Muzee de care n-am auzit niciodata

In Thailanda exista muzeul cu oameni plastifiati.

In Wiesbaden-Erbenheim exista un muzeu al arlechinilor.

In Kyoto exista muzeul caramizilor.

In Amsterdam exista muzeul sexului.

In Zagreb exista muzeul relatiilor sfaramate.

In Manchester exista muzeul fotbalului. (btw, respect CFR Cluj)

In Bruxelles cica exista muzeul chilotilor.

In New York se va deschide muzeul matematicii.

In Marea Britanie exista si The Museum of Everything

Muzee pentru mancaruri.

In Italia, in orasul Anzola Dell’Emilia, s-a deschis muzeul inghetatei.

In Philadelphia s-a deschis un muzeu pentru pizza.

In Lisabona se afla muzeul apei.

In Florida, pe Miami Beach, se afla WEAM (World Erotic Art Museum).

In Elvetia va exista un muzeu al vinului, pe o margine de prapastie.

In Bucuresti exista Muzeul Deseurilor, nah!

Daca nu-i muzeul sexului din Amsterdam, e muzeul faleologic.

Muzeul erotismului din Sankt Petersburg (care adăpostea, printre altele, penisul lui Rapsutin) cică a fost închis recent pentru că a expus o pictură cu Putin.

In Portugalia exista muzeul trasurilor.

204 thoughts on “Muzee de care n-am auzit niciodata

 1. P.S. …la oamenii islandezi, el fiind in medie 14,56 cm lungime, (fata de numai 14,34 cm la oamenii norvegieni, sau fata de alte dimensiuni la alte fiinte non-umane reprezentate si ele in acel muzeu), cf http://www.buzzfeed.com/keenan/european-map-of-penis-size (desi e o harta probabil revizionista facuta probabil de poporul prieten maghiar ca si-au pus lor insisi o lungime chiar mai mare decat a francezilor, care SE STIE din multiple alte surse deosebit de serioase ca in realitate e cea mai mare din LUME)

 2. De doua stiam, despre unul dintre ele am si scris…Imi pare rau de cel din Wiesbaden, as fi putut sa-l si vad.

 3. 🙂

  Quirky museums vie for attention with Vienna’s grand galleries
  Posted on 7 October 2012 – 05:36am

  Fascinated by contraception, chimneysweeps, or magic boxes? Vienna has a museum for you.

  The city may be better known for its grand art collections, but it is filled with quirky or downright bizarre establishments, and Museum Night is their chance to shine.

  http://www.thesundaily.my/news/508679

 4. La noi in Dacia moderna probabil e Muzeu bunului simt si al responsabilitatii. Intri frumos acolo si ghidul incepe: “Aici avem o gravura din secolul al V-lea in care este prezentat intr-un stil baroco-croco-medieval ultimul om cu bun simt din Romania. A murit de foame… Moving on…”

 5. Ah, sorry, probabil ca l-ai pus deja acolo sub muzeul faleologic, dar linkul ala nu merge asa ca nu am fost sigur.

  Mie imi place articolul asta plus completarile ulterioare pt ca din cand in cand ma simt vinovat ca nu merg niciodata la muzee, nici macar cand sunt in vacanta. Plus uit sa dau si Google despre muzee. Asa ca revin aici
  din cand in cand si-mi face placere ca mai apare un link si ma gandesc ca odata si odata poate voi da click pe unele din ele, de aia e bine ca sunt compilate la un loc.

 6. Ha ! Ha ! Ce-mi place ca tot adaugi ! Pare o lista chiar spornica. Ce bine ca exista atatea muzee pe lume incat s-ar putea alcatui o intreaga conversatie alcatuita din cuvinte care ar reprezenta nume si continuturi de muzee din lume ! Chiar recent m-am uitat pe YouTube la un videoclip care prezenta pe scurt istoria si functia actuala a muzeelor, care e si ea, se pare, in dezbatere…si uite ca mi-a trecut prin cap ideea muzeelor ca elemente constituente ale unui limbaj. Pai se potriveste chiar si cu notiunea de “tezaur (lexical)” !

 7. La Timisoara se va deschide in curand Muzeul Consumatorului Comunist. Intr-un apartament de bloc comunist. Ar fi interesant sa-i punem la locuit cate o luna acolo pe toti aia de pretind ca era mai bine pe vremea lui Ceausescu.

 8. Muzeul Katyn Polonia.
  „The new seat of Katyn Museum was opened in Warsaw on 17 September as a tribute to the victims of the 1940 Katyn crime, and in recognition of those who have sought to uncover the truth about the massacre. Alongside the Warsaw Rising Museum, it is the second state-of-the-art museum to commemorate a major event in Polish history”.

 9. La subsolul corpului K al cetății din Oradea va fi organizat, în 10 încăperi, muzeul rezistenţei anticomuniste din Bihor. 2016 inaugurare.

 10. Muzeul Pălăriilor de Paie
  Unic în țara noastră, Muzeul Pălăriilor de Paie se află în satul ‪#‎Crișeni‬, din județul ‪#‎Harghita‬, pe valea pârâului Cușmed. Acesta conservă și prezintă arta și tehnica împletirii pălăriilor de paie și a obiectelor decorative din paie, un meșteșug cu o tradiție de peste 150 de ani.

 11. “In October 2021, Hell’s Museum opened as a standalone attraction within the Haw Par complex”. Singapore. Ca fapt divers, vila Haw Par a fost construita in anii 30 de cei doi frati care au inventat alifia aia chinezeasca (Tiger Balm, cică).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s