia Potec (înot – 800 m liber), Marian Drăgulescu (gimnastică – sărituri), echipajul de canoe 2, 1.000 m (Niculae Flocea, Constantin Ciprian Popa). Pe locul 5 s-au clasat Cristina Casandra (3.000 m obstacole), Marian Oprea (triplu salt), Georgian Popescu (box – cat. 60 kg), Steliana Nistor (gimnastică – individual compus), Gabriela Drăgoi (gimnastică – bârnă), Gheorghiţă Ştefan (lupte libere, cat. 55 kg), Ana Maria Pavăl (lupte libere feminin, cat. 55 kg), Camelia Potec (înot – 200 m liber). Pe locul 6 s-au situat Camelia Potec (înot – 400 m liber), Florin Mironcic (canoe 1, 1.000 m), canoe 2, 500 m (Iosif Chirilă, Andrei Cuculici).

* La Olimpiada de la Beijing, aurul pentru cei mai sexy sportivi cica li s-ar cuveni săritoarei în apă Guo Jingjing (China) şi atletului jamaican Usain Bolt.

Fete

Baieti

15 iunie 2008

N-am fost la vot la primar in turul 2, ie-te asa. Unul are ochi albastri iar dl Andrei e anonim rau, sorry. Asta din urma a castigat cu campania plina de hartii aiurea si plastice si marafeturi si cacofonii. Pleaca ai lor, vin ai lor…

13 iunie 2008

Romania-Italia: 1 la 0. Dupe nici un minut: Romania-Italia 1 la 1. Apoi marele Mutu rateaza un panalty. Si cica e turneul final al Campionatului European. Futbool de miza mare, of corse. The king is not dead, the king is just kinky.

07 iunie 2008

Au ramas in cursa doar doi: romanticul avocat si intolerantul cu ochi albastri. Nici unul nu se incadeaza la regula mea de votare. Si totusi, sa dau o sansa romantismului?

Io am votat cu independentul de 34 de ani, e bataios, cica e iubit de subalterni si, pe deasupra, arata ca un actor de la holiud. Are ochi frumosi, pacat ca nu si sustinerea unui partid…

La votare a fost frumos, am fost cu Miruna la liceul ei. Urnele si cabinele erau in clasa in care face teorie muzicala. Eu credeam ca votam primar cand colo mi-au dat cei de la mese vreo patru sau cinci buletine. Pe ala de primar l-am rezolvat repede. Apoi era unul de sef CJ. Noroc ca aici am gasit un fost coleg de servici si l-am votata repede pe el (pile si nepotisme). Pe celelalte buletine am votat ecologistii. Sigur am gresit urnele dar nu mai conteaza…

28 mai 2008

Duminica votam primar. Ia, lume, de voteaza:

Candidatul PNL: Gavrilescu Gratiela. O femeie care doreste sa devina primăriţă. Prima primăriţă a orasului Ploiesti. Multi spun despre ea ca nu ar avea sanse… insa are in spate un partid puternic si cu istorie in Ploiesti: Partidul National Liberal. Gratiela Gavrilescu nu este foarte cunoscuta publicului. Prea putini o cunosc si a incercat sa se faca cunoscuta prin niste scrisori. Aleasă în 2004 pe listele PUR şi înscrisă ulterior în PNL candidează din partea acestei formaţiuni politice. Gavrilescu a demisionat din funcţia de viceprimar în luna decembrie a anului trecut, când a fost învestită în funcţia de deputat de Prahova, rămasă liberă în urma decesului colegului său de partid, Ioan Preda. Gratiela Gavrilescu, fost viceprimar, in prezent deputat PNL de Prahova este bogata in terenuri pe care le are in judetul Vrancea (padure si teren agricol) si in judetul Neamt (agricol). Aceasta mai are un apartament si o casa de locuit la Ploiesti. Gavrilescu a mostenit bijuterii si obiecte de arta in valoare de peste 5.000 euro, dar are si depozite bancare la Banca Transilvania-77 milioane lei vechi, iar la Raifaisen-90 milioane lei vechi. Veniturile anuale sunt constituite din salariu de viceprimar la nivelul anului 2007 in valoare de 29.862 lei si salariul sotului, inginer, de 17.600 lei. Cu o priză bună în rândul electoratului feminin, Gavrilescu nu a fost implicată în scandaluri, dar nici nu a fost o prezenţă activă în administraţia locală.

Candidatul PD-L: Volosevici Andrei. Un visator cu planuri marete pentru Ploiesti. Pentru moment promite foarte multe mai ales tinerilor si intelectualilor. Lucrurile par realizabile, dar nu se stie exact cum. Partidul Democrat Liberal. Volosevici are pliante… are corturi… plateste oameni pentru sondaje… bannere, concerte si multe alte lucruri. Ba chiar Andrei Volosevici si-a facut o imagine destul de buna dupa ce a scos niste dosare ale primariei. Volosevici e sprijinit de ziarul Prahova. Unul dintre cei mai tineri candidaţi, 32 de ani, este de profesie avocat si are o firma de avocatura impreuna cu sotia sa. Volosevici are un teren si o casa de locuit la Paulesti, un depozit bancar de 3.500 euro la BRD, dar si datorii de 30.000 euro la Banca Tiriac. Nu are o masina personala, pentru ca merge cu cea de serviciu.

• Candidatul PNG -CD: Socoleanu Radu. Partidul Noua Generatie al lui Becali are sanse de a castiga primaria Ploiesti! Greu de crezut, dar cam asa e. Spiritual din fire, Radu Socoleanu a castigat de mai multe ori conflicte cu primarul Emil Calota si este probabil cel mai cunoscut candidat la primarie. Soco are sanse zic multi… PNG are bani… Va fi Radu Socoleanu noul primar al Ploiestiului? Viceprimarul municipiului Ploieşti, Radu Socoleanu, ales în 2004 pe listele PRM şi transferat în 2005 la PD, candidează pentru funcţia de primar din partea PNG -CD, el înscriindu-se în această formaţiune în urmă cu aproximativ două luni. Potrivit declaratiei de avere postata pe site-ul Primariei Ploiesti, Radu Socoleanu, actualul viceprimar, are doua terenuri in intravilanul localitatilor Ploiesti si Varbilau, o casa de locuit la Ploiesti si o casa de vacanta la Varbilau, un Hyundai Accent din 2005 cumparat in leasing. Socoleanu are, insa si datorii: la Banc Post, Socoleanu are o datorie de 12.156 franci elvetieni, la Libra Bank are de dat pana in 2012, 10.300 lei, la Banca Romaneasca are datorie de 10.700 lei, iar la Pireus Bank, 9.405 lei. La venituri anuale Socoleanu sta binisor. Acesta are salariul de viceprimar in valoare anuala de 39.575 lei. Este actualul viceprimar al Ploieştiului, aspiră la fotoliul de edil-şef din partea partidului lui Gigi Becali. S-a înscris în PNG -CD cu câteva zile înainte de a-şi anunţa candidatura la Primăria Ploieşti, după ce PDL , partidul în care a activat în ultimii patru ani, i-a refuzat această oportunitate. Are o imagine destul de bună, mai ales după ce a fost în conflict direct cu primarul PSD , Emil Calotă, cel care l-a lăsat anul trecut fără nicio atribuţie după o discuţie aprinsă.

• Candidatul PRM : Caramida Adrian. Prima candidatura anuntata la primaria Ploiestiului a fost a celor de la Partidul Romania Mare pe 8 februarie: Adrian Caramida, presedintele Filialei PRM Ploiesti si medic primar internist la Spitalul Municipal nr. 1 (Schuller). Un medic pentru Ploiesti? Urmeaza sa vedem ce pregateste… pentru moment tace.

• Candidatul PSD : Savu Daniel. Candidatul PSD este senatorul Daniel Savu, fost consilier local şi fost ofiţer SRI (1992-1999), cel care a luat locul lui Antonie Iorgovan în Senat, după decesul acestuia… Daniel Savu, fost consilier ploiestean, in prezent senator se poate bucura de o avere multumitoare. Senatorul are teren in intravilan si un altul cu vie la Urlati si in intravilan si agricol la Brazi. Are doua case de locuit, una la Ploiesti si una la Brazi, dar si un Peugeot 307 luat prin credit, bijuterii si obiecte de arta in valoare de 50.000 lei. Este sustinut de Emil Calota, candidat PSD pentru Consiliul Local Ploieşti impreuna liderul CNSLR Frăţia Prahova, precum şi preşedintele unei asociaţii de pensionari.După un şir de scandaluri în PSD Prahova, Daniel Savu, fost consilier local şi în prezent senator PSD de Prahova, a reuşit să obţină statutul de candidat la Primăria Ploieşti. Marian Săniuţă, preşedintele organizaţiei judeţene, s-a împotrivit acestei candidaturi, reproşându-i lui Savu trecutul său de ofiţer SRI.

• Candidat Independent: Popescu Radu, 34 ani. Probabil unul dintre cei mai puternici opozanti ai primarului actual: Emil Calota. Cu o campanie de promovare pe cateva bloguri din Ploiesti, Radu Popescu pare candidatul modern dedicat tinerilor si ideilor inovatoare: promovarea web. Va reusi Radu Popescu sa se bata cu banii partidelor mari? Este directorul Regiei de Transport Public Ploieşti, fost vicepreşedinte al PNL Prahova, susţinut acum de PIN .Considerat un outsider, candidatul independent Radu Popescu poate fi surpriza alegerilor de la Primăria Ploieşti. Este directorul Regiei de Transport Public Ploieşti, poziţie din care a reuşit să-şi atragă cei aproape 3.000 de angajaţi. Are atuul politicianului tânăr şi imaginea de învingător în războiul pe care l-a dus şi el împotriva primarului Emil Calotă. Anul trecut, Popescu a fost demis din funcţia de director al RATP pentru că l-a înfruntat public pe primar, dar a câştigat procesul intentat edilului.

• Candidatul PC: Trican Elena. Elena Trican este a doua femeie care intra in batalia politica. Ea este singurul consilier muncipal ploiestean al Partidului Conservator. Dupa demiterea lui Florin Anghel Serghei din PC, aceasta a devenit presedinta filialei. Elena Trican, candidata PC la Primaria Ploiesti este consilier local. Conform declaratiei de avere postata pe site-ul Primariei, Trican are un apartament in Ploiesti si un Matiz cumparat prin credit ipotecar. Anul trecut, Trican a luat indemnizatie de consilier in valoare de 5.460 lei, iar salariul de la SN. Carbunelui a fost de 42.187 lei.

• Candidat Independent: Romeo Hanganu, deputat, a cărui campanie este susţinută financiar de Partidul Naţional Democrat Creştin. Hanganu a fost, pe rând, primar al Ploieştiului, prefect al judeţului Prahova, senator PD, deputat PC, fiind exclus din rândul conservatorilor în mai 2007 pe motiv că a semnat o declaraţie de susţinere a preşedintelui Traian Băsescu, suspendat din funcţie la acea vreme. Romeo Hanganu va candida independent, dar se bucura de sustinerea lui Florin Anghel, presedintele PNDC. In prezent, Hanganu este deputat, iar anul trecut acesta obtinuse o indemnizatie de 48.888 lei. Hanganu are o casa de locuit la Paulesti si doua apartamente la Ploiesti. Are un autoturism Hyundai cumparat in leasing si bijuterii si obiecte de arta in valoare de 6.000 euro. Deputatul mai are un depozit bancar de 8.000 euro si dividende de 10.000 lei la Consaf SRL, acolo unde sotia sa este administrator si de unde are un salariu anual de 6.200 lei. Florin Anghel candideaza la sefia Consiliului Judetean il va sustine in campanie pe Romeo Hanganu atat logistic cat si financiar

10 mai 2008

Sarbatoarea regalitatii in Romania, cu triplu sens

06 mai 2008 (later edit 10 mai 2008 )

Fotbal la cote maxime in Ardeal (ei, pot sa ma fac comentatoare cand voi creste mare). Bucurestiul a ramas de caruta, Campionatul s-a jucat intre CFR Cluj si Universitatea Cluj. Artificii, incaierari, bucurie romaneasca. A castigat rapidul de Ardeal. Later Edit: pe 10 mai CFR CLUJ castiga si cupa Romaniei timisoreana (ce-mi place cum suna, Romania timisoreana). Cluju-i fruncea!!! (la fotbal, dovedit in serile astea)

05 mai 2008

Se pregateste Hot Jazz Summit Ploiesti. De joi 08 mai pana duminica 11 mai, serile (orele 19.30 si respectiv 21.30), teatru Toma Caragiu Ploiesti. Vibrafon, jazz-flamenco, fazz-rock, SUA, Israel, Suedia, Columbia, Franta, Polonia, Ungaria, Romania, Belgia, Italia, Spania.

23 aprilie 2008

Duminica noapte s-a stins la Paris Monica Lovinescu, scriitoare, jurnalista, critic literar si inconfundabila voce de la Europa Libera. Ea si sotul ei, Virgil Ierunca, au pastrat in inimile anumitor romani speranta mereu palpaind, in anii de restriste.

„Slujba religioasă a Monicăi Lovinescu va avea loc joi, la ora 13.15, în Biserica românească din Paris situată pe Strada Jean de Beauvais, în Cartierul Latin, după cum a declarat pentru Cotidianul preotul Iulian Nistea, unul dintre slujitorii acestui lăcaş” – sursa cotidianul.ro. Cotidianul a dezbatut si subiectul funeraliilor nationale, ca gest minim de recunostinta al romanilor pentru demnitatea si verticalitate acestei Doamne.

„La Casa Lovinescu, din Bd. Kogalniceanu nr. 49, ap. 45, vor putea veni sa lase un mesaj intr-un registru cei care nu pot ajunge la ceremonia de la Paris, si doresc sa aduca un omagiu Monicai Lovinescu”, a declarat pentru NewsIn, administratorul casei memoriale, Paul Balogh.

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

19 aprilie 2008, seara tarziu

Boxerul Adrian Diaconu a castigat, in fata a 5000 de spectatori si cate milioane de telespectatori, titlul mondial intermediar la categoria semigrea in versiunea WBC. El l-a invins pe americanul Chris Henry, la puncte, dupa 12 runde. Eu am vazut, ca de obicei, finalul, cu sala explodand de bucurie, presedintele tarii in tribune si boxerul nostru, desfigurat de lovituri, cu steagul tricolor in jurul gatului si lacrimi in ochi. Comentator emotionat, ragusit, fostul mare campion, ploiestean, Leonard Doroftei.

Runda finala, a 12-a

„Orice roman poate fi si campion” – melodia zilei

16 aprilie 2008

Gimnastele noastre frumoase si invingatoare la Clermont au fost primite festiv, cu aplauze si tort tricolor la Deva. Bucurie mare pe toate fetitele care viseaza sa ajunga campioane…

06 aprilie 2008

Astazi, finalele pe aparate, Campionatele Europene de Gimnastica de la Clermont Ferrand, Franta.

Aur la sol – Sandra Izbasa

Argint la barna – Sandra Izabasa

Argint la paralele – Steliana Nistor

Bronz la sol – Anamaria Tamirjan

Junioarele

(Ana Porgras, Loredana Sabău, Claudia Voicu şi Amelia Racea) au luat locul 4 pe echipe, dupa Rusia, Franta si Olanda.

Ana Porgras – aur la barna

Amelia Racea – argint la barna

Amelia Racea – bronz la sol

Diverse:

* Lotul Frantei are un antrenor roman Nelu Pop.

* Comentatoarele de la TVR2 spuneau ca au numarat, la un moment dat, intr-o competitie mondiala, 17 echipe de gimnastica, in lume, care aveau antrenori romani.

* cea mai impresionanta gimnasta din concurs: Oksana CHUSOVITINA (originara din Uzbekistan), 33 de ani. O luptatoare si o puternica, ovationata de o sala in picioare, indiferent de rezultate, atat de plina de energie ca nu-i ajungea salteaua de la sol. A trecut printr-o poveste trista, este mama unui baietel Alisher, nascut in 1999, care a fost diagnosticat in 2002 cu leucemie, tratat si vindecat intr-o clinica din Koln. In semn de recunostinta pentru medicii din Germania si pentru federatia de gimnastica din Germania, care a ajutat-o financiar, Oksana a ales sa reprezinte Germania. Este casatorita cu un participant la olimpiada de la Sydney, la lupte.

Oksana la sol la europenenele din 2007

05 aprilie 2008

Echipa feminină de gimnastică a României a castigat, dupa o pauza de 4 ani, medalia de aur la Campionatul European de la Clermont-Ferrand (Franta), la proba pe echipe. Locul 2 Rusia, Locul 3 Franta.

Echipa Romaniei este formată din: Steliana Nistor, Sandra Izbasa, Gabriela Dragoi, Anamaria Tamarjan şi Cerasela Patrascu (accidentata). Antrenor: Nicolae Forminte

Ecaterina Szabo, fosta glorie a gimnasticii nostre, este stabilita in Clermont-Ferrand.

Atata s-a batut apa in piua ca fara cuplul de antrenori Belu-Bitang, retrasi nu chiar in plina glorie, nu se va mai face performanta, ca m-am bucurat triplu. Belu, la ora actuala, mare schema prin minister, a ricanat sec pe la stiri: „da, dar a fost un campionat european foarte slab, in cadere libera in ultimii ani, sa fim multumiti ca am castigat”. Ce inseamna domne, orgoliul! Bleah!

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: