Back in town

…back in bussiness… toate-s la fel cum le-am lasat… eheeeiii…

La Zagreb erau castanii in floare.

Lalele batute, rosu cu alb, liliac batut vazut in ultima clipa, si lacramioare, 5 kuna buchetelul, in piatza de fructe, legume, branze, oua si leagane de lemn numita Dolac.

Narcise n-am zarit. Doar salcami rosii infloriti. Cei albi abea mijeau. Si bujorii la fel.

Ploaie da, din belsug. Si alaltaseara, si aseara dupa masa cu fructe de mare Adriatica, apoi toata noaptea si azi pana dupa pranz: ploo, ploo, ploo (vorba Tapirului). Astfel ca de dimineatza, pana la ora de ducere la aeroport, am facut un tur al centrului cu titicarul.

Am vazut cea mai frumoasa biserica (pe dinauntru) din viata mea, de pana acuma.

Si un motto romantic: “Zagreb – orasul cu un milion de inimi”

N-am fost la gradina zoologica din parcul Maksimir sa vaz manguste pentru ca ploua, nici la lacurile Jarun si Plitvice ca erau departe, nici la cimitirul Mirogoj, ca-colegul de calatorie a zis ca suna prea tombal-creeppy-gen, nici la ruinele romane din apropiere, nici in Gradina Botanica, nu a fost timp.

M-am plimbat cu funicularul.

Nu l-am vazt pe presedintele nost (nici nu mi-era dor), dar am facut poze la steaguri.

N-am loat gripa dar o raceala crunta de la aerul conditionat din avionul de la ducere.

Sa aveti o zi a muncii cu leneveala fericita!

19 thoughts on “Back in town

  1. bine ai revenit; pana la urma ai adus si ploaia aia incoa sau ai lasat-o acolo la Zagreb?; nu de alta dar sta nea marean cu mititeii si fotodelele sub copertina la aprozar si nu stie, sa le scoata sa le dea la bobor au ba… ; pe la constanta s-a smiorcait un pic dimineata dar acu e o frumusete de soareeee……

  2. Mosu, vaz pe geam ca nu am venit cu ploaie. Nici la Zagreb nu mai ploua, dar in drum spre aeroport, ce folos!
    Maine dimineata viu sa verific soarele din Constanta 🙂

    Lucia, si cu mine, si cu gripa, si cu Basescu, iti dai seama ce inghesuiala era p’acolo? Dar sa stii ca au trotuare si pasaje pietonale foarte largi, asa ca aveam loc 🙂

    Ioane, am uitat de retzeta, mea culpa. Unul dintre cele mai bune restaurante de sea food din Zagreb e Boban, e pentru cunoscatori deci nu arata foarte fancy inauntru dar mancarea e super proaspata si buna: calamar, orez cu cerneala de sepia, orada si creveti parca. La pranz am avut platouri cu cevapcici (mici domne, pur si simplu), pui si ciumperci la gratar, cartofi cu usturoi si condimente la cuptor, salata de fasole boabe cu verze albe si rosii.
    Insa in prima seara am luat un filet fish de la Mc, uuups (era tarziu si deaia).
    Strukli n-am incercat, nici kremsnit, nici curcan cu mlinici, astea sunt traditionale.
    Supa de fasole boabe, ciorba si varza calita pot sa fac si io acasa, ce!

  3. mada – pare sa-ti fi priit. Bravo, ma bucur.
    Asteptam poze.
    Si o prezentare procesata, dupa ce lucrurile s-au mai asezat in cap.

  4. Bine ai revenit, Madelin, ma bucur ca esti vesela si gratioasa 🙂

    Eu din zona aia nu-mi amintesc decit de niste strazi blocate – toate strazile mai mari erau pline si blocate in toate directiile. Am stat o vreme, dupa care am pus piciorul in prag si l-am condus pe domnu’ Inginer pe drumuri de tara toooooocmai pina la Plitvice. Si pe urma tot asa piiiiina in Istria (pe drumul ala ne-am infundat intr-o padure cu semne de “atentie mine, nu parasiti drumul”) unde a fost tare bine si frumos.

  5. Bravo, stiam eu ca nu te-am trimis degeaba acolo, ai luat intelesul la niste mancaruri si mi l-ai adus… 🙂 Sunt multumit de cum te-ai achitat de misiune… 🙂

  6. Vera, m-am gandit eu mai bine si o sa fac povesti despre Spania, Plostina si Croatia numnai din poze, aparatul foto e plin.

    Pinocchio, tare m-as fi dus si io la lacuri si cascade la Plitvice si apoi mai departe, prin padurile Istriei, si apoi mai departe, pe la mare…

    Ioane, ‘mi pare bine ca esti multumit 🙂

  7. Peste o saptamâna sunt si eu la Bucuresti. Pe vremea asta o sa mânânc mici adevarati, mi-i face vecinul Costica. Cu berile e tot el. Eu cred ca am pus bine o juma’ de palinca prin vreun dulap! Vremuri grele!

  8. @Dan
    O JUMA’de palinca?!? Pi astea-s vremuri grele? 🙂
    S-ar cere o calatorire la Plostina, cand se face tzuica de pruna. Si chiar si inaine. Si chiar su dupa 🙂
    In fine.
    Sa calatoresti cu bine la Bucuresti si sa ai parte de o sedere fara prea multe dileme, asta iti urez 😉

  9. Cu palinca uiti de dileme câteva ceasuri. Crezi ca le rezolva “di tat”? Astea trebuie vorbite si rasucite pe toate partile. Pân-oi putea sa-l abordez direct pe Eliade întreb si eu pe altii sau … vorbesc singur! Multumesc si o sa am o poveste frumoasa la întoarcere. Numai s-o pot spune asa cum a fost!

  10. Bun, m-am întors, cu diacritice de data asta. E un fel de a spune, heh.

    Aşadar, duminică?

    Dau de veste mai încolo ce şi cum.

  11. Haaaa, Zaza, bine ai venit acasa!
    E misto cu diacritice, nu-i asa?
    Sigur, din partea mea ramane pe duminica, io sunt in Bucuresti de la 9 dimineata (duminica), in Herastrau, participa copchilul cel mare si pretenii la un cros. Chiar, se poate in Herastrau?

  12. Erăstrău să fie. Dau buzdugan mâine. Madelin plus Stroescu plus Miruna plus Klara au chestii pe măsură în calabalâc, restul lumii are -doar- poze pe măsură pe disc.

    Faites vos jeux.

  13. Octavian, imi pare tare rau. Data viitoare, sure thing. Si poate sa fie si mai repede, nu?

    Zaza, asteptam buzduganul!

    Tapirule, mai bine in Cecenia 🙂

Leave a comment